Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçlar ses veya görüntü görmemize neden olur mu?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Kullanmış olduğumuz bazı psikiyatrik ilaçlar ses veya görüntü görmemize neden olurmu?

REXAPİN 20+10 mg
NORODOL 5 mg
DİDERAL 40 mg
AKİNETON 2 mg
PAXERA 40 mg
ARİFAY 15 mg

1 kaç gün önce görüntü gördüm sanıyorumda tamda emin değilim(Hayatım boyunca ses ve görüntü görmemiştim)

Yaşım 38
10,5 yıldır düzenli tedavim mevcut.

ayDÜNYAvazo

Öncelikle geçmiş olsun.Bu ilaçlar bunları yaşama diye veriliyor.

NORODOL'u nasıl içiyorsun.Ben hastalığımın başında kullanmıştım robot gibi yapmıştı.Doktora anlattım ilacı kesti hemen.

ayDÜNYAvazo
Kullandığın ilaçlar zaten ses ve görüntü karşı verilen ilaçlar eğer daha önce görmediğin halde gördüysen bunu hemen doktorunla paylaş bazen bu tür ilaçlar yüksek dozlarda ses ve görüntüyü keseceğine artırabiliyor birebir şizofren tedavisi gören oğlumda yaşadım ben doktor hemen dozu düşürdü.

İlaç dozu fazla gelirse görüntü vs görebilirsin doktoruna danış daha önce gormediysen bu tip bir durumla karşılaştı isen ilaç dozu fazla olabilir ha şu var bunları görenlerden bu ilaçları kullanıyor ama dediğim gibi sen doktorla konuş

Gece uyku ile uyanıklık arasında yanı başımda bekleyen bir hayalet gördüm, sonra birden yok oldu, muhtemelen ilaçların etkisi

ben klozapine bağlı ölmeye yatıyorum cinler çok acı çektiriyorlar canım çıkacak gibi oluyorum

Bende sanırım kısa boylu bir insana benzer yaratık gördümdü.

Ruthgar evet düzenli ilaç kullanıyorum ve bu olayı iki defa yaşadım. Saçma gelebilir ama şeffaf beyaz renkte bir şahıs oturuyordu yanıbaşımda, sonra ben korkunca aniden kayboldu.

Ilginç ilaç içtiğiniz halde görünmesi. Neyse korkutmayın kendinizi dikkat edin.

Ruthgar

Sanki bu konu bana ürkütücü ve korkutucu gibi geliyor.

Hiç görmemiştim ama bu yaşıma kadar ben.
(İlk oldu)

Depresanlar bipolara neden olabilir demişti dr. bana .

Bu ilaçlar amacı görsel ve işitsel halisinasyonları kesmek.
Yani bu ilaçlar yok yerden bu halisinasyonlara sebep olmuyor bazı bünyelerde ilacın dozu yükselince ters etki yapıp halisinasyonları azaltacağına arttırabiliyor doz veya ilaç değişimi sonrası bu durum düzelir.
Yani ilaçlar halisinasyon yapıyor diye ilaç kullanmayı bırakmayın daha kötü olur.
Benim şizofren tedavisi gören oğlumda abizol 30 mg çıkarınca işitsel halisinasyonlar dayanılmıyacak derecede artmıştı 15 mg indirince tamamen sıfırlanmadı ama kabul edilebilir seviyeye geldi doktor bazı bünyelerde doz yükselmesi bu tür sonuçlara sebep oluyor demişti.
Kesinlikle doktorunuza danışın kafanıza göre iş yapmayın

Bu ilaçlar amacı görsel ve işitsel halisinasyonları kesmek.
Yani bu ilaçlar yok yerden bu halisinasyonlara sebep olmuyor bazı bünyelerde ilacın dozu yükselince ters etki yapıp halisinasyonları azaltacağına arttırabiliyor doz veya ilaç değişimi sonrası bu durum düzelir.
Yani ilaçlar halisinasyon yapıyor diye ilaç kullanmayı bırakmayın daha kötü olur.
Benim şizofren tedavisi gören oğlumda abizol 30 mg çıkarınca işitsel halisinasyonlar dayanılmıyacak derecede artmıştı 15 mg indirince tamamen sıfırlanmadı ama kabul edilebilir seviyeye geldi doktor bazı bünyelerde doz yükselmesi bu tür sonuçlara sebep oluyor demişti.
Kesinlikle doktorunuza danışın kafanıza göre iş yapmayın

Kafamıza göre kesinlikle bırakamayız. Bu konuda uzman gerekiyor doğrusuda. AKİNETON(2 MG) ve NORODOL(5 MG) ı kullanmaya yeni başlamıştım ben. 1 AY FALAN OLMUŞTUR BU İLAÇLARA BAŞLAYALI.

Kafamıza göre kesinlikle bırakamayız. Bu konuda uzman gerekiyor doğrusuda. AKİNETON(2 MG) ve NORODOL(5 MG) ı kullanmaya yeni başlamıştım ben. 1 AY FALAN OLMUŞTUR BU İLAÇLARA BAŞLAYALI.
Akineton ilaçların yan etkisi için veriliyor.
Yeni başladığın Norodol sıkıntı yapmış olabilir sende çünkü etkisini 1 ay sonra göstermeye başlıyor bu tür ilaçlar doktorunla paylaş görsel halisinasyon gördüğünü.

Ahmet T
Bu tür ilaçlar herkeste farklı etki gösterebiliyor norodol dan sonra oldu dediği için acaba ondan mı oldu dedim.

Üst Alt