Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlığım var, hastaneye yatmak istiyorum..?

Golge123456

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar psikiyatri rahatsızlığım var ilaç kullanmak istemiyorum o yuzden ılaçlar etkı etmıyor ınsanlar ustume cok gelıyor ozellıkle ıs yerınde.hakkımı savunamıyorum bı tepkı veremiyorum hanı bı soz var kafasına vur elınden ekmegını al dıye aynen o vazıyetteyım hastaneye yatmak istiyorum yatırmıolar.ne yapabılrıım yardımcı olurmusunuz ?

İlaç kullanmazsan hastaneye yatırmazlar. Yatsan da bir fayda olmaz zaten. Hastanenin iki amacı var: 1) düzenli ilaç kullanmak, 2) yaşam karmaşasından uzaklaşmak

@Golge123456, Söyledikleriniz biraz çelişkili olmuş.

İlaç kullanmak istemiyorum ama hastahaneye yatmak istiyorum demişsin sence hastahanede yatınca ne yapıyorlar filmlerde ki gibi halka şekilinde oturup saatlerce sohbetmi ediyorlar.

Yatış olduğu zaman ilacın kralını kullanacaksın yatışın faydası ilaç kullanımını düzenlemek, etkilerini gözlemlemek ona göre tedavi belirlemek.

İlaçsız olmaz olsa başarabilirdin zaten doktorunu dinle.

Hastahane yatışı genelde hasta isteğine göre değil doktor ihtiyaç görürse olur.

Genelde tedaviyi red, saldırganlık ve ilaç tedavisinden yanıt alamama durumunda yapılıyor.

@Golge123456,
Doktorun verdiği ilaç kullan eğer ilaç kullandığın halde belirtiler devam ediyorsa seni yatirabilir.Ben mesala yattim bana hastanede NAL VURDULAR(norodol,largactil, akineton) iğnesi vurdular 20 günde kendime geldim.psikiyatri uzun soluklu sabır isteyen bir alan tedavini aksatma doktorunun talimatına uy.Tez bir zamanda iyilesmen umuduyla kardeşim sabır ve ilaçlarini aksatma tedaviye cevap verirsin yakında aksi takdirde işlevselliğinde duzelme zor...Bide psikoz ve bipolar isen çok zor.tedaviyi bir an önce kabullen doktorunun direktiflerine uy...

@Golge123456,

SElam,

Geçmiş olsun. İlaçları kullanmanız veya kullanmamanız haklarınızı almanızı sağlamaz.
İlaçları kullanmazsanız gerçeklikle bağlantınız tümüyle yitip, bir suça karışıp hayatınızı kararır, böyle bir şeyin başınıza gelmesini kimse istemez. o yüzden ilaç kullanmalısınız.

Hakkınızı aramak, bu konuda başarısız olmak bambaşka bir konudur ve çaresi: zamanla/öğrenerek kendi kendinize bir mesafe almanızla ilgilidir.

Maddi bir engel yoksa bir psikolog'tan yardım isteyebilirsiniz ama ben yine de kendim takip etmeye çalıştığım bir psikolog önerebilirim. Youtube kanalı var, bence içerikleri de dolu dolu'dur.
Aşağıya Sınırlarla ilgili paylaştığı bir video listesini yapıştırıyorum.
Geçmiş olsun.

https://www.youtube.com/watch?v=9POBJq5nmso&list=PLukCs98Fgqc4TDOOy2BEsiC18lUKUiEyg&index=1

@friends,

Arkadaşı bu yönde değerlendirmeniz yanlış YouTube de şu kanal var bilmem vs.yanlis tutumunuzdan vazgeçin hicbiriniz doktor değilsiniz.Birakin doktor takibinde kalsın arkadaş...

@Golge123456 Ekt nin fayda verdiğini hiç duymadım gmrmesim, hatta bipolar arkadaşım var oda oldu hiç bir faydası olmadıgını soyledi

@Golge123456, İlaç tedavisinden yanıt alamıyormusun ilaç kullanmıyormusun?

