Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalıklar hafife alınacak hastalıklar değildir :(

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Burdan bütün engelli arkadaşlara sesleniyorum ; psikiyatrik hastalıklar çok zor hastalıklardır ben % 58 sürekli ömür boyu psikiyatrik engelliyim bende 15 yıldır Bipolar ve 10 yıldır obsesif bozukluk var ve 15 yıldır ilaç kullanıyorum benim durumda birçok psikiyatrik engelli arkadaşım var bu Engelliler.biz platformunda çoğu engelli arkadaşımız psikiyatri hastalıklı engelli arkadaşlarımızı hafife alıyor sürekli herkesin dilinde neymiş emeklilikte psikiyatrik oran varsa sgk ondan kontrol istemiştir veya psikiyatrik engellilere emeklilikte kontrol istenebilirmiş bir de bizim yaşadıklarımızı biz psikiyatrik engelli arkadaşlarımıza sorun 24 saat sürekli beynimizi yoran takıntılar veya ruhsal bozukluklar ben mesala 24 saat her saniye hastalığımla boğuşuyorum beynimde beni rahatsız eden ruhsal hastalıklar var ben 39 yaşındayım bende 24 yaşından beri ruhsal hastalıklar var beynimdeki ruhsal hastalıklar takıntılar beni çoooooook yoruyor psikiyatrik engelli olan bir kişinin surat şekli bile değişiyor sürekli üzgün mutsuz bir görüntüye sahip oluyor psikiyatrik engelli bir kişinin suratı LÜTFEN PSİKİYATRİK ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZI HAFİFE ALMAYIN YAŞAYAN BİLİR :( :(
X0ERXk.jpg

ben bopolarım psıkozlu ve evden cıkamıyorum ama bı bacagı olmayan adam cıkabılıyo dısarda benım gıbı ataklar gecırmeden gezebılıyo mesela

@uoy359
Aynen katılıyorum arkadaşım ancak biz psikiyatrik engellilerin durumunu yaşayan bilir ama diğer engelli arkadaşlarımız farklı gözle bakıyor emeklilikte Engelliler.biz Platformundaki engelli arkadaşlar her seferinde sürekli herkesin dilinde neymiş emeklilikte psikiyatrik oran varsa sgk ondan kontrol istemiştir veya psikiyatrik engellilere emeklilikte kontrol istenebilirmiş diye yorumlar yapılıyor ben psikiyatrik engelli olarak bu arkadaşları şiddetle kınıyorum

Ben de bipolarım gerçekten hafife alınacak rahatsızlıklar değil psikiyatrik hastalıklar.Beyin sağlıklı çalışmayınca tüm vücud hükümsüz oluyor.Günün her dakikası düşüncelerle boğuşuyorsunuz ve kendinize rahat bir nefes alacak zaman bile ayıramıyorsunuz yeri geliyor.

8 yildir okb hastasiyim. Yasam kalitem kotu. Bu hastaligi yasayan bilir. Kucumseyen varsa bu hastaligi gelsin yazsin bana.

sürücü ehliyeti almak için 40 takla attırıyor devlet psikiyatri engelliler için,

nasıl gözle bakılıyor bize anlamıyorum.

bende bipolarım hastalığı hafife aldığım doğru, çünkü hastalığımı çok iyi tanıyorum artık, yerli yabancı onlarca makale ve kitap okudum bu hastalıkla ilgili, Artık ne xanax, ne olanzapin (15 mg ile başlamıştım) ne de günde 4 tane Valproik Asit (şuan sadece 1 tane) 3 ilaçtan tek ilaca düştüm o da sadece akşam.
çok şükür hastalığımı avantaja çevirip hipomani döneminde artan zeka ile birlikte 3 üniversite ve binlerce kitap bitirdim. hastalığı tanımak ve özellikle maneviyat deryası Risale-i Nur (muhakkak okuyunuz: http://konularlarisale.com/insana-gelen-vesveselere-karsi-siper-2/) yaralarıma derman oldu 6 yıldır.
Allah Şafii İsmi Azamıyla Hepimize Şifa Versin.

Son düzenleme:
bende on senedir paranoid şizofreni hastasıyım.

bu hastalıklara küçümser gözle bakmak hasta olan kişiden daha kötü durumda olduğunu kabul etmektir.
bu hastalıklar günün tamamında hatta gece yatağa yatınca bile insanı rahatsız eden duygu ve düşünce bozuklukları içerir.
insanın beyni hasta olunca vücudun diğer yerleri de etkileniyor.

raporun kontrol edilmesini zaten ben hiç anlamıyorum. bir heyet sana %50 engelli raporu verdi mi emekli olunca neden bir daha kontrol istenir ki.

