Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrinin de dahil olduğu rapor ile ÖTV'den faydalanabilir miyiz?

hdoa

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
3
Herkese selam. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum daha doğrusu bir şey sormak istiyorum. Engeli raporu almak istiyorum sol bacağım femur(uyluk) ve tibia(kaval) kemiklerim parçalı kırıldı çivi var kalıcı, 6 cm kıslatılıp uzatıldı toplamda kalıcı olarak 1.5 cm kısa kaldı. Birde OKB ve Anksiyete rahatsızlıklarım var. hem piskiyatriden hem ortapedi ve fizik den oran almaya çalışıcam ama bu raporla ÖTV dende faydalanmak istiyorum, bunun için rapor almaya gitiğimde ÖTV' yi ayrıca belirtemem gerkiyormu. Piskiyatridende alacağım için ÖTV den faydalanamama gibi bir şey olmaz değilmi. yani ÖTV den yararlanırken piskiyatri bir engel çıkartırmı. piskiaytri tedavisi için kulandığım ilaçlar SELECTRA- BUSPON- REXAPİN. şuanda B ehliyetim var.
ozgurmeric74 OturanBoğa brn2191 Shadowmaster KÜREKÇİ

umut2135

ab ortapedik rahatsızlığım var sol bacağımda(1.5 cm kısalık, ayak bileğinde ve dizde hareket kısıtlılığı, kaslarda zayıflık vs vs) yani abi rapor alıp ÖTV den faydalanmak istiyorum fakat aynı zamanda ortapedinin yanında piskiyatridende oran alıp raporu yükseltmek istiyorum 40 tamamlamak istiyorum.

okb ve anksiyete rahatsızlığım var piskolojik olarak ilaç kulanıoyorum sorum şu raporu aldığımda piskiyatriyide karıştırırsam ortapedi ile birlikte piskiyatridende oran alıp raporumu öyle alırsam ÖTV den faydalanabilirmiyim birisi bana piskiyatridende oran olarısan ehliyetine engel olabilir dedi şuanda B sınıfı eğliyeitm var nasıl yol izlemeliyim önce ehliyeti engeli ehliyiyetinemi çevirmeliyim yoksa rapor mu almalıyım hiç bilgim yok lütfen yardım et. @ozgurmeric74

Son düzenleme:
hdoa
Arkadaşım B ehliyetim var derken eski B sürücü belgesi olduğunu anlıyorum.İlk önce yapacağın iş engelliler için verilen B sürücü belgesi alman gerekir.Bunun için baş vuracağın Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulu il sağlık kurulunda nasıl bir sürücü olacağın kararı verilirse bundan sonra ÖTV siz araç için başa vuru yapabilirsin bir devlet hastanesine.Burda çıkaracağın raporda engel durumun açıklamalı bir şekilde yazılması ve donanımlı araç kullanabilir ibareleri olması gerekir.Diyer hastalıklarınla ilgili nasıl oran verirler bilemiyorum.
[FONT=sans-serif]Piskiyatri ile ilgili ilaç kullanıyorsan bunu aile hekimi görecektir ve seni pisikiyatriye yönlendirecektir ve diyer ortapedik uzman hekimlere.Burda psikiyatri senin sürücü olup olmama kararını o verecektir.Onun için ilk önce İl sağlık kurulu onayınla sürücü belgesi çıkarman gerekir.[/FONT]

KÜREKÇİ

Çok teşekkür ederim abi cevabın için. Evet engeli olmadan önceki yani normla B eğliyetine sahibim. Peki eğliyeti haletim diyelim sonra rapor için başvurdum raporda özel tertibata gerek yok diye farklı bir karar çıktı ozaman nasıl olacak ehliyeti boşunamı almış olucam. ilk önce engeli raporu alıp sonra bu raporu vergi dairesine ve baiye gösterip onlar tmm sorun çıkmaz derlerse ozaman ehliyet için baş vursam nasıl olur

Arkadaşım önemli olan senin Yeni engelli B surucu belgeni alman gerekir.Senin engelli B sürücü belge sahibi olmana veya olmamana İl sağlık kurulu verir.Bu süreçte de karari yine hastane verecek.Önce bu süreci bitirmen gerekir psikiyatride bu süreçte kararını verecek.ÖTV Siz araç için sadece donanımlı ve engel durumun açıklamalı bir şekilde yazılması.

