Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlığım var ve Allah inancı ile sorunum var!?

ahmt17

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Son 3 yıldır sürekli içimde bir islamofobi, dindar insanlara düşmanlık besliyorum.

Allah bizi diğerlerine ibret olsun mu diye yarattı ?

Biz ibretlik yaratıldıysak Allahın ahirette bize pozitif ayrımcılık yapması gerekmez mi ?

Allah imtihan adı altında neden küçük çocukların tecavüze uğramasına izin veriyor ? (bunun gibi çok fazla örnek var)

bir de bazı arkadaşlar psikiyatrik tedavi konusunda hocalara gidip dua okutturma gibi şeyleri öneriyor. Bu duruma baya öfkeleniyorum. Akıl ve mantığın yolu bir değil midir ? Psikiyatri diye bir bilim var doktora gitmesi gerekir hacıya hocaya değil diye düşünüyorum. İçinde din geçen her şeye önyargı ile yaklaşıp antipati besliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Aynı zamanda bu durumdan da rahatsızım. İlaçlar kullanıyorum ama hiçbir işe yaradığını düşünmüyorum. doktor sürekli dozu yükseltip ilaç değiştiriyor. 15 yaşından beri tedavi oluyorum ama fayda görmüyorum.

Kuran'da geçen Hazreti Musa ile hazreti hızır kıssasını oku.

@ahmt17,

Merhaba kardeşim,
bu cevap ilk soruna cevap olsun ;
Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. zariyat suresi 56.ayet
2. sorun
Allah seni ne şekilde yarattıysa emin ol onun karşılığını sana kat ve kat verecektir.
örnek verecek olursam benim bir gözüm hiç görmüyor 3 yaşında kanserden dolayı alındı gözüm. Çocukken senin gibi inan kafama çok takardım neden ben diye belirli bir olgunluğa geldiğinde dinini görerekten ziyade okuyarak öğrendiğinde düşüncen değişiyor. Ama şuan inan bana mutluyum biliyor musun bazen bunun ödülünü düşünüyorum beni bu şekilde yaratan belki sınavı daha iyi geçmemi istiyordur ve asıl ödülün ahirette olacağını düşünmemi sağlıyor. Allah hiç bir kuluna kaldıramayacağı bir yükü yüklemez bu kuran la sabittir.
Ufak bir öneri Bence Peygamber efendimizi araştırmanı tavsiye ederim onu gerçekten objektif şekilde oku ve araştır doğruyu bulacağına eminim. O zaman kimsenin yaptığı kötülüğün dine zarar vermediğini anlayacaksın.
Emin ol senin sorunun din ile yaratıcı ile değil sadece bununla prim kasan ve kötülük yapanlarla ilgili.
ek olarak imtihan olarak;

bu sorunun cevabı yukarıda belirttiğim peygamberimizin hayatında gizli gerçekten okumalısın.

gerçekten iyiliğin için yazdım bunları samimiyetime inan lütfen

@neverbackdown,
Bana çocuk masalı gibi geliyor. Mesela yazdığınız ayeti okurken hafifçe gülümsedim. Asla ciddiye alamıyorum, ve öfkeleniyorum.

@alfa,
Ben direk dine inanmıyorum/inanmak istemiyorum. Okurken ciddiye alamıyorum. Bazen zeka seviyemde sorun varmış gibi de düşünüyorum bu konu hakkında.

@ahmt17,
Size cevap yazmam daki tek sebep şu inanmak ve inanmamak size kalmış bu durumdan rahatsız olmanız size kuran okuyun demedim sadece içinde bulunduğumuz hayattan keyif almıyorsanız ve cıkış yolu arıyorsanız bir yol sunuyorum zaten peygamberimizi tanırsan kuran ı da okursun

uçak arızalandı düşücek o zaman ne yaparsın Allah a sığınmaz mısın ?

@ahmt17

Bir dine/yaratıcıya İnansın ya da inanmasın; hepimiz bir şekilde bu zamana yolu düşmüş insanlarız.
Zamanımız/ömrümüz kısıtlı. Yaşayıp gideceğiz işte, sonra öleceğiz.
Bu süreçte neye yoğunlaşırsak yoğunlaşalım genel geçer bazı olgular da var.

