Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçlar ve kilo almama neden oluyor..?

EHN1905

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Formdaşlar size bir sorum olacak, yaklaşık 8 yıldır tedavi görmekteyim türlü türlü ilaçlar kullandım fakat son 3 aydaki dönem kadar kilo aldığım olmamıştı yaklaşık 9 kg aldım ve sanki yediğim yemekte aynı.

şu an bu ilaçları kullanmaktayım;

prozac 40 mg
aripa 15 (yaklaşık 3.5 yıldır)
depakin 750 mg

sizce bu ilaçlar kilo almamda etken olmuşmudur ?

Depakin ve prozacı bilmiyorum (kullandımda kilo aldırırmı onu bilmiyorum) arpa pek kilo aldırmaz çünkü iğnesini kullanıyorum ve hatta perhizle kilo da verebiliyorum (istersen kilo ve boyunu da yaz yardımcı olabilirim belki nasıl kilo verebilirsin diye)

Bu arada psikiyatri ilaçları kilo aldırıyor maalesef hemen hemen psikiyatrik hastalarının tamamının mutlaka düşündüğü bir problem olduğunu düşünüyorum

Prozac ile depakin iştah açar kilo aldırır, aripa iştah açmaz
Benim görüşüme göre depakin kilo aldırır sana prozac fazla aldırmaz

Boyunu da yaz dedim çünkü takıntı da olabilir bilmiyorum kilonu boyunun karesine böl normal sınırlardaysa çok takma ama tabi 9 kiloda az değil gibi

Evet depakin bende tansiyon düşmesine de neden oluyordu

Ben depakinle 100 kilo olmuştum.
Şimdi 78-80 kilo arasi gidip geliyorum.
1.80 boyum var

Ben niye kilo almıyorum acaba. Bu ilaçları kullanan herkes kilo almaktan şikayetçi. Ben 1.87 boyunda halen 75 kiloyum keşke bende kilo alsaydım. Türlü türlü de ilaç kullandım.

Olanzapin iste hekimden bu uyku ve kilo yapar

Ozaprin olanzapinin iki çeşidini de kullandım. Hem normalini hemde rapit olanını. Sonuç yine zayıfım.

Bende şizofreni hastasıyım bende psikiyatrik ilaçlar kullanıyorum Bende çok kilo aldım. Kilolarimla hiç mutlu değilim

Boyum 1.84 Kilom 95 ama şekilsiz bir göbek var :( benim göürüşmde depakin yüzünden oldu !

Ehn evet sanırım sınırın üzerine çıkmışsın çünkü kilonu boyunun karesine bölünce 28 küsür çıkıyor. Factotum inan kilolu olmak hoş değil bide ozaprin kaç mg kullanıyorsun 5 - 10 mg değilde 30 mg işe yarar ama hekim onaylamadan bunu yapma.

Ayrıca normal sınırlarda görünüyorsun Factotum niye kilo almak istiyorsun ki benim gibi yakışıklıysan ;) keyfini çıkar derim :)

Tedaviye başlamadan önce 55 kilo idim ama yaklaşık iki yıldır 78e sabitlenmiştim:(

Merhabalar,
2011 den beri Bipolar Bozukluk tedavisi görmekteyim ve 3 yıllık yuzde 40 raporla emekli oldum.Fakat son altı yıldır ilaçlarıma ek olarak günde 1000 mg depakin içiyorum ve 65 kilodan 95 kiloya çıktım ve bu durum beni çok rahatsız ediyor.Öğrenmek istediğim doktoruma depakini bırakmak istediğimi söylesem en azından kilo verene kadar bir sonraki rapor oranımı düşürüp emekliliğimi olumsuz etkiler mi ?
Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim..

Kullandığım diğer ilaçlar
Cedrina 200 mg
Keday XR 300 mg
Abizol 30 mg

Teşekkürler

sevile

bende bipolarım ilk başlarda bende depakin kullandım saç dökülmesi ve aşırı kilo yaptı bende de daha sonra doktorum farklı bir ilaç yazdı
( lithuril ) onla devam ediyorum şu an için her şey yolunda
sevile

ilacı bırakırsan eger kontrol muaynesi zamanı sorun yaşarsın

sevile Merhaba, ben de Depakin kullanıyorum. Depakin bu hastalığın tedavisinde gerçekten en önemli ilaçlardan birisi. Benim kilo alma durumum Depakin'den ziyade uyku bozukluğu için kullandığım Remeron kaynaklı olmuştu. Doktorunuzla bu durumu değerlendirip belki başka bir ilaca geçiş yapabilirsiniz. Bu durumun raporunuzu etkileyeceğini düşünmüyorum.

polynom hocam bende 3 yıldır risperdal 4 mg, lustral 25mg, abilify. 5mg, gyrex 100 mg kullanıyorum. İlaçlara başladıktan sonra 25 kilo aldım 182 boy 154 kiloyum nasıl kilo verebilirim?

İştah açıcı olduğu için kilo aldırıyor bu ilaçlar belki metabolizmayı yavaşlatıcı etkisi de vardır bilemem aşırı kilo sorunu varsa acıkmayı engelleyen ilaçlar var dahiliye yazıyor diyet + ilaç daha hızlı kilo verdirebilir .

Kilo vermek isteyenler için gerekli bilgiler. Aksine kilo almak isteyenlerde burada yazılı olanların tersini yapabilirler. Geçmiş olsun.

1000 kalori 115 gram demektir. Günde 2.000 kalori alıp 3.000 kalori harcarsanız, günlük 115 gram yağ yakmış olacaksınız.

https://bizegorelezzetler.com/kac-kalori-kac-kilo-eder/

Hangi hareketler kaç kalori yakar : 1.000 kalori harcamanız 115 gram yağ yakmanız demektir. Günlük 2.000 kalorinizi yiyeceklerden gene alacaksınız. Fakat günde 3.000 kalori harcayacaksınız. Yağlar gidecek.
Bu şekilde yaparsanız 10 günde 1 kg verebilirsiniz. 1 ayda 3 kg verebilirsiniz.

https://shreddedbrothers.com/blog-detay/kalori-cetveli-hangi-egzersiz-kac-kalori-yakar

Kilo vermek için hangi yiyecekte kaç kalori var, buradan detaylı bakabilirsiniz. Günlük 2.000 kalori almanız idealdir.

https://www.kaloricetveli.org/

Psikiyatri ilaçlarının çoğu kilo aldırıyor kim ne derse desin .

Bendede lityum işe yaramadı. Şu an onun yerine depakin kullanıyorum.
[FONT=Impact]10[/FONT] yıllık tedavim boyunca [FONT=Franklin Gothic Medium]45[/FONT] kilodan fazla kilo aldım.

Neden kilo aldırıyor ilaçlar acaba metabolizmayı falan mı yavaşlatıyor yağların erimesini falan mı engelliyor nedir sebebi ?

Son düzenleme:
sokrates hormonel denge değişiyor. önce trigliserit, ldl artıyor. İnsülin salgı miktarı değişiyor. İştah artıyor

Kilo almakta kaçınılmaz oluyor böylece anladım :(

Üst Alt