Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik tedavi görenler ilaçlarla birlikte görülen "YEİS"in nedeni ne olabilir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Psikiyatrik tedavi görenler ilaçlarla birlikte görülen "YEİS"in nedeni ne olabilir?

Psikiyatrik tedavi görenler ilaçlarla birlikte görülen "YEİS" in nedeni ne olabilir?

"YEİS" den çok korkuyorum ben.

bu YEIS yan etki olmasın ilaçların

Dopamin diye bir hormon var antipsikotik ilaçlar bunu bloke ettiği için mutsuzluk olabilir yuksek doz antipsikotik kullandığım zamanlar çok depresiftim birazda ilacın dozuyla alakalı bir durum

9 yıdır tedavi görüyorum. Son doktorumla 3 yıldır tedavi yürütüyoruz. Ve bu 3 yılın ardından doğru doz ve doğru ilacı bulduk. Şu an hiç bir yan etki görmüyorum. Sizde doğru tedaviyi bulup yan etkilerden kurtulabiliirsiniz.
Eskiden ilaçsız uyuyamazdım hiçbir şekilde şimdi uyuyabiliyorum. Bu bile bana mucize gibi geliyor. Tedaviye cevap verdim ve bu bana çok ümit veriyor.

dreamfail geçmiş olsun doktorum en son klozapin kullancaksın senin ilacın bu demişti

Aslında yeis yerine ''Depresyon'' desek yeridir. Yaygındır psikiyatrik rahatsızlıklarda depresyon. İlaç kullanımına rağmen geçmez. Tamam ilaçlar bir yere kadar işitsel görsel Halüsinasyon vs. iyi gelir; ortadan kaldırır ama bu yetmez çoğu zaman. Hastanın iyi bir işe, geçimini sağlayıp gelecek için biriktirecek bir gelire de ihtiyacı vardır. Tabii biraz da boş zaman, beraber güleceği, dertleşeceği dostlar/arkadaşlar da ihtiyaçtandır. Ama en önemlisi umuda ihtiyacı vardır. Boşuna dememişler:

"Bu yükün altında öleceksin" dedim hamala.
"Ölüm kolay, sen umuttan haber ver bana" dedi
ve ekledi
"Umut varsa dünyayı vur sırtıma...!

İlhan Berk

"Yeis" anlayacağın gibi kötü birşey yani.

YEİS in anlamını bilmiyordum bugün internetten baktım.

@friends

"KÖTÜ DUYGULAR" da diyebilirmiyiz buna?

Çalışıyor olmak yetmez bence:

Sevdiğiniz bir iş olmalı. Çalışma saatleri de kısa olmalı. İş yerine giderken ayaklarınız geri geri gitmemeli.

Kelime yeis de olabilir, kötü duygu da depresyon da; mesele aynı şeyi ifade etmesi.

Bir de yarının bu gününden iyi olacağını ummalı insan; umabilmeli ki hayata daha iyi sarılsın?

Evet "ÇALIŞABİLMEK" tek başına yetmiyor yetmezde.

Ben umudumu korumaya çalışıyorum ama gereksiz yere umut yapmamaya çalışıyorum umut hakkında 1500-1600 sayfa okudum sadece umut hakkında başka konu değil umut hayatta tutar umutsuzluk tanrı yapar. 🙏🏻

Üst Alt