İnansın veya inanmasın:
Önce kendine, yakın çevresine ve topluma/insanlığa bir katkı sunarak yaşamak bizi, tersi durumdan daha iyi hissetiriyor. Bu geçmiş insanların, inanan veya inanmayan herkesin hemfikir olduğu bir konu bence. Bir şeyler üretecek kadar iyi bir duruma gelip önce kendimize ve sonra sevdiklerimize/insanlara faydalı olacak şeyler üretmeliyiz. Üretmekten kastım bir fikir, eşya, düşünce hatta fayda sağlamak bile olabilir. Bir dişlinin çarkı olmak da diyebiliriz sanırım.

Siz dini konuları merak ediyorsanız misal; kendi gelişiminiz için açar konuyu okursunuz.
Dini kaynaklar kadar karşıt düşüncelere de göz atarsanız cevabı zaten çok geçmeden bulursunuz.

Not: Bir dine inanmayanların, bu düşüncelerini açıklamaları -toplumun aydınlanması açısından olumlu bulsam da bizim gibi toplumlarda- bir forum sitesinde kimliğini bir maskeyle saklamış olsalar bile bence mantıksızdır.(Bildiğim kadarıyla dinden çıkanlar, Semavi dinlerde hiç hoş karşılanmazlar.)
İnanlar zaten bunu gururla söylerler ve söylemeye de devam edecekler sanki?

Son olarak:
Ben şizofreni tedavisi alıyorum 20+ yıldır.
Tedavi sürenizi yazmamışsınız ama İlaç tedavisinin oturması aylarca sürebiliyor.
Bu konuda tıbba güvenmenizi ve tedavinizi/ilaçlarınızı aksatmamanızı öneririm.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
@Ahmet T,

Uçak düşerken Allaha dua ediyorsun ve duanın gerçekleşmediğini fark ettiğinde Allahın olmadığını acı bir şekilde deneyerek anlarsın.

@friends,

Evet haklısınız. Bu arada sosyal hayatımda da bir insan dinden bahsettiği zaman saldırganlaşabiliyorum. Yani çekinmem vs. de yok ama bu durumdan rahatsızım.

@ahmt17,

Bu tür dînî meselelerin çok özel olduğunu ve Tanrı ile insan arasında kalmasını gerektiğini düşünüyorum.

Kimseye sormadım/sormam mesela bu tarz inançla ilgili şeyler. İnsanların kendi akıllarıyla/ruhlarıyla girecekleri/geçecekleri kapılar bunlar. Tartışmak da -bilebildiğim kadarıyla- bu konu da nafile bence.

@friends
dediğiniz şey, yani üretkenlik, çalışkanlık bana göre oruçtur ve bir ibadet şeklidir. Bu düşünceye ders çalışırken ulaştım. (İlk insanlar çiftçiydi, Adem ve Havva'dan bahsediyorum. Bahçeyi Tanrı'nın buyruğuyla "işlemeye" başladılar. Bizler de ata ve anamız gibi binlerce yıldır bunu yapıyoruz ve yapmalıyız. Çiftçilik değil ama dünyayı işlemek, geliştirmek. :D) Ders çalışırken kendimi kısıtladım, zorladım, aydınlanmalar yaşadım, tembellik etmedim, beyin egzersizi yapmış oldum, geleceğim için ve belki de başkaları için iyi bir şey yaptım. Oruç sadece yemek içmekten uzak kalmak değildir neticede. :)

+Yazdıklarınıza katılıyorum.

Allah insanları iradeleri özgür olarak yaratmıştır hangi yolun doğru hangi yolun yanlış olduğuna dair Kuranı kerimi indirmiştir buna inanıp inanmakta senin özgür iradene bağlı Allah şaşırtanlardan eylemesin inşallah özgür iraden ile doğru ve yanlışı ayırt edebilirsin bu dünyadan göçmeden.