Allah hepimize yardım etsin. sağlık çok önemli.
ayrıca kullandığımız ilaçlar bakımından düşününce çok ağır ilaçlar kullanıyoruz. kilo aldırma başta olmak üzere bir çok yan etkisi var.
insanlar tabi bu ilaçlardan ve etkilerinden bir haber.
az bir doz alsalar da görsem onların halini . demiyorum ama düşman başına diyorum
Allah kimseyi düşürmesin bu tip hastalıkların pençesine. ömür boyu çekiyorsun.

herkese sağlıklı günler.

Kıymetli Arkadaşlar,

Sizleri iyi anlıyorum.Açtığım konuya bir göz atarsanız olayın bambaşka bir yüzü ile karşılaşırsınız.Ben derim ki ''Ölüden değil diriden kork''

''Raporla belgelenmiş hastadan değil,içimizde sağlam diye gezen akıllılardan kork''

İnsanlar çok bencil olmuş.Evinin camından dışarı her türlü çöpü atıyorlar evi tertemiz olsun da dışarısını pislik götürsün.

Bunlar nasıl insan ben anlamıyorum.

on yıldır şizofreni hastasıyım ve hangi türden olduğumu dahi tepsit edemediler

sürekli cinler gördüğümü söylüyorum ama doktorlar onun gerçek olmadığını iddia ediyorlar
o cinler tarafından yönetiliyorum biri çıkıp karşındakine saldır dediği an gözüm dönüyor o nedenle sürekli dua ediyorum sürekli ilaç kullanıyorum ama sorsan dışarıdan bir şeyim yokmuş gibi görünüyor

bende 15 yıldır hastayım paranoid tip şizofreniyim adana ruh saglıgında 8 ay yattım toplu olarak banyoya sokuyolardı hasta bakıcılar bazı hastalar hastanede esrar içiyordu hasta bakıcılar temin ediyordu bir hasta da vardı durumu iyiydi zengindi hastanede çilingir sofrası bile kurmuştu daha neler görecegiz ülke bitik durumda hastanede olacak şey mi bunlar ama ben şait oldum

exradan bazı hastalara hasta bakıcılar dayakta atıyordu sille tokat girişiyordu

Arkadaşlar bende 15 yıldır bipolar 10 yıldır obsesif bozukluk var ikisi birlikte olunca daha zor oluyor Allah kimsenin başına vermesin

Psikiyatrik hastalıkları çoğu psikiyatrist dr.bile ciddiye almıyor. Hastanın durumunu adeta karikatürize ediyorlar hatta acilden hastaneye yatırılmış hastanın söylediği şeylere bile gülüyorlar. Bu konuda eğitimli doktorların çoğu bile bunu yapıyorsa KARDEŞİNİZ den bile anlayış ve yardım beklemeyin. Bu hastalığa yeni yakalanmış kardeşlerime söylüyorum; iç huzurunuzu ne sağlıyorsa ona sıkıca sarılın, en önemlisi bu, kimseden yardım beklemeyin, mümkünse acile bile yalnız gidin. Ben 22 yıldır tedavi oluyorum; ünlüsü ünsüzü birçok psikiyatrist dr. ile muhatap oldum; çoğuna lanet okuyorum...Ciddiye almadılar; basit gördüler vs. aynı durumları kardeşlerimden bile gördüm; Dost edinmeye bakın düşmanınızı ananız bile doğurur; sözü çok doğruymuş... Tüm bu kötü gidiş insanları sıfır saymak hatta negatif saymak düşüncesi ile son buldu; arkadaşlar kimseye yük olmayın; olmamaya çalışın; çevrenizdeki çoğu ana baba bile Allah çocuklarıma bile muhtaç etmesin diyecekler birgün... Durum maalesef böyle; en azından ben bunları yaşadım. Erkenköy Ruh ve Sinir Hast. Hastensinde üç beş güzel doktor insan gördüm, Allah onların tuttuğunu altın etsin diyorum... Okulda, askeriyede, iş hayatında insanların çoğu ruhsal hastalığı olanları ciddiye almaz, güler geçer, hatta intihara sürükler...

saolsun ösym de psiikiyatri %80 engelli bir bireyle ortapedik bir engelliye kpss de aynı sorulari sorup sıralama yapıyor ne kafdar saçma bir uygulama

Benim gibi damdan düşmüş herkese selamlar. 35 yaşında %45 engelli sizofrenim. Hastalığımla ilgili epey araştırma yaptım. Bu toplum biizim gibi insanları anlama konusunda yetersiz. Zaten medyada da "şizofren koca dehşeti" gibi olaylar ön plana çıkıyor. İnsanlardaki ön yargılar pekişiyor.Çok zor zamanlar geçirdim ama şimdi en verimli dönemimdeyim. Şimdilik malulen emeklilik falan da düşünmüyorum. Yapabildiğim kadar çalışacağım. Allah kimseyi başkalarına muhtaç etmesin. Amin...

ayrıyeten bayan hastalar vardı servislerde hasta bakıcılar bayan hastalara taciz vakasıda oluyordu adana ruh saglıgında ekrem tok ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde çok igrenç yer allah düşürmesin

Üst Alt