KÜREKÇİ

Abi senin dedğini analdım evAllah ben sadece bunu diğer şekilde de yani önce rapor sonra ehliyeti şeklinde yapsak olmazmı diyorum.

KKELEBEKK

Kısmet hanım merhaba ÖTV den faydalanmak istiyorum bu konu hakında size birşey sorucam yardımcı olursanız sevinirim.

1 ötv den faydalanırken veya engeli eğliyeti alırken piskiyatriden tedavi görüyorsak bu engel olurmu ehliyet almama ve ötv den faydalanmama.

2 ötv den faydalanmak için normla engeli heyet raporumu gerkiyor yoksa ötv için ayrı bir rapormu almak gerkiyor ben henüz rapor almadım bunların ikisinidemi almam gerk hem engeli hemde ötv raporu olarak.

3 nasıl bir yol izlemeliyim ilk önce eğliyetimi alayım yoksa raporumu şunda normla engeli olmadna önceki b ehliyetim var. engeli sol bacak ayak ve diz de hareket kısıtlılığı, kaslarda zayıflık, 1.5 cm kısalık var cevabınızı bekliyorum ozgurmeric74 abi seninde göüşleirni almak isterim özelikle piskiyatri konusu hakkında

Son düzenleme:
hdoa

Psikiyatrik mevzular doktorların insiyatifinde olur. Kullandığınız ilaçlara ve rahatsızlığın türüne göre değerlendirme yaparlar.

Bunun dışındaki sorulara cevap vereyim,
ÖTV'den faydalanmak için iki aşamadan geçmeniz gerekir.

Birisi hastaneden heyete girerek, % 1 bile olsa oranın bulunduğu ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli rapor. Bu araç alımında gerekli olacak.

Ehliyeti değiştirmek için ise önce aile hekimi ile görüşerek il sağlık müdürlüğüne sevkinizin yapılması için gerekli aşamaları takip etmeniz gerekir.

Öncesi sonrası yok aslında, zaten randevu ile çalıştıkları için, hastaneye başvurun eğer elinizdeki raporlarda araç alımına dair bir ibare yoksa başvurunuzu yapın. Diğer yandan da aile hekiminden sevk alarak ehliyet değişimi için gerekli raporu alıp, emniyete başvuru yapın.

hdoa
Olur niye olmasın ÖTV sız araç için önce rapor başvurusunda yapabilirsin.Benim anlatmak istediğim önce engelli sürücü olur olmaz kararı verildikten sonra ÖTV sız rapora uğraşırsın eyer sürücü olmaz kararı verilirse böşuna raporla uğraşmış olursun.Sen nasil yapmak istiyorsan her iki şekildede olur.

KKELEBEKK
Teşekkür ederim yarın ilk olarak engeli raporundan başlıyayım işe, engeli raporunu alırken oradaki çalışan memurlara bu raporun ÖTV içinde değerlendirilmesini istiyorum diye belirtmeliyim değil mi? aldığım rapora özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresini yazarlarsa ehliyet değişimi için aile hekimine başvurayım. aile hekimine başvururken aldığım raporu da götürmek gerekir mi?

KÜREKÇİ
Abi bende bunu tam tersi olur mu diye yani önce ehliyeti haledipte sonra raporda istediğimi yani raporda özel tertibatlı arça kulanabilir ibaresini yazdıramazsam boşuna ehliyeti değiştirimiş olurum diye böyle yapayım dedim. ama iki türlüde birinden birinin olmama riski var anladığım kadarı ile o yüzden ikisinden biri ile başlıycam bakalım yarın.

Tamam kolay gelsin.Benim tavsiye etmemin sebebi il sağlık kurulundan aldığın kodlu raporuda gösterebilirdin donanımlı araç kullanabilir yazılabilmesi için.ötv sız araç raporu için.

KÜREKÇİ

Abi önce dediğin gibi ehliyetten başlıyım o zaman teşekkür ederim değerli bilgilerin için gelişmeleri yazarım.

