Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçları bırakmak ve zararları!?

Konular
30
Reaksiyonlar
36
Sürekli ilacları bırakıp sonra tekrar baslamak zarar veriyor mu bedene

Keşke birakmasaydim 3 gündür zombi gibiyim doktorumun dediğini yanlış anladim ve bu yeni kafama dank ediyor kadin teshis koyamadigi icin saka amacli dedi ama iste is isten gecti ilaclarimi twkrar kullanmaya baslamali miyim?

Althusserian Marxist

Bana göre BIRAKMAMAK gerek.

Benim 2012 TEMMUZ dan
beri düzenli tedavim var.

İLAÇLARLA ÇALIŞABİLDİM BEN YOKSA ÇALIŞAMAZDIM.

İlaçları sürekli başla-bırak yapmak ilaca karşı direnç oluşturur vücut. Daha yüksek dozda almak zorunda bırakır insanı. Ayrıca daha çok yan etki görürsün. Psikolojin hiç rahat görmez, sürekli ata halinde olursun.

ilaçları bırakıp daha sonra tekrar içmek iyi birşey değil tedaviyi sıfırlamış gibi birşey oluyorsunuz yani bundan önceki içtiğiniz ilaçlar boşa gitmiş oluyor bir psikoloji forumunda okumuştum....

ozmuşlu
Benim pişmanlığım sadece şudur. Keşke hiç başlamasaydım diyorum "BU İLAÇLARA" doğru evet.
İLAÇDAN DAHA İYİSİDE YOKKİ NE YAPALIM.

ozmuşlu
Bilmiyorum hocam sonsuz bir rüya gibi geliyor her şey ilaç kullansam da sadece sesleri kesiyordu zaten

İlaç bırakmak demek yeni atak demek. Yeni atak ta beyinde daha büyük kalıcı hasar demek .

ayDÜNYAvazo
benimde 11nci yıla giriyorum. Eskiden ağır depresyon ve şiddetli manik ataklar yaşıyordum. Şimdi deneye deneye doğru ilaçları düzenli kullanarak artık bipolar bozukluğum kontrol altına alındı. Şimdi sadece mevsimsel geçişlerde hafif ataklarr geçiriyorum fakat kısa ve kontrolümde oluyor.

@Yona,
Mesela ben kendimden biliyorum. İlaç kullanamasam işim çok kötü olabilirdi. Ben kendi sonumu göremesemde.

Atipik Otizm
Organik Olmayan Psikoz
Obsesif Kompulsif Bozukluk

@dreamfail,

Arkadaşım 2012 TEMMUZ dan beri ne ileri ne geri hiç ilaç bırakma girişimim olmadı.

Bende de ağır depresyon başladı bir enerjik hissediom bi depresif enerjik olunca sesler basliyor

Arkadaşlar ; stabil haldeyken ilaçları bırakıp bu duygusal dengeyi bozmanın ne gereği var ?

@perseküsyon stabil haldeyken iyileştim sanarak bırakılıyor daha çok ben çok denedim bırakmayı olmadı

@perseküsyon ya ben gerçekten hasta mıyım ondan bile emin olamıyordum ki otu b.ku kafaya takan biriydim sadece o kadar düşünüp düşünüp bazı şeyleri sinir oluyordum hatta uyuyamıyordum o anda yaşanılanlarla ilgili geçici bir şey sandım o yaşadıklarım mı beni hasta etti yoksa ben mi hasta olduğum için kafamda çok büyütüyordum bazı şeyleri acaba hangisi şu anda bile tam emin olamıyorum .

@sokrates
Bir dönem kafa karışıklığı yaşamışsın Bu hemen herkeste olur. Ben de bazı şeyleri kafama takarım. Bazen söylenen bir söz, bazen de yapılan bir davranış. Klişe olacak ama yürüyüş falan yap veya müzik açıp dinle.. Demek istediğim , kafanı rahatlatacak bir şeyler yap...

Son düzenleme:
@perseküsyon yok şimdi iyiyim geçmişte yaşadığım bir olayı takıntı yapmıştım o olay mı beni hasta etti yoksa zaten hastalığım başladı da o yüzden mi o olayı kafamda büyüttüm bunu bilmiyorum o kadar yaşadıklarımı eskisi kadar en azıdan o olay kadar takmıyorum artık .

benim kullandığım antipsikotik iğnelerden sonra kasılmalar yaşadım
doktora dedim neden böyle diye, akineton az geliyordur dedi antipsikotik ilaça bir süre ara ver dedi
antipsikotik ilacı bir daha almak istemiyorum, yan etkileri daha da hasta ediyor beni
belki şimdi değil ama 1 ay sonra mesela neler gelebilir başıma
dopamin patlaması mı oluyor, sadece antidepresanı içicem ve akinetonu
oduna çevirdi bu antipsikotik iğne beni

kasılmalarım bu şekilde:

Cok gecmiş olsun ben xeplion iğne kullanıyorum 6 yıldır şimdiye kadar hic kasılma olmadı hangi igneyi kullanıyorsun degiştirmeyi denedinmi

Üst Alt