Egemen Arman'ı duymuş muydunuz? Youtube de videoları var ve ruhsal terapiler de yapıyor sorularınızı cevaplayabilir.

Doğru yoldasın. Allah, şeytan, melek, cin bunlar yok. İnsanların hayallerinde var ettikleri, hayali varlıklar.
Vahy aldığını iddia eden, melek gördüm, allahı gördüm diyen peygamberlerde hasta kişiler. Günümüzde peygamber gelse akıl hastanesine kapatılırdı.

Sen doğru yoldasın. Aklın ve zekan yerinde. Yolundan sapma.

Sadece dindar, inanan insanlara düşmanlık besleme. onlar öyle inanıyorlar, öyle savunuyorlar. İnançlara Saygı duymak lazım. Sen neden inanmadığını anlatırsın, o da neden inandığını anlatır. Sonra herkes yoluna gider.

Bu arada evrimide araştırabilirsin. Evrimide anladıktan sonra iyice doğru yolda olduğunu anlayacaksın.

Hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşıyoruz. Her şeyin en iyisine layığız sanıyoruz. Oysa ki milyarlarca insandan biriyiz.
31 yıldır çeşitli psikiyatrik hastalıklarım oldu. 28 yıldır psikiyatriste gidiyorum. Okb, depresyon, psikoz, panik atak, sosyal fobi, karma ataklar, bipolar bozukluk.
Karma atağımda bir kaç dakika sonra öleceğimi sanıyordum. Gerçekten bunu yaşamayan ben ölümden korkmam diyen biri için, bu deneyimlemeyen biri için inanın lafta kalır. Gerçek ölüm korkusunu yaşamadan hayatınız bir masaldan farksızdır.

@Kobra_,

Evrimi araştırdım zaten. psikiyatrik rahatsızlığımdan önce 13 yaşındayken dini bıraktım. Ama psikiyatrik rahatsızlıklar ortaya çıkınca dine iyice düşman olmaya, dindar insanlara karşı bıçaklı öldürme yaralama fantezileri kurmaya başladım ama bu durumdan rahatsızım. Dediklerinize katılıyorum, allah, melek, din bunlar insan uydurması insanın hayatı anlamlandırmaya çalışma amacından başka bir şey değildir.

@osmangazi,
Ölümden korkuyorum sonuçta öldükten sonra hiçliğe gideceğiz. Ayrıyetten ölüm gerçeğini hatırlayınca Allah düşmanlığım da artıyor.

dini çoğulculuk kavramını araştırmanı tavsiye ederim
huzur pasterfaryanizm de :)

Allah var güneş dünyadan uzaklaşsa dünya buzula döner herşey ölürdü, dünya güneş etrafında dönmesi ve ayın dünya etrafında dönmesi bir nizamdır yoksa herşey yok olurdu, bunları uzay boşluğunda tutan var, Uzayda bu gezegenler nasıl oluyorda görevlerini doğru yapabiliyor, 365 günde dünya güneşin etrafında dönüyor yıl oluyor, dünya 24 saatte etrafında dönünce bir gün oluyor. Peki bunlar nasıl hiç şaşmıyor, çünkü bunları yöneten bir yaratıcı var.

@alfa,

Vücudumuzdaki kanı allah mı yönetiyor ? Ben bir fizik bilimcisi değilim ama bunların bilimsel açıklaması zaten var. Allah varsa neden kendine kulluk edilmesine ihtiyaç duyuyor diye sorarlar o zaman. Hadi Allah var diyelim dünya da 4000 den fazla din var ? kimin Allahı gerçek ?

Evet vücudumuzdaki kanı ve herşeyi Allah düzenlemiş, ve Allahın bizim kulluğumuza ihtiyacı yok, bizim Allah'a kulluk yapmamıza ihtiyacımız var, 4000 bin din var diye hepsi mi yanlış olacak, doğru olanı insan akıl edip bulur.

