@Descartes, Kesinlikle katılıyorum bu pisikiyatrik ilaçlar konusunda on kere düşünüp bir kere konuşup/yazmak gerekiyor çünkü ilacı red eden kişiler ağır hasta olduğu için iyice paranoya ve kafasında kurduğu düşüncelerin esiri olmuş oluyor ve alakasız şeylerden bile ilaç içmemek için kendilerine sebeb çıkarabiliyorlar İlaçlarda fayda zarar hesabı yapılır faydası zararından çok ise o ilaç kullanılır.
Ben birebir pisikoz hastaları ile sürekli görüşüyorum ilaç içildiği ve içilmediği zamanları yan etkilerini birebir gözlemliyorum ne yazık ki şu an için ilaç şart ne yazık ki.
İlaç firmaları ticari kurumlar ve sürekli ilaca bağımlı olunsun ki ben hep para kazanayım diye düşünüyor olabilirmi olabilir tabi dünya acımasız bir yer ve milletin dini imanı para olmuş ama şu an daha iyisini bilen varsa söylesin
Hastahane yatışlarında ki bazı sorunlara gelirsek evet ne yazık ki bu tür şeyler olduğunu bende duyuyorum ama artık azalıyor gün geçtikçe şartlar iyileşiyor memlekette daha fazla para almak için bebekler öldürüldü ne yapacağız bebekleri hastahaneye götürmeyecekmiyiz bu sıkıntılar tedaviyi red için bahane olmamalı.
Ha bu demek değil ki sadece ilaç başka bir şeye gerek yok asla aile ve toplum desteği, manevi destek tedavileri, bir işte çalışılması veya meşguliyet olması bunlar ilaçlar kadar önemli ben birebir yaşayarak görüyorum.
Bu konuda bahsedilen Bülent Sevinç isimli youtube çok sayıda ilaç alehtarı videosu olan şahıs çok büyük zarar veriyor bunun gibi çok sayıda kişi var toplumda bekara karı boşamak misali sorumsuzca konuşan sonra hasta kişi tedaviyi red edip çevresine veya kendine zarar verirince aradan sıyrılırlar ee ben ona bir şey demedim fikrimi söyledim eee o öyle anladı umrundamı bazı kişilerin.