Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçları içmeyin diyen bir adam var!

Konular
44
Reaksiyonlar
19
Bülent sevinç diye bir adam çıkmış yok efendim psikiyatrik ilaçlari içmeyin diye kalıcı bağımlılık yapıyor diye yaw arkadaş nasıl bipolar ve şizofreni hastaları stabil durumda kalsın söylesin bize arkadaş kesinlikle onu dinleyip ilaçlarinizi bırakmayın...daha da kötü olursunuz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Life
Bir makale okumuştum ama daha sonra aynı yazıyı bulamamıştım. Şizofreni hastaları fakir ülkelerde ilaç temin edemedikleri için kendi kendine iyileştiğini savunuyor , ilaç temini kolay ülkelerde ömür boyu hastalığı yaşadıklarını yazıyordu. Tabi mantıksız geliyor.

Allah'a şükür ilaçlarimiz var. hem de raporlu yani bedava daha isteyelim devletten. Doguda yaşıyorum ilaç temini konusunda hiç zorluk yaşamadım. gerek aile hekimliği olsun gerek devlet hastanesi olsun hiç sıkıntı yaşamadım.

@OturanBoğa,
İyi cevap verdiniz Bülent abi. tek çaremiz ilaçlar, başka çare yok.

8 yıl önce youtupta gördüm kendisini psikiyatrinin düşmanı ... İlaç kullanmaya devam edeceğim ölünceye dek

Bende onun inadına devam edeceğim ilaçlarima adam psikiyatriye kafa tutuyor...ona kanıp ilaçlarinizi birakmayin bir bipolar arkadaşınızin ricasidir.

Bu konuda herhangi bir rahatsızlıgim yok YouTube daki kişiyi de bilmiyorum....bencede ilaç bırakmayın ama artık süre gelen tedavi yöntemlerinin gözden geçirilmesi taraftariyim...

Hastalıklara çare bulunmuş olsa ilaç firmaları nasıl para kazanacak?

Yoruma açık... isteseler çaresi yok denilen bir çok hastalığı tedavi eden ilaç ve yöntem üretebilir, geliştirebilirler.

Bilmediğiniz neler var neler.. öldürme,süreyi uzat mantığı ile işleyen bir sistem.

@OğuzHan112, Buna itiraz eden mi var herkes biliyor ilaç firmalarının nasıl bir cambaz olduğunu!!

Ama pisikiyatri ilaçlarını kullanmayın ilaçsız iyileşin demek nasıl bir akıl tutulmasıdır başka bir çare biliniyorsa söylensin ama aklı başında tutarlı bilimsel bir çare facebook dedikodusu değil.
çok sayıda pisikiyatri hastası bu ilaçlar sayesinde en azından hayatlarına devam edebiliyor yan etkilerinin herkes farkında ama bunlara bakarak sorumsuz sosyal medya soytarılarını mı dikkate alacağız.

Lütfen yorum yaparken sorumlu davranalım yanlış anlamaya müsait yorumlar yapmayalım amaç bu olmayabilir ama ilaç kullanmamak için sebeb arayan veya tedaviyi red eden ve bu sebeble kendine çevresine zarar veren hastalar okuyor bu yazıları.

Herkes biliyor hmm...İtiraz eden oldu gibi, veya Kimseye ilaç bırakın gibi bir şey demedim ki, heleki ben;asla!

Akıl tutuması yaşayan her kimse ona söyleyin,bana değil.

@kara duman,

Bülent sevincin haklı taraflarıda var hastanelerin nasıl kötü olduğu depo olduğu her serviste 70 kişi yaşiyor unutulan hastalarmi dersin hastanede neler dönüyor bakirköy K9 da yatanlar bilir nazi kampı hastaneler bunlardan neden bahsetmiyorsunuz

bunların ilaçla ilgisi yok çünkü. @(Gölge). Bu şartların düzeltilmesi ayrı, akıl sağplıuğı bozulmuş birine "ilaç kullanma" demek ayrı. İlaç kullanma da gör ebenin örekesini...