Ölüme devam edelim. Freud saldırganlığı kendi üstünde görmek istemediğin ölümü karşıya yansıtılmasıdır diyor.
Öleceğine inandığın o an, o en son an ölmemek için öldür yansıtması geliyor. Bu bir ego savunması ve bilinçli kullanılmaz ego savunmaları.

@ahmt17, güzel kardeş, bu senin iç dünyan ile ilgili bir mesele. şuan düşüncelerin çok sivri. senin bu yaşadığın duyguları bende yaşadım. etrafımdaki insanlarla tartıştım. ne onlar beni anladı nede ben onları anlayabildim. bazen bazı şeyler için zaman da gerekiyor. kendine zaman ver araştır oku. en önemlisi kendine iyi insan olmalıyım de. yaratıcı var veya yok senin için ama kendine ben iyi insan olmalıyım kısmını aşıla. iyi değilsin demiyorum sakın yanlış anlama. kendine bir varoluş amacı belirle. diğer düşüncelerin zamanla oturacaktır. fuzuli tartışmalara girme çünkü kimsenin fikrini değiştiremezsin bizde sana yaratıcının varlığını burada ispatlayamayız. kalbinden gelmeli bu düşünceler bizim ağzımızdan değil

Kuran ben Allah'ın sözüyüm demiyor, yemin ederek ben Muhammedin sözüyüm diyor ve iş kurana gelince Muhammedi aradan çıkarıp Allah'ı konuşturuyorlar.
Diğer konu Kuran Muhammed'den çok sonra yazıldı.
Musa Tevrat yazmadı Tevrat Musa'dan çok sonra yazıldı ve Musa Tevrat'ı görmedi.
Yahudiler Tevrat'a Musa'nın kitabı der. Tevrat'ı Musa görmedi.
Zebur'a Davud'un kitabı der. Zebur'u Davut görmedi.
İncil'e İsa'nın kitabı der. İsa İncil yazmadı ve İncil'i görmedi.
Fakat iş Kurana gelince Müslümanlar Muhammedi aradan çıkarırlar ve Allah'ı konuştururlar ve Muhammed Kuran yazmadı Kuran çok sonra yazıldı. Muhammed Kuranı görmedi.
Kuranı açıp okuyun Kuran yemin ederek Ben Resulün sözüyüm der, fakat Muhammed kuranı görmedi.
Din ve Allah konusu…

Ben hastalar risalesi ni okuyarak kendimi yatıştırdım, tavsiye ederim.

@ADALETE SİTEM,

bu nasıl bir bir cevap nasıl bir uslup ya.
o kadar cok ithamda bulunmussun ki sorularıma cevap verir misin ?

1. okuma yazma bilmeyen biri bu kitabı nasıl yazabilir ki o dönemi bildiğini düşünmüyorum o dönem arap coğrafyası edebiyat yönüyle çok kuvvetliydi ? mucizevi hatasız ve her döneme hitap eden bir kitap sakın ondan dolayı yazıldı deme başka bir kitap örneği göster bana
2. Kuran meydan okuyor senin dediğine cevap veriyor haydi bir benzerini yazın diyor ? 1400 yıl geçiyor bir benzerini gördün mü ?
3.Bir insanın kitabı yazmasındaki sebep nedir ? ve kendine bir çıkar mı sağlamıştır ?
4. Hz. Muhammed kuranı görmedi demişsin. Buna güldüm. neden dediğini biliyorum çünkü Kitap haline getirilmesi Hz.Ebubekir döneminde getirildi diye bu cümleyi kurduğunu düşünüyorum . Olan nüshalar kitap haline geldi bu kadar bunda bir problem mi görüyorsun ?
5. Hz Musa Hz İsa Hz davud peygamberler hakkında iftiralara başvurmuşsun görmedi diyorsun İncil tevrat zebur u bunlara tarihsel kaynak olarak neyi baz alıyorsun ? Biz Kuran dan biliyoruz bu peygamberleri İncilin Tevratın Zebur un Allah tarafından gönderildiğini peki sen bu kitapların ne kaynağını biliyorsun da tarihsel veri olarak Örnek : Musa Tevratı görmedi diyebiliyorsun ?

Üst Alt