Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçları uzun yıllar kullanınca etkisi azalıyor mu?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar psikiyatrik ilaçları özelliklekle antipisikotikleri uzun yıllar kullanınca ilaçlar dahamı az etki ediyor veya etmiyormu özellikle aynı ilacı uzun yıllar kullanmak. Böyle bir durumla karşılaşan varmı?

10 yılı aşkındır aralıksız antidepresan kullanıyorum. Etki azalması diye bir şey söyleyemem ama hayatınızda yaşadığınız olaylar sizi nasıl etkiliyor bu da önemli bence. Olayların etkisi ile de orantılı diye düşünüyorum. Bence konuyu ilaçlarınızı yazan hekiminize de danışın aklınızda soru işareti kalmasın.

Etkisi azalırsa doktor dozunu ona göre ayarlar .

Son düzenleme:
ben 3 yıl hiç aksatmadım bir faydasını da göremedim şimdi bir bırakıp bir başlıyorum doktor böyle yaparsan yan etkisini görürsün ilaçların demişti

Mesela cedrina ya 50 mg.la başladım 100,200 derken 400 e kadar çıktım ama uzun süredir yani yıllardır 400 de sabitim doz bu şekilde ayarlandı .

Zamanla vücudun alisiyor fakat kalıcı yan etki bırakabilir bende unutkanlık yapıyor anlık unutkanliklar tanıdığım birini uzun süre görmeyince ismini unutma gibi veya kesin bildiğim birşeyi hatırlayamama ilaç ismi ketya XR 300 mg tanı şizofreni

Üst Alt