Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatriye gitmeden direkt psikoloğa gidilir mi?

Konular
59
Reaksiyonlar
119
Psikiyatrik bir rahatsızlığım yok ama yaşadığım olumsuz olaylardan dolayı psikolojik danışmanlık almaya ihtiyacımın olduğunu hissediyorum. Devlet hastanelerinde psikiyatriye gitmeden direkt psikoloğa başvurabilir miyim çünkü psikiyatriye gidersem sistemlerde kaydım oluşacak ve doktor illa ki e nabıza tanı girecek ileride ehliyet yenileme durumunda sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum.

Olmuyor hocam. Önce psikiyatri o uygun görürse psikolog. Yinede giriş yaptırmadan doktorun kapısını tıklayıp bir danisin ama olmuyor.

Şimdi psikiyatriye gitsem Doktor illaki bir tanı girecektir e-nabız'a.

Durduk yere psikiyatrik tanı sahibi olacağım. @tgc44

@furkander33,
Doktor Tanı girmeden psikoloğa gönderebilir mi bilemiyorum. Yani genel muayene vs gibi bir tani ile gonderebiliyor mu bilmiyorum. Bende sizin yerinizde olsam bu riski almazdım. Ama yinede giriş yapmadan danismakta fayda var. Belki bir yolu vardır. Her tanı engel olmuyor tabi ehliyet icin ama bu aile hekiminizin insiyatifine kalmış yani size sen psikiyatriye gitmişsin ehliyet icin raporu uzman hekimden al deyip tanıya bakmadan hemen gönderilebilir tabi. Benim psikiyatri tanım var mesela ehliyet icin gittiğimde bakmadı direk verdi raporu Doktor, ama arkadaşım bir harfi okuyamadı diye hemen göze sevketti. Yani hersey hekimin insiyatifi. Bende sizin gibi düşünüyorum.

Risk almaya gerek yok. Özel psikologlar araştırsam daha sağlıklı.

Malatyalı mısın. ?
@tgc44

İlaç kullanmayı gerektirecek bir durum yoksa psikiyatriye gitmeye gerek yok. Misal , uykunda sıkıntı yoksa, çalışabiliyorsan , insanlarla iletişim sorunun yoksa vs Tabi ki bunun kararını doktor verir Gerçi şu da var ; psikiyatriye gittiğinde "keyifsizim, babamla kavga ettim, çok yalnızım " gibi basit ifadeler kullansan da antidepresanı dayar. Konu başlığına dönersek hem psikiyatr hem de psikolog, 2 sine de gidilebilir. Psikiyatrin verdiği ilaçla beynin kimyan düzelir. Psikoloğa derdini anlatıp rahatlarsın . Bilişsel psikoterapi yapar. Bakış açın değişir ; kendini ve hayatı daha iyi anlamaya başlarsın. Zincirleme olarak böyle devam eder.

Sağlık her şeyden önce gelir psikiyatrik ve psikolojik bir sorunuz varsa tabii ki psikiyatriye gidin neden korkuyorsunuz ki sağlık