İlk önce engelli raporu alman gerek engelli raporun olmadan ÖTV indiriminden yararlanamazsın diye biliyorum çünki maliye ortapedi rapora ne yazmış ona bakıyor ve ona göre alırsın alamazsın diye sana söylüyor birde sol ayak olduğu için tertibata belki gerek kalmaya bilir otomatik vites yeterli olur benim öyle şahsen ama bende kısalık yok diz protezim var

"özel donanımlı araç kullanır"

"özel donanımlı araç kullanır" ibareli, sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğunu gösteren tanını. Abi bu tanıyı ortapedi bölümü mü fizik bölümü mü yazacak ve bu tanıyı yazın diye biz kendimiz mi belirticez yoksa onlar kendileirmi karar veriyor

hdoa

Hiç fark etmez. Yeter ki engelli sağlık kurulu raporunda o değerlendirme olsun.

Hayır, sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğunda "özel donanım" demek otomatik vites demektir. Ayrıca bir donanım istenmez

Vergi dairesinin sorun çıkarmaması için raporda tam olarak ne yazması gerekiyor kimileri özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresinin şart olduğunu söylüyor kimileri ötv yazmalı diyor kimileri otomatik vites yazmalı diyor bugun bir formda karşılaştım arkadaşın biri araç almış ötv siz 1 yıl sonra vergi dairesi arayıp ötv farkını istemiş neden olarakta raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresinin olmaması demiş yani bu ibare olamdan ötv den faydalanamıyormuyuz

hdoa

Araç alımına temel olacak engelli sağlık kurulu raporunda;
1- Oran olmalı
2- Hangi uzuvda kısıtılık olduğunu net olarak söyleyen tanı yazmalı
3- "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi bulunmalı

Bir de buna uyumlu kısıtlama kodlarının olduğu sürücü belgesi/raporu olmalı.

OturanBoğa

Bülent abi rapor için başvurdum doktorlardan oran aldım sorunum sol bacağımda. ortapedi %15 %13 verdi. fizik tedavi %13 %8 %4 verdi 7 haziranda heyete gireceğim piskiyatriden de %25 almıştım ama sonradan onu sıfırlatım oranı sildirdim

OturanBoğa

abi aldım raporu bu ibareleri yazmamışlar raporu atıyorum bir baksan
35272150_1810023299054404_3330835043143647232_n.jpg

Yakın zamanda ÖTV raporu alıp sorunsuz araç alabilen var mı?

Yakın zamanda rapor alıp ötv den sorunsuz faydalanabilen var mı? varsa raporun resmini atabilir mi örnek için tam ne yazması gerekiyor bizde görelim.

herkes bir şeyler söylüyor kimisi özel tertibat ibaresi kesinlikle yazmalı diyor kimisi otamatik yazması gerek diyor. bir yerdeki vergi dairesinde kabul edilen rapor başka yerdeki vergi dairesinde kabul edilmiyor nedir bunun ölçütü biri örnek bir rapor atsın nedir ne değildir bir görelim.

Bende yeni rapor aldım ÖTV raporu raporumda sadece ÖTV mufiyeti raporudur yazılmış tamam ötv yazılmış ama başka hiçbirşey yok ne özel tertibat ne otamtik vites vs vs... bayiye gittim raporu gösterdim oraya takılma orada sorun yok ama sol bacağındaki şikayetlerin hepsini yazmaları gerek yoksa faydalanamasın dedi normalde sol bacağımda 3 cm kısalık eklemlerde hareket kısıtlılığı kas zayıflığı var ama bunları rapora yazmamışlar sadece ortapedinin femur ve tibia kırığı notunu yazmışlar rapora.

