perseküsyon
merhaba sayın meslektaşım;
bikere öğretmenlik öyle düşündüğünüz kadar iyi bir meslek değildir. ben 3.5 yıl mebde öğretmenlik yaptım ve biliyorum bu mesleği.
yazılarımı iyi okumanızı rica ediyorum ,boş yorum yapmamaya çalışıyorum çünkü.
boş inanç dediğm şu: siz bu hastalığın sınırlayıcı olduğunu söylüyorsunuz ,belki çevrenizde öyle anlatan hekimler de vardır ancak bu doğru değil. elinizden geleni yapmalısınız . halihazırda memursunuz peki NE YAPABİLİRSİNİZ?
*1 lütfen bir dil öğrenmeye çalışın , halihazırda zaten bi mesleğiniz yani bir kazancınız var zaten
dil öğrenmek size biçok açıdan avantaj sağlayabilir ,yeni kültürler ile tanışabilirsiniz. yeni ve taze bilgiler farklı bilgiler edinebilirsiniz. illa ingilizce değil bu hintçe ,çince veya arapça olabilir bunlardan birini ben öneriyorum. yalnız lütfen dil öğrenmek istiyorsanız klasik türkiye türklerinin yaptığı şekilde çalışmayın , uygulama yapınız ben bu konuda biraz yardımcı olabilrim isterseniz ama tabi sadece sizi yönlendirebilrim ancak ben özel ders almaya da teşvik etmeyen biriyim.
neyse , çok konuşulan dillerden birini öğrenmeye çalışınız. yararlarının çoğunu sonradan göreceksiniz.
öğretmenlik ise dediğim gibi öyle sizin düşündüğnüz veya ima ettiğiniz kadar iyi bir meslek değil. bu konuda son derece de kararlıyım ve eminim!
*2 sanatsal yönlerden kendinizi geliştirmeye çalışın , illa topluluk içersinde olması gerekmez bir kursa katılın mesela birde siz şizofrensiniz diye illa şizofrenler ile birarada olacakmış gibi veya normal insanlar arasında yerinizi alamayacağınız gibi bir düşünceniz varsa bu doğru değil... diğer insanlar arasına karışın.
*3 insanlara en önemlisi ailenize vakit ve imkan buldukça iyilikte bulunun ancak burada bunun ben gizli gizli yapılmasını öneriyorum evet , gizli gizli insanlara iyilikte bulunun.
bu size enerji verecektir. nice kuytu köşelerde yardıma muhtaç kişiler mevcut ..
*4 işinizii büyütmeye ek işler yapmaya çalışın. mümkünse tabi.
sorunuz varsa sorunuz lütfen benim sorularıma cevap gelmedi ancak rızanız yoksa hiçbir soruyu cevaplandırmak zorunda değilsiniz.
birde öğretmenliği kaybetmiş olmayı fırsata çevirebilirsiniz , dediklerimi bir düşünün ve kendi kendinize isişare ediniz