Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikiyatrik rahatsızlığınız tembelliğe sebep oluyor mu?
Bipolarım. Normalde çalışkanımdır, hırslıyımdır. Ama debresif ataklarda ayağa bile kalkamıyorum. Manik atakta da yerinde duramıyorum. En iyisi remisyon hali.
@anonymous,
A tipik psikoz hastasıyım.Bende üşengeçlik çok oluyor.Bazı zamanlar yerimden kıpırdamak istemiyorum ama bu durumumu aşmak için çok gayret ediyorum.Evde işlerin yüzde doksanını ben yapıyorum,evin alışverişi de bende ama aslında hiçbirşey yapmak istemiyorum çoğu zaman.Hep gayret benimki.
Aynı şey bendede var üzerine hatta bi işe başlarken yada dışarıya çıkmak istediğimde üzerime bi agırlık geliyor öyle olduğu zamanlar çoğu şeyi erteliyorum bende a tipik psikozum askere gidecekken o zaman koydular bu teşhisi öylede kaldı. Bunu kırmanın bir yolunu bulmamız lazım sosyal hayatım 0 landı sırf bu yüzden.
Ben erken yaşta bipolara yakalandım. Eskiden ilkokul bittikten sonra sınava girerdik. İlköğretim diye birşey yoktu. Orta okulu ve liseyi aynı okulda istersen okuyabilirdin ve anadolu liseleri o zaman efsaneydi. Orta okulda hazırlık okudum. Orta 2 nin yaz tatilinde annemi kaybettim buna rağmen orta 3 ün ilk dönemi erkeklerden sadece ben taktir aldım.
2000 yılında Lise 1 de ilk psikotik depresyonumu geçirdim babam da ben hastayken tekrar evlendi.
Çocukken hatırlıyorum tsubasa isimli atarı oyunu vardı. Kaldığın yerden devam etmek için Japonca şifreleri vardı uzun 2 satır. Bir defter Japonca şifre yazmıştım. Tembel biri yapar mı bunu acaba.
İlaçların yan etkisi de olabiliyor. mesela rexapin 30 mg kullanırken isteksizlik yoktu. ama şimdi hem rexapin hem xeplion hem aripa ve 2 antidepresan kullanıyorum. inanılmaz bir boş vermişlik ve isteksizlik var. mutfakta bulaşıklar günlerce duruyor,kül tablası ağzına kadar doluyor onu bile çöpe dökmeye üşeniyorum. pc başına oturuyorum bir oyun oynayım kafam dağılsın diyorum oyun açılıyor bazen oynamadan tekrar exit a tıklıyorum. 2 aydır sadece 1 tane film izledim. başlıyorum 5 dk bile dayanamıyorum. canım hiç birşey yapmak istemiyor. tatil bitti iş başladı nasıl zorlanıyorum anlatamam hazırlıkları yapma vs kendimi son damlama kadar zorluyorum. grup içinde konuşmak istemiyorum konuşurken yoruluyorum. böyle kulaklığı takıp müzik dinlerken kahve sigara yapmak istiyorum sürekli. ama bunu yaparken de bir şey düşünmüyorum dalıp gidiyorum. Doktora anlatıyorum umrunda değil onun önem verdiği şey hastalığın etkisi gitsinde ne halde olursam olayım. 3 hafta önce bir de clopixol aki-faz depo iğne de vurdu neymiş iyi görmemiş beni. daha beter oldum. bu mesajı yazmam 20 dk mı aldı mesela. bir yöne konsantre olamıyorum. ama zorluyorum kendimi
@Breh43,
Üşengeçliğin tek çaresi gayret etmek.Yorgun veya isteksiz hissetsem de kendimi motive etmeye çalışıyorum.Bu işi yapmam gerek,mümkün olduğunca normal aktivitelerimi sürdürmem gerek,böyle yapmak bana iyi gelecek diye diye yapmam gereken işleri yapıyorum.
Tabii bazen annem de bana destek oluyor bu konuda.İş yapmak istemesen bile kendini zorla,bu senin sağlığın için önemli diyor.Allah başımdan eksik etmesin,bazen de kızıyor bana,sert konuşuyor ama iyiliğim için yaptığını biliyorum.
@Ben_Claudius,
Elbette kullandığımız ilaçlar da bazı yan etkiler yapıyor ama ben ilaç kullanmadığım zamanlar daha yorgun, daha tembel hissediyordum.İlaçlar bende her manada pozitif etki yapıyor.Gerçi sadece 3 ilaç kullanıyorum.Daha fazlası yorgun ve isteksiz hissetmeye sebep oluyor olabilir.
@Denis55,
Abilify nin muadili olan abizol isimli ilacı kullanıyorum.Hareketsizlik yaptığını sanmıyorum ama her ilaç her hastaya iyi gelmiyor.Doktorun hangi ilacı uygun görürse onu kullan.
Hareketsizlikten kastının tembellik olduğunu varsayarak yorum yazdım.Zira konu tembellikle alakalı.
@Denis55,
Geçmişolsun.Hayatımda hiçbir ameliyat olmadım ama dedem ağır bir ameliyat olmuştu.Ameliyat sonrası hiç hareket etmek istemiyordu.Hareket etmeye çalışınca canım yanıyor diyordu ama bir süre sonra normale dönmüştü.Sen ne ameliyatı oldun bilmiyorum ama belki canın yanıyordur hareket ettikçe diye düşündüm.Doktor dedeme önceleri küçük küçük hareketler,egzersizler yapmasını önermişti o zamanlar.Dedem de öyle yapmıştı ve bir süre sonra normal hayatına dönmüştü.
Psikolojik ilaçlara gelince,her nasıl yan etkiler yapıyor da olsalar,kullanmak zorundayız malesef.İlaçların çok fazla hareketsizlik isteği yapıyorsa,doktoruna söyle.Belki farklı bir ilaçla daha iyi hissedersin.