3 cm kıslaık eklem hareket kısıtlılığı vs vs bunları fizik tedavi doktoru yazdıydı ilk oran için doktorları gezdiğimde ama rapora geçirilmemiş hatta fizik tedavi doktoru bu şikayetlerimi yazarak 35 puan verdi o puanıda geçirmemişler sadece ortapedinin 26 puanını yazmışlar. bilen abilerim kardeşlerim lütfen bir yardımcı olsun

Son düzenleme:
@alonemisin

Hocam bu ötv raporu değil ehliyet değişimi için gereken rapor sanırım sen araç aldın mı? ötv raporunuda atarmısın onada bir baksam iyi olur ben daha ehliyet değişimi yapmadım eski normla B ehliyetim var onu engelli ehliyetine çevirticem ama önce ötv raporu almaya çalışıyorum sonra ehliyet için başvurucam

@OturanBoğa

Bülen abi Ortapedik raporda (özel tertibatlı araç ''kullanabilir'' mi yazmalı yoksa ''kullanmalıdır'' mı yazmalı)

hdoa

"özel donanımlı araç kullanmalıdır-kullanabilir" vb. ne yazarsa yazsın fark etmez. Senin yukarıda aktardığın raporda bu kısım yok. Bu bir sorun. Şuradaki düzenlemenin çıktısını alıp hastaneye gitmeli ve raporun düzelttirilmesini/yenilenmesini istemelisin.

@OturanBoğa

Abi düzeltirdim ''özel tertibatlı araç kullanabilir'' yazmışlar fakat senin verdiğin linkte ''özel tertibatlı araç kullanması gereklidir'' yazıyor. bende tekrar hastaneye gidip ''kullanabilirden'' kullanması gereklidir''e çevirttim şuan raporumda açıklama kısmında: ''özel tertibatlı araç kullanması gereklidir'' ÖTV vergi muafiyeti ve engelli durum bildirir raporudur. sağlık kurulu kararıdır. yazıyor.

Ve elimdeki eski B ehliyetimi engeli ehliyetine çevirmek için işlemlerede başladım abi aile hekimine gittim beni göz, piskiyatri ve ortapediye gönderdi normalde sadece ortapediye göndermesi gerekmiyormu 125 tl para yatırdım buna

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.ne...=490bfd44358a34cc1eb0e58de75dbcab&oe=5BE9BC92

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.ne...=4867894744ff86bb05169a7a3d4e1b73&oe=5BDC12AF

muheyenemi oldum bu raporu il sağlığa teslim ettim şimdi bekliyorum

merhaba, il sağlık 102 kodunu yazardı hastane niye yazmış ki? İl sağlık ta 102 + 78 kodunu yazarlarsa probleminiz kalmayacaktır.

alonemisin

Merhaba hocam. Hiç bir bilgim yok neden yazdı doktor o kodu bilmiyorum. Ortapediye ek olarak piskiyatri ve gözede gönderdi aile hekimi 102 kodunu piskiyatri doktoru yazdı bu bir sorun mu? Göz doktoru da birşeyler yazdı gözlükle birinci sınıf sürücü olur yazmış ve birde kod yazmis ama ne kodu bilmiyorum. Ortapedi doktoru sadece bacağımdaki bulguları ve komisyona sevki uygundur yazdı o kadar. Bu raporu il sağlığa daha doğrusu ilçede oturduğum için ilçe sağlığa teslim ettim orda tanıdık vardı danismada ona teslim ettim bana bu işlere bakan memur bu ayın sonuna kadar izinli dedi biraz beklersin dedi telefonumu aldı şimdi bekliyorum bakalım

OturanBoğa

Bülent abi ötv raporumu aldım ve bu raporumu herhangi bir araba bayisine götürüp batırdım bayideki yetkililer alabileceğimi söylediler ama formda her geçen gün çoğalan mağdur arkadaşları görüyorum bu arkadaşlar önce sorunsuz bir şekilde vergi dairesi onay vererek ötv siz araçlarını almışlar aradan 1-2 yıl bazılarında 4 yıl sonra vergi dairesi ''siz ötv den faydalanamazsınız'' deyip vergiyi cezasıyla birlikte geri istemiş bende bu duruma düşmekten korkuyorum benim raporlarıma bir bakarmısın abi bu raporlar ile araç alabilirmiyim sıkınıt yaşarmıyım teşekkürler.

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=a64dfd249c6283527c8987a9e236ccd8&oe=5C6571EB

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=da30eddfb13bcbafbb78181c5ebc3ca9&oe=5C6F751A

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=fbaa3350da870332620439ddb4ac571b&oe=5C7317BB

-

Abi gibi demişsin terettüt etiren birşey mi var? özlege yazsam diyorum ama 1 yılı buluyor ne yapsam sence

Üst Alt