Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlıklar çocukluk evreleri midir?

osmangazi

Aktif Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
686
psikiyatrik rahatsızlıklar aslında sağlıklı bebeklik ve çocukluk evreleridir diyebilir miyiz? Mesela çocuklar bencildir narşistlik kişlik bozukluğu, bazen iyi anne gelir bazen kötü borderline, hayali şeylere inanır şizofreni gibi.

Demek istediğim Psikanaliz deki gibi çocuklukta bir yerde takılı kalıp hasta olmak değil. Direk hastalık belirtilerinin sağlıklı çocukluk evresi olması.

O halde bir çocukluğa geçici geri dönüş denebilir mi?

Mesela bebeklerin ilk gelişim dönemi birincil narsizim deniliyor. Mesela bölme denilen savunma mekanizması borderlenda karşıdaki insana aşırı değerli ya da değersiz diye yorumlaması. Büyüsel düşünce 7 yaşa kadar normaldir ama yetişkin olunca aynı durumda şizofreni denebilir.

Mesela çocuklar bencildir narşistlik kişlik bozukluğu, bazen iyi anne gelir bazen kötü borderline, hayali şeylere inanır şizofreni gibi.

Hayatımda duyduğum en saçma şeyler listesinde top beşe oynar o kadar diyeyim.

1)Çocuklar zaten bencildir. Çocuğa bencil olmamayı öğreten sensin, paylaşmayı, elindekini arkadaşıyla bölüşmeyi vs.
2)Anne bazen iyi bazen kötüymüş lafa bak hele. Anne baba da herkes gibi insan, gün gelir bir şeye kızmış olur, gün gelir neşesi yerinde olur sen ben gibi hepimiz gibi o da bir insandır.
3)Hayali şeylere inanır??? Zaten çocuk hayali şeylere inanır??? Noel babanın bacadan inip çorabın içine hediye bıraktığına da inanır, sarılıp uyuduğu ayıcığın onu koruduğuna da inanır. Sen çocukken dinlediğin masalları gerçek sanmıyor muydun?

Çocuk koşar oynar, yok hiperaktivite bozukluğu çocuk susar oturur yok içine kapanık.

Çocukları rahat bırakın kardeşim.

Bende çocukluk döneminde yaşadığım olaylara bağlıyorum psikoz rahatsızlığını baya bir içine kapanıktim halen öyleyim

@Istanbuladair, animizm gibi belli sınıflamalar yapmışlar.Küçük çocuk mesela annesi odadan ayrılınca onun tamamen yok olduğunu düşünüyormuş.Bunları incelemişler.Belli başlı aşamalar belirlenmiş.Dil eğitimi gibi belli zamanda verilmeyen eğitimlerde hayati geri dönüşü olmayan eğitimlermiş.Konuşmayı öğrenemediğinde ileriki yaşta çocuk öğrenemiyor...
Freud ve psikanaliz kurucu bir unsur.Psikolojiyi bilim yapmışlar ama şahsen bende beğenmiyorum psikanaliz yaklaşımını.

@NewDay, çocuk hem kötü hem iyi anneyi ayrı sanıyor. İkisinin aynı kişi olduğunu bilemiyor demek istedim. Çocukluk aklı ile anne kızınca kötü anne geldi, sevince iyi anne geldi diye algılıyor.

@osmangazi, Anladım oyuncakları konuşturma onları bireyselleştirme gibi normal kabul edilen davranışlar fixasyon açısından bakıldığında çocukluk dönemi sayılıyor diyorsunuz.Kişi o dönem sorun yaşadığından o dönemde saplanmış kalmış diyorsunuz ama bu yaklaşım sigara içen erkeği eşcinsel diyor o hazzı arzuladığından bir tür escinsellik diyor.Garip saptamaları var.Psikolojiyle ilgilenip araştırıyorsunuz ama kusursuz bir bilim değil.

yabancı dil eğitimi de mümkün olan en erken yaşta ve maksimum 18 e kadar verilmeli eski sistemdeki gibi gerçi onda da bir sürü sorun vardı ama şimdiki gibi sıfır dil öğretilmiyordu

@NewDay, Kıymetli forum arkadaşım, benim aslında mesajımda belirttiğim şu. Düşün ki bir aile meclisindesin. Çocuklar oynuyor işte ortada. Birisi başlıyor "çocuk kulağını şöyle kaşıdı, bu bilmem hangi analize göre şöyle bir psikolojik rahatsızlık" ötekisi de durur mu, İnstagram da gördüğü bilgiyle "yok diyo olur mu o diyo üstün zeka belirtisi" , öbürü durur mu o da diyor ki "bu şu şu hastalıktır acilen tedavi edilmesi gereklidir"

Teşbihte hata olmaz lütfen bağışlayın ama böyle oturup çocukların her hareketine göre "bu böyledir şu böyledir" demek bana çok abes geliyor. Konunun uzmanı olmayan herkes bir şey söylüyor sonra bu genel bir şeymiş gibi yayılıyor.

Mesela üstteki mesajı gördün mü? Sigara oral takıntıymış. Yeterince emzirilmeyince sigaradan haz alınıyormuş. Daha kendisi nikotin bağımlılığının nedenlerini bilmiyor ama yeterince emzirilmeyen çocuklar sigara bağımlısıymış bak sen bak. Bu "yeterince" tam olarak kaç litre hocam onu da yaz da tarif tam olsun.

Derdim ne konuyu açanla ne başka bir şeyle. Umarım doğru anlaşılmıştır neyi kastettiğim.

@Istanbuladair, Sümüğünü yutarsa zeki demektir gibi laflar...Gerçeği bir kenara sahtesi bol psikoloğun.Bir sahte psikologu televizyona çıkardılar üniversite okuyacak zamanım yoktu o yüzden psikolog yazdım demişti.Bir amaç için çarpıtmalar oluyor ve çok yaygın sosyal medyada.Adam bir oyunun ileri seviye bir eşyasını satın alıyor.Normal şartlarda o eşyayı aylar geçince alabilirsin.İnsanlar zaman kaybetsin kendisi sivrilsin diye böyle video çekmiş.

oral takıntısı diye bir şey yok çocukken sümük yiyen birinin yetişkin olduğunda sigara içmesi de gerek değil mi ama her zaman böyle olmuyor Freud un teorisi zaten bilimsel olarak doğrulanmadı bu safsatalarla kendi hastalıklarınıza sebep aramayın alakası yok

Son düzenleme:
Üst Alt