Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalıkların nedeni inflamasyon olabilir mi?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle tıp diplomasına sahip bir doktor değilim psikiyatrik bir hastalık geçmişi olan bir bireyim.Yaptığım araştırmalar ve tıp uzmanlarından dinlediğim kadarıyla alzaymır,depresyon,şizofreni,bipolar gibi hastalıkların ortak sebebinin inflamasyon olduğunu paylaşmak isterim.Ancak psikiyatri bölümü ilaç firmalarına taahhütlerini yerine getirmek adına sözkonusu hastalığın tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamaya yönelik hareket etmiyorlar.Yalnızca hastalıkla psikiyatrik ilaçlarla yaşama imkanı tanıyorlar.En son kan değerlerime baktırdığımda lefosit ve nötrofil fazlalığı olduğunu gördüm.Bu enfeksiyon yani iltihabi bir durum olduğunu gösteriyor.Beyaz kan hücreleri ve kırmızı kan hücreleri bakteriyel ya da mikrobik durumu bertaraf edebilmek için kanda ve kemik iliğinde daha fazla bulunurlar.Vücut savaşım sırasında zayıf düşer ve bunu depresyon sanarız oysa ortada düşünsel hiçbir neden yoktur.Stres hormonu kortizol uzun süreli strese maruz kalındığında fazlaca üretilirler.Bu hormonun makul seviyede üretilmesi stres ve can sıkıcı durumlarda dirayetli olmamızı sağlar kan şekerini yükselterek bunu yapar ancak fazlası tahammülsüzlük yaratarak tembelliğe neden olur ve böbrek üstü bezlerinden adrenal hormonları salarak stres yaratacak durumdan kaçınmanızı,devinimsizleşmenizi ve beyin egzersizini kısıtlamanıza neden olur bu da iltihabi durumlara neden olur çünkü bir doktor diyordu ki inflamasyonu önlemek için akademik gelişim şart diyordu yani;okuyacaksın,ezber yapacaksın,enstruman çalacaksın.Bir başka makalede ise depresyonun tedavisinde yeni trendin iltihap sökücüler olacağı yazılıydı.Yani arkadaşlar psikiyatrik hastalıkları tamamen ortadan kaldırabilmek mümkün umudunuzu kaybetmeyin.Ben şuan çok iyiyim Allah izin verirse yakında apartman yöneticiliği yapacam adaylığımı koydum.

Düşünün arkadaşlar biz psikiyatrik hastalar eve kapandık aylarca belki yıllarca karantina günlerinde sağlıklı insanlarda eve kapandı ve psikolojileri altüst oldu. Cinayetler,intiharlar,tecavüzler hat safhaya ulaştı yani arkadaşlar ruhsal iyileşme için sosyalite ve meşguliyet şart.Yani insan mümkün mertebe kendi ile başbaşa kalmayacak.

Birileri birtakım kimliklerini kullanarak boş kuramlar geliştiriyorlar. Beynin şu tarafı, bu tarafı diyerek iltihaplanmadan bahsediyorlar. İltihap varsa beynin her yerinde vardır.

Kanda iltihap var diyerek bunu beyinle ilişkilendirmek ne derece doğru bilemiyorum.

Bilimin zayıf tarafı Psikiyatridir. Bunlar psikiyatri üzerinden bilime yapılan saldırılardır...

Hangi doktor diyorsa Psikiyatristlerin ilaç firmalarına taahhüt verdiğini ispatlasın bunu...? Bilgi belge ispat ne varsa göstersin... Bizde inanalım.

Kanda iltihap yok vücutta iltihap var mesela nötrofil iltihapı önlemek için vücut tarafından üretilir.Bu hormon yalnızca enfeksiyon durumlarında üretilir.

Niye hertarafında olsun lokal inflamasyon olamaz mı mesela karaciğerinde iltihaplanma var diye her tarafta mı olması gerekiyor.