Doğru söylüyorsun bülent abi benim dediklerim farklı olaylar ilaç şart tabi ilaçta doğru tedavi doğru ilaç şart akıl hastanelerinde beton iğnesi var işkence bunlar doğru tedavi şart şoka da karşiyim ben bunlar tedaviden çok insana işkencedir

@OğuzHan112, Yazılanları muhakeme yeteneği zayıflamış kişilerde okuyor ve yazdıklarınızı öyle yorumlayabilirler ilaç firmaları bilinçli iyileştirmiyor ilaca bağımlı yapıyor bende bağımlı olmamak için ilaç içmeyeyim diye düşünenler olabilir yazılanın düz manasıyla beraber algılanabilecek şekilini de düşünmek lazım ben o şekil yazmadığınızı biliyorum ama o şekil anlaşılabilir.

Ben koca koca profosörlerin akla mantığa sığmayan şeyler tarif ettiklerini gördüm.

Ve bu tür önünü sonunu hesap etmeden konuşan kişiler akıl tutulması yaşamıştır kim istiyorsa o üzerine alınsın kimsenin dokunulmazı yok kendimde dahil kimseyi suçlamak için de yazmadım.

Son düzenleme:
ilaçlarım hayatımı evliliğimi ve kariyerimi kurtardı.doğru bir ilaç rejimi hayat kurtarır.ama ilacın fazlası tehlikeli dozun iyi ayarlanması lazım.beyne de içilen iki sigara kadar bir 70 lik kadarda zararı yok.ben ilaçlarla ankara üniversitesini kazandım geçen sene.eyds den 85 aldım,aynı zamanda ekpssyi ve şu ana kadar yapılmış en zor görevde yükselme sınavını kazandım.şu anda yks den ilk 19000 e girmeye çalışıyorum(geçen sene ilk 38000 e girmiştim).hedefim ankara üniversitesi arap dili edebiyatını uzaktan eğitimini kazanmak.yani ilaçlar beyni pislik düşüncelerden temizler.o adamın öldüğüne üzüldüm .arkasından da konuşmak gibi olmasın .ilaçların yan etkilerine adapte olamamış biriydi.tedaviyi çok içselleştirmiş ve dolayısıyla paranoyaklaşmış.Allah rahmet eylesin.zaten o adamın lafına bakarak ilaç içmeyi bırakan insanda ne bileyim..oğuzhan beyin sözüne katılıyorum kapitalist tıp insanı tamamen iyileştirmez ama tamamen hasta bir şekilde de bırakmaz.zaten tamamen hasta bir şekilde tutsa para kazanamazdı.iyileştirir ama kendi ilacı olmadan sağlıklıda bırakmaz.ilaçların işe yarayıp yaramadığını da 7/24 sesler duyarak yaşayan ve ilaçlarla duyduğu gaipten sesleri kesilen hastalara sorun.onlar size uygun cevapları verecektir

Son düzenleme:
@kara duman,

İlaç firmaları neyi iyileştirmiyor alakası yok
Çaresi bulunamamiş hastaliklarin

oğuzhan beyin sözüne katılıyorum kapitalist tıp insanı tamamen iyileştirmez ama tamamen hasta bir şekilde de bırakmaz.zaten tamamen hasta bir şekilde tutsa para kazanamazdı.iyileştirir ama kendi ilacı olmadan sağlıklıda bırakmaz.
İfade etmek istediğim tam olarak buydu zaten..sağlık sektörünü çok iyi bilirim ,kimseye ilaç içmeyin felanda demedim..saldırıya geçtiler sustuk..🤷

Son düzenleme:
@kara duman, İstanbul / Taksim'deki Şizofreni Dostları Derneği'ne uzun süre gittim. Orada %70 ve üzeri engelli olup """ben hasta değilim; insanlar bana iftira atıyor ; ilaç kullanmama gerekyok""" diyip şizofreniyi kabullenmeyen çok ağır hastalar vardı. Bir de kısmen, akli melekeleri yerinde olup da "yıllardır ilaç kullanıyorum ama iyileşemedim. Bana fayda sağlamıyor. Bundan sonra ilaç kullanmasam da olur" şeklinde düşünenlere de rastladım. Bu arkadaşlara sürekli, psikiyatri ilaçlarının aksatılmadan kullanılması gerektiği konusunda telkinlerde bulundum. Bu sebeplerle Bülent Sevinç isimli bu şahsın söylediklerini onaylamıyorum ama sizin yazdıklarınızın hepsine katılıyorum. Bakırköy K2 blokta da çok sayıda yatışım oldu. Orada da psikiyatrik tedavi görmemiş ve etrafına saldırganlıkla zarar veren tehlikeli tipler de vardı. Kimisi ailesiyle oturduğu evi yakmış. Bir başkası gece vakti balkona pompalı tüfekle çıkıp havaya sıkıp bütün mahalleyi ayağa kaldırmış. Daha neler neler ... İşte bunlar da psikiyatri ilaçları kullanmamanın olası sonuçlarını yansıtan örnekler.

