Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlığı olanların özel sektörde çalışmaları hakkında

Rasput

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
7
Merhabalar arkadaşlar; psikiyatrik sorunu / sorunları yüzünden engelli raporu olanlar veya olmayanlar, psikiyatrik hastalığı / hastalıkları nedeniyle askerden muaf olanlar ya da olmayanlar olarak özel sektörde işe girerken ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz ? İşe girerken sağlık raporu ve / veya askerlik durum belgesi istendiğinde bu durumu nasıl çözüyorsunuz? İşvereniniz durumunuzu biliyor mu yoksa bilmiyor mu? Arzu edenler tecrübelerini / deneyimlerini paylaşabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim..

Rasput

Tüm bu saydığım süreçleri olması gerektiği gibi olduğundan hastalığa sonrandan yakalandığım için bende merak ediyorum.

Askerliğimi yaptım. Tecrübeleri kazandım. Düzenli bir işten sonra hastalığa yakalandım.

Şu an vasi kaldırmak için bekliyorum. (Buda bir süreçmiş)

Açıkçası bundan sonrası için bu sorduğun soruları bende merak ediyorum.

Hayatımda tek değişiklik yasal kısmı ( vasiliği geçersek)
Halsizlik ve ilaç kullanmam.

Bundan sonra insanlar nasıl bakacak ? Nasıl bir tutum izleyecek hep birlikte göreceğiz.

Bence bu kişiye göre ve hastalığın durumuna göre değişeceğinizi düşünüyorum.

ASLINDA FORUMDAKİ DİĞER ARKADAŞLAR BİZE NASIL BAKTIĞINI sorabiliriz. Onlardan farklı bakmayacaktır. İşyerindeki arkadaşlarımız ve işveren.

Konuyu okuyan arkadaşlarımız cevaplarsa bize yardımcı olmuş olacaksınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

xdedahii

Açtığım konuya ilgin ve alakan için çok sağol, çok teşekkür ederim xdedahii.. Bu arada arkadaşlar yukarıda yazdığım sorulara ek olarak bir sorum daha var sizlere, işe girerken sgk hizmet dökümü isteyen işverenleriniz oldu mu ?

Hocam benim bildiğim akıl hastalığı olanlar engelli raporu yoksa işe giremiyor. eengelli raporu olmayanlarında işe girebilmesi için işverenin sağlık raporu istememesi lazım diye biliyorum.

Skyline Rasput

Ben o kısmı doktora sordum. Normal işe giriş raporu alacağız işe giriş raporunda kişinin hastalığına ve durumuna göre hangi işlerde çalışamayacağı yazacak.

Örneğin bende ağır, çok tehlikeli ve silahlı işlerde çalışamaz yazacak. Zaten bu sınıfta bir iş aramıyorum.

Tabi söylediğim gibi tamamen kişinin hastalık tanı ve durumuna göre engelli raporunuda şu anda almayı düşünmüyorum.

Senin hastalık belirtilerin yada durumun nasıl daha önce iş tecrüben var mı ? Bunlarda etken olur.
Rasput

İlaç raporu bile isteyen işveren oluyormuş, iş güvenliği uzmanı arkadaşım var. Bu tür işlerle meşgul. Onu dediklerine göre işverene bağlı ama bunlar kişisel yasal olarak istemeyebilir.

Bu durumda işede almayabilir.

Onun dediğine göre doktorun verdiği rapora göre yani ağır çok tehlikeli sınıfa girmeyen iş kolunda belirtiyorlarmış.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

özel sektörde akıl hastalarını çalıştırmıyorlar.çok nadir bir durum.özel sektörün en çok kullandığı engel türü işitsel engelliler.kamuda bile verilen engelli kontenjanının sadece %3 ü beyin hastalıkları için.toplumda resmen lanetli gibi bişeyiz.birde toplum anlayışsız ve cahil olunca resmen lanetliler kategorisine giriyoruz.benim ekppsye girdiğim yıl en fazla engelli kontenjanı açıldığı yıldı.yaklaşık 15000 kontenjan açılmıştı.o zaman bile bu kontenjanın sadece 550 si beyin hastalıkları içindi.yani çok zor bi durum çalışmak şizofreni hastaları için

Ben 2012 yılında emekli oldum ama halen çalışıyorum üstelik özel sektörde

Bu kişiden kişiye değişebilir. Şuan yeni hastalanıp tedavi olduğum için tam olarak iş arayışı içine giremedim.

Üstelik vasim var. İş görüşmesi 1-2 tane gerçekleştirdim ama bu durumda ne olacak bilemiyorum.

Hastalığımdan ve vasimden bahsetmedim. İş keşinleşir gibi olursa bahsetmeyi düşünüyorum. Sadece neden ayrıldınız dediklerinde rahatsızlandığımı söylüyorum.

Bakalım süreç nasıl işleyecek hep birlikte bilgilendiririm.

Şuan halsizlik ve isteksizlikten zaten çokta iş yapacak durumda degilim. Ama çalışmam gerekiyor hayatımı idame ettire bilmek için bir şekilde.

Üst Alt