Fayda göremiyorsanız doktorunuz ilaç veya doz değişimi yapacaktır bu çok uzun süreli ve sabır isteyen bir süreç.

Ekt doktor ihtiyaç görürse yapar zaten yalnız ekt nin geçici hafıza kaybı ve unutkanlık yapma durumu var.

@samedo99, EKT ölüm veya sakat kalma hiç duymadım.
Ama bazı yorumlarda geçici unutkanlığın kalıcı olabildiğini okudum

EKT kalıcı hafıza kaybı da yapabiliyor, bende oldu. Ama majör depresyon dan kurtarmış. Faydası da zararı da olabiliyor.

@Psikoterapi,

Hangi yönde değerlendirmişim ki yanlış olsun kardeş.

Paran varsa Psikoloğa git dedim, paran yoksa gerçek hayatta psikolog olan birinin konuyla ilgili kanalını tavsiye ettim. Sizin bedavaya çok iyi tedavinizi yapan, doktor tanışınız varsa bir önerinizi de ben alırım. Hastalığım şizofreni.

Sizin hastalik ne banada nal vurdular çok iyi geldi stabilim

Nallayin🤣🤣🤣

Hastane ortamı çok kötü saldiranmi dersin tek kişilik oda olacak Avrupa'daki gibi bülent sevinç vardı güzel videoları vardi çok doğru söylüyordu

@Psikoterapi,

@(Gölge), o adam ilaç karşıtlığı yerine bu duruma daha çok değinseydi keşke. Şizofreni yoktur bile dedi.

@samedo99, Nal yani (norodol,largactil, akineton) 3 iğneyi karıştırarak vuruyorlar acil servislerde en çok kullanılan bir iğne karışımı hastalar arasında nallamak deniliyor.

Ağırlaşmış, saldırgan veya durumu çok kötüleşmiş hastalara vuruluyor.

Akıllı ol EKT OLMA…. İlaç kullan daha iyi patında psikoz varsa bir süre(6 ay gibi) ağır dozda ilaç kullanımı ile akut dönemi atlatırsan sonra ağır ilaçları kademeli düşerler hafif veya orta dereceli ilaçlar ile devam edebilirsin. Ekt oldum ilaç kullanmaktan kurtuldum olayı yok. Ben Ekt oldum faydası olmadı anca hafızamı belledi.
Hastaneye yatışta da ilaç kullanmamada ısrarcı olursan Ekt teklif eder veya zorlarlar.(isteğin dışı veya ailenden birinin onayı olmadan yapılamaz.)
Hastaneye sakın ola zorla yatırılan olma en az 21 gün yararsın cezaevi gibi bir süre sonra sinir krizine de sokabiliyor kendi isteğinle yatarsan eğer kendi isteğinle ve doktor oluru ilede kolay çıkabilirsin.

@Golge123456 , hastanede ilaç kullanmaman söz konusu değil. hadi yattın diyelim ilaç içmiyorum diye resti çekersen 2 tane hastabakıcı veya güvenlik gelir seni bağlarlar iğne yaparlar. bir şekilde o ilacı senin bünyene verirler.
hastaneler özellikle ruh ve sinir hastalıkları sıkıntılıdır. insanlar üstüme üstüme geliyor demişsin orada bu baskıyı daha çok hissedersin.
bence sen şimdiden doktor kontrolünde ilaca başla, 3,4 ay sonra halen yapamıyorsan doktoruna danış.

Hastane ortamı yattığınız yere göre değişir. Kapalı açık... Onuda toktor emiceler ve toktor teyzeler belirliyor. Sabah nal akşam nal bir avuçta ilaç . Açık ceza evinde gez dolaş. Kapalı ceza evinde zombi gibi gezen insanlar. . . Nalları dikmişler. Dümdüz adam geriye doğru yamulmuş, sağlam adam kötürüm gibi kitlenmiş. Kimi kafasını tavana dikmiş gözler kaymış. Kimi ağlar kas gevşetici vurun diye hemşire teyzelere yalvarır. Sonra hep berabaer delirmeye devam . :)

Üst Alt