Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalıkta özürlülük oranı nedir?

E_R_E_N

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tıbbi olarak deli raporu olan birisi ve tüm hakları elinden alınmış ve velayeti başkasına verilmiş biri özürlü sayılırmı ve eğer sayılıyorsa yüzde kaçtır?

Deli raporu nasıl oluyor ki..oyle bı rapormu var epikriz olmasın o rahatsızlıgının anlatıldığı ..

Akıl sağlığı yerinde değildir olarak verilen 46 raporu olarakta bilinen rapordur.. Halk dilinde ki adı deli raporudur. Cezayi ehliyetin olmaz , hiçbir resmi işlem yapamazsın, imzanın hiçbir geçerliliği yoktur gibi vs... Sana bir vasi belirlenir ve maaşını da olmak üzere herşeyini o ayarlar ve senden sorumludur. Sanıyorum anlatabildim..:) böyle bir durumda özürlülük derecen yüzde kaç oluyor merak ettiğim bu..?

Bencede yüzde yüz alması lazım ama bu durum hakkında yüzde yüz bilgisi olan var mıdır acaba?

merak etmek iyi bişey değildir. herşeyi merak etme..

rahatsızsan sor söyleyelim. deli raporu diye bir rapor resmiyette yok bazılarının uydurması..

ağır şizofreni hastalarında oran genellikle yüzde 80 'le başlar ve artar, benim tanıdığım birkaç kişinin durumu böyle..

şizofrenide en düşük oran % 45 en yüksek %80 iğer psikozda atipik psikoz felan 0,45,ve 80 oranlıdır deli raporu diye bişey yoktur o dediğin epikriz

bak böyle bişey dediğin şey bende heyete gireceğim 1 hafta sora bakalım kaç vereckler epikriz raporum: hasta atipik psikoz ile sesler duyma,yerinde duramama,durgunluk,içe kapanma garip hareketler yapma,intihar girişimleri,gırtlağa bıcak dayama nedeniyle hasta kendi isteğiyle yatırılmıstır.kendi isteğiyle basvurmus ilk yatıs poliklinikten izleniyor ilaçlar 2007 den beridir kullanıyormus bilinç acık koopare oryante görünümlağan duygulanım duygu durum:künt:algılama:işitsel hal +kendi kendine konusmalar emir veren sesler düşünce akışı paranoid sanrılar hasta hastanemizde psikotik tanısıyla izlendi ve hasta hastanemizden salah halinde babasına taburcu edildi.

egos45 kardesım daya 1 hafta sonucu bellı olur hersey.1 hafta nedır kı goz açıp geçer sende al raporu forumda rahatlasın sende :) forumda nereye baksam senı goruyorum :)

napayım bea canım sıkılıyor evde içimden burda yazmak geliyo dertlerimi dökmek geliyor sen nediyosun bu epikrize göre kaç verirler sence ne karar cıkar

Ben bilmem ki :) benim bildiğim psikatrinin benı odasından kovduğu :)

Tıbbi olarak deli raporu diye bir şey yok.
Psikiyatrik rahatsızlığınız varsa;

B- Şizofreni (Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post-şizofrenik
depresyon ve kalıntılı şizofreniyi içerir)
1-Tedaviyle çalışabilen 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan 80
C- Şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık tip)
1-Tedaviyle çalışabilen 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan 80
D- Sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni tanılarını içerir)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 40
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 70
E- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 80
F- Yaygın gelişimsel bozukluklar
1-Asperger Sendromu 40
2-Disintegratif psikoz ___80
3-Rett Sendromu ___80

*Beraberinde var olan bozukluklar ayrıca değerlendirilir.

Ayrıca rahatsızlığınızı tam belirtmediğiniz için tam olarak bir şey söyleyemiyorum
Bu gibi durumlar da var;

F- Kişilik bozuklukları
1-Paranoid kişilik bozukluğu 30
2-Şizoid kişilik bozukluğu 30
3-Antisosyal kişilik bozukluğu 30
4-Duygusal yönden dengesiz kişilik bozukluğu (sınır kişilik bozukluğunu da içerir) 30
5-Narsistik kişilik bozukluğu 30
6-Şizotipal kişilik bozukluğu 30
7-Histriyonik kişilik bozukluğu 15
8-Obsesif Kompulsif kişilik bozukluğu 15
9-Çekingen kişilik bozukluğu 15
10-Bağımlı kişilik bozukluğu 15

Sizin rahatsızlığınız hangisiyse cetvel'den bakıp bulabilirsiniz.
Geçmiş olsun

Son mesaj oldukça faydalı oldu.. Mevcut hastalık teyzemde var ve eşi kendisine vasi tayin edildi, şuan teyzem yasal hiçbişey yapamıyor , yaptığı hiçbişeyin geçerliliği yok, seçimlerde oy kullanamıyor falan.. Deli raporu verdiler diye biliyorum mahmeye aşırı dilekçe yazmaktan.. Hoş dilekçeleride okudum delilikle alakası yok sadece haklı olduğu bişeyde hakkını arıyor.. Ailecek dolandırıldılar ve yaklaşık 3-4 trilyon paraları gitti.. Yapanda en yakın aile dostu.. Hukuksal olarak hakkını sonuna kadar aramaktan başka çareleri yoktu.. Bunu yaptığı içinde hastaneye sevk etti mahkeme sebebde mahmeyi oyalamak ve zaman kaybı yaratmak.. Sonuçta akıl sağlığı yerinde değil diyerek tüm haklarını aldılar.. Eniştemde lanet olsun deyip tüm davayı geri çekti.. Muhtemelen karşı taraf parada yediriyor.. Sonuçta teyzem aslında gayet sağlıklı ve böyle bir duruma düştü.. Bende enişteme dedim ki madem böle bişe yapıldı bunla ilgili özürlülük raporu alırsınız birçok vergiden muaf olursunuz, araba alırsınız fln.. Oda bi sor bakalım nasıl oluyormuş dedi.. Bende internette araştırırken bu forumu gördüm ve üye oldum.. Görüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Üst Alt