Son düzenleme:
@Descartes, Kesinlikle katılıyorum bu pisikiyatrik ilaçlar konusunda on kere düşünüp bir kere konuşup/yazmak gerekiyor çünkü ilacı red eden kişiler ağır hasta olduğu için iyice paranoya ve kafasında kurduğu düşüncelerin esiri olmuş oluyor ve alakasız şeylerden bile ilaç içmemek için kendilerine sebeb çıkarabiliyorlar İlaçlarda fayda zarar hesabı yapılır faydası zararından çok ise o ilaç kullanılır.

Ben birebir pisikoz hastaları ile sürekli görüşüyorum ilaç içildiği ve içilmediği zamanları yan etkilerini birebir gözlemliyorum ne yazık ki şu an için ilaç şart ne yazık ki.

İlaç firmaları ticari kurumlar ve sürekli ilaca bağımlı olunsun ki ben hep para kazanayım diye düşünüyor olabilirmi olabilir tabi dünya acımasız bir yer ve milletin dini imanı para olmuş ama şu an daha iyisini bilen varsa söylesin

Hastahane yatışlarında ki bazı sorunlara gelirsek evet ne yazık ki bu tür şeyler olduğunu bende duyuyorum ama artık azalıyor gün geçtikçe şartlar iyileşiyor memlekette daha fazla para almak için bebekler öldürüldü ne yapacağız bebekleri hastahaneye götürmeyecekmiyiz bu sıkıntılar tedaviyi red için bahane olmamalı.

Ha bu demek değil ki sadece ilaç başka bir şeye gerek yok asla aile ve toplum desteği, manevi destek tedavileri, bir işte çalışılması veya meşguliyet olması bunlar ilaçlar kadar önemli ben birebir yaşayarak görüyorum.

Bu konuda bahsedilen Bülent Sevinç isimli youtube çok sayıda ilaç alehtarı videosu olan şahıs çok büyük zarar veriyor bunun gibi çok sayıda kişi var toplumda bekara karı boşamak misali sorumsuzca konuşan sonra hasta kişi tedaviyi red edip çevresine veya kendine zarar verirince aradan sıyrılırlar ee ben ona bir şey demedim fikrimi söyledim eee o öyle anladı umrundamı bazı kişilerin.

Son düzenleme:
Psikiyatri ilaçlarını hiç içmeyin, ben bunu daha önce de söyledim, aynı görüşümü yine tekrar ederim...

Rasulüllah Efendimiz (sav);

"Tedavi olun, zira Allah hiç bir hastalık yaratmamıştır ki, çaresini de yaratmış olmasın." diye buyururken:
"Şüphesiz Allah şifanızı size haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır." (Ebu Davud, Tıb 11; Muvatta, Ayn 12.)

Bu adamın onca saçmalık arasında söylediği tek doğru şey antipsikotiklerin psikoz yapması. Ben gereksiz yere bir süre antipsikotik kullanıp bıraktıktan sonra psikoza yakalandım.

@Pickle,

Aslında söylediği şey doğru antipsikotik ilaçlar bende psikoz yapıyor duyduğum sesleri daha da artırıyor bu durum herhalde sadece bende yok diye sanıyorum bi ara abilify kullanırken oda bende hem sanrı hem ses duyma artışı yapmıştı girin bakın forumlara benim durumumu yaşayan binlerce psikoz hastası var.

bu ilaçlar bi taraftan iyi edeyim derken bir taraftanda hasta edebiyor ameliyat oldum apandistten ben doktor kızdı bana niye parol içtin diye yararından çok zararı var demişti

Üst Alt