Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatristler, psikologlar neden şizofreni, bipolar vb olmazlar?

Kobra_

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
87
Hiç düşündünüzmü psikiyatristler, psikologlar neden şizofreni, bipolar, şizoaffektif vb hastalıklar olmazlar?

Tanıdığım şizofren doktor var aile hekimi

Onlar belki zırhla kaplıdırlar.
YADA onların kanlarında vardır.
ÖRNEKLE BEN
Ben hep doktor olmayı istemiştim.
ŞİMDİ İSE DOKTORLUK olduğumun
FARKINDAYIM.

Bana göre OLAMAZ diye birşey yok.

Vardır ama yüksek zekalı oldukları için çaktırmazlar.

Olmadıklarını nereden biliyorsun tek tek sordun mu mutlaka vardır psikolojik sorunları olan .

ben hastaneye üçüncü yatışımda bir doktorda benden sonra servise alında o da doktor du psikolojik tedavi görüyordu ama fazla yatırmadılar

sokr@t

Ahmet T

Onlarda insan normal olarak
bu hastalıklarla da karşılaşabilirler.

koca kağıda bütün herşeyi yazdım saniyeler içinde okudu şaşırdım
ayDÜNYAvazo böyle hastalıklı olan doktor öğrencileri okusa da doktor olabiliyor mu hastalık engel mi ?

benim istanbuldaki psikiyatristimin anlattığına göre onun tandığı bir psikiyatrist varmış. şöyle anlatıyordu :

"o çevresindekilere inanmıyordu ve yaşadıklarını gerçek sanıyordu

sonra o kişiyi (malesef zorla) hastaneye yatırdılar. " dedi.

bu kadar hatırlıyorum konu bağlamında.

Şizofren olduğunu bildiğim psikolog var. Tekir cinsi kedisi için, " Benim eflatun renkli kedimi gördünüz mü ? " dediği bir zamanı hatırlıyorum. " Vay be, eflatun renkli kediler de mi var ?" diye düşünmüştüm o an saf saf. Tekir kedisinden bahsettiğini bilmeden. Israr ediyordu bir de kedinin renginin eflatun olduğuna....

Ve bence tam tersi onlardan daha çok şizofren vs çıkıyor. İlk etapta, çoğunlukla kendi kafalalarındaki sorunlara çare bulabilmek için başlıyorlar psikoloji okumaya...

Hiç düşündünüzmü psikiyatristler, psikologlar neden şizofreni, bipolar, şizoaffektif vb hastalıklar olmazlar?
Doktorlar da hasta olurlar ancak bu gizli kalabilir yada dikkat çekmez bence. Gözlük takan göz doktorları gibi

kar&yağmur

Ben bu adamı tanımıyorum. Bana göre şizofreni ile otizm aynı adam da vardır. BU YÖNDEN BAKALIMMI?

kar&yağmur

Lisede Latince, Fransızca ve İngilizce öğrenirken kendi çabalarıyla İbranice, İspanyolca ve Italyanca öğrenmiştir. Psikanalizin babası olduğu kadar psikanalize de en çok ihtiyacı olan kişidir denir. Hayatını okumanızı tavsiye ederim. (Kaynak)

Nurtan

bakmayı düşünüyorum , Allahım aslında öyle pek bir yoğunluk da yok yani bende şu aralar ama tembelleştimmi yoksa bilerek aileme fazlaca zaman mı ayırmak istiyorum çok yavaş ilerliyorum ilgilendiğim konular veya alanlarda. tatilin rehaveti mi çöktü yoksa ne

ama bakmaya çalışıcam bu kişinin biyografisi için
neyse iyi çalışmalar ..

Eski doktorum bir doktor arkadaşının bipolar olduğunu ve tedavi için başka bir psikiyatriste gittiğini söylemişti. Bu bir arkadaşımın başına gelmiş muhabbeti beni daima şüphelendirmiştir.

Şizofreni veya Otizm olanlarda vardır mutlaka.

Ahmet T
DÜŞÜNSENE hastalık öğrencilik yıllarında çıkıyor.
SONRASI İSE malüm adam kafaya koyuyor okulu bitiriyor.
PERDE 1 DE BUNLAR OLUVERİYOR.

En kötüsü ölüm ondan başka
Herşeyin çaresi varmı?
EVET VAR.

Düşündüğünün tam tersine bazı psikiyatrlar hastahanede yatış görür ve tedavi olur. Ayrıca psikiyatrik rahatsızlıklarıda olabilir fakat mesleğe girerken bu hastalıklardan birine sahip olduklarını sanmıyorum.

Üst Alt