Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik teşhisim ile malülen emeklilik başvurusu yapacağım!?

valla en doğru kararı takip eden doktorlar verir diyoruz.

benim doktorum da heyet için seni malulen emekli etmeleri gerekir demişti zamanında,
ama heyetteki doktorlar malulen için gerekli tanıyı yazmamıştı.

ben hizmetli memurum. hastalığım şizofreni.5 kere hastanede yattım. şuan 2424 gün primim var bende çok istiyorum malulen emekli olmayı ama babam sıkıntı bir adam para az gelecek diye emekli olmamı istemiyor. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz benim durumumda olsanız

2008 den sonra memur olanlara kontrol muayenesi var mı yok mu ? Psikiyatri raporları genellikle 2 yıllık süreli oluyor bunu araştırın .

@rosary, sizi çalışma koşulları engel oluyorsa emekli olun.hayir engel olmuyorsa devam ediniz memurluğa

Sonuçta emekli olunca maaş düşecek normalde de olsa düşecek malulen de olsa düşecek.burada avanjiniz ne olur çalışırsanız maaşınız iyi derim

6 ay doktor takibi gerek denildi
Ben 6 aydır doktora gitmedim
Randevu alıyorum günü gelince iptal ediyorum, psikolojim oynak,ailem beni normal görmüyor, işyerinde de çalışamıyorum hep diğerlerinin yardımıyla işler halloluyor

@ucuncubahar, şunu anlamıyorum. Ömür boyu ilaç içeceksin dedikleri hasta ilaç içmeyince iyileşmiş mi oluyor onların gözünde. Yada ilaç içince mi hasta olunuyor?
Şimdi ben Okb den yaklaşık 4.5 yıldır ilaç içmiyorum . İçmeme sebebim bana fayda etmiyor. Ehliyet yenileme vaktim geldi . Aile doktoruna yada hastaneye gitsem bana psikiyatriye git der mi? Sonuçta ben uzun yıleır içmiyorum ilaç

@Artı_Noksan

Bildiğim bir konu değil, doktora şöyle hak verebilirim bu hastalığın testi mesti var mı bilmiyorum yani kimsenin nüfus cüzdanında hasta olduğu yazmıyor.
Doktor takip etmeden karar veremez. Heyetteki doktor da bir defa gördüğü hastaya risk alıp bir tanı koyamaz.
Doktorların haklı olduğu kısım burası.

Ama sende haklısın.

Son 2 yıldır benim de sabit bir doktorum yok.
Hep aynı hastane ama doktorlar hep farklı.
Rapor ihtiyacım olsa yazıyı kim verir bilmiyorum.

Doktorlar aynı hastanede uzun sürede kalmıyorlar. Doktor değişince hoop en baştan bi daha başla.
Burada da biz haklıyız, ama kim takar ki bizi.

-----

Senin soruna gelince, "Ömür boyu ilaç içeceksin dedikleri hasta ilaç içmeyince iyileşmiş mi oluyor onların gözünde. Yada ilaç içince mi hasta olunuyor?"
Doktorun cevap vermesi gereken soru şu aslında :

Hasta tedaviye cevap veriyor mu? vermiyor mu ?

İlaç içip içmemek değil problem.
Problem doktorun verdiği tedaviye yanıt veriyor mu vermiyor mu ? Bunu anlaması içinde belli bir süre takip etmesi şart.

Doktorun verdiği üç cevap var zaten.
- Tedavi ile tam düzelen
- Tedavi ile kısmen düzelen
- Tedavi ile düzelmeyen

İşyerindekiler bana tavır koymaya başladı
Hastayım, iyi değilim diye işe gidemedim
Benimle konuşmuyorlar
Bişeymi oldu ben yokken dedim cevap yok

Kesin Benim işim onlara kaldı diye muhabbet dönüyor bana kırgınlar

Ben yanlış bilmiyorum değil mi
Malulen emeklilik tek hastalıktan %60 ve üzeri ile olunuyor
Engelli (Erken) emeklilik çoklu hastalıktan da olunuyor