Vücuttaki hormonların çeşitli görevleri vardır. eksikliğinde ister istemez vücut tepki gösteriyor. önce kan değerlerin ölçümü aslında önemli çünkü genelde insanlar hormon ve vitamin eksikliklerinde fiziksel olmasa da psikolojik olarak tepkilere maruz kalabiliyor.
özellikle Serotonin hormonu: insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir nörotransmitterdir. Bu nedenle mutluluk hormonu olarak bilinir. Eksikliğinde depresif, yorgun, sıkılgan bir ruh hali görülür.
psikolojik hastalıkların çoğu ya sonradan ya da genetik yatkınlıkla ortaya çıkar. şizofrenin daha çok genetik yatkınlığı vardır.
Alzheimer'da: genetik yatkınlık ve yaş faktörü vardır. yaşlılarda daha çok görülür. Alzheimer aslında diğer psikolojik hastalıklardan farklıdır. bu durum yaşlılıkla beraber seyrederken diğer psikolojik rahatsızlıklar farklı zamanlarda ortaya çıkmakta. semptomları da farklı özellikler göstermekte.

merhaba,

temel tıbbi bilgilerimle ve alanım bazında aynı cevabı vermek isterim (bende doktor değilim bu arada fakat kısmi olarak nörofizyoloji eğitimi almıştım).

bence o doktorların kullandığı terim ile sizin anladığınız aynı şey olmayabilir. Hatta sizin anlattıklarınız doğru içerik olsa bile alınmazsanız çok çok kabaca şeyler..

çünkü o kadar basit değil. Mesela bilinç nedir , algı nedir nasıl oluşur , transduction nasıl olur felan felan felan..

yani söyledikleriniz bilinenlerin gerisinde kalıyor , sadece kendi çerçevenizden bakmışsınız diye düşünüyorum

mesela nöron bazındada çalışmalar mevcut ve sadece bir nöron veya birden fazla fakat 10 tane nöründan daha az sayıda nöronun yapısındaki bozulma da pekala hastalık tablosuna yol açabilir yada hastalık oluşumunu güçlendirebilir.

aslında burda "bir grup nöron " demek daha mantıklı da olabilir ama söylemeye çalıştığım şey:

yalnızca tissue veya intertisyal (dokulararası) hatta organlararası iletişim değil, hücre düzeyindeki bozukluklar da hastalık oluşumuna neden olabiliyor

hatta yanlış değilsem nöronların membranlarındaki bazı maddelerin yokluğundan yada yapısının bozulmasından kaynaklı bir takım psikiyatrik rahatsızlıklar mevcut ve bu tarz hastalıklar bazı ilaçlarla tedavi edilebilmekte.

sonuç olarak inflamation ya da inflamasyon ile evet translate edince iltihap demek ya da ..ben mesela bu terimi zarar görme (genelikle dokuda (örn tahriş, yırtılma vs. nedenler ile evet bakterilerin saldırıları sonucu oluşan zararlar))

yani ben böyle biliyordum iltihap tan ziyade..

ama neyse. hücre (nöron) düzeyindede bazı eksiklikler veya bozulmalar hastalık tablosuna yol açabiliyor yada en azından ben böyle biliyorum.

mesela miyelin kılıfı hasar görmüş bir nöron veya nöron grubu üzerinden yapılacak bilgi iletimi nin yavaş veya daha kalitesiz olacağını düşünüyorum hatta bu bilgi bile çok kaba kalabilir ,ihtimal yanlış da olabilir.

benim düşündüğüm sonuç şu yani: sizin anladığınız/düşündüğünüz şey ile doktorun düşündüğü şeyler arasında çok fark olduğu/olabileceği.

kar&yağmur bu doktoru dinler misin?

Benim de insülin direncim referans değerinin üzerinde.

Mesela hastalığım süresince iki dişim kırıldı,gözlerim bozuldu,karaciğerimde iltihap,safra kesemde büyüme ve taşlanma oldu.Tüm bunlar 5 yıl içinde oldu.Şuanda da kas ağrılarım var nörolog strese dayalı hastalıkları iyileştiren kortizol yani stres hormonu salımını dengeleyen bir ilaç yazdı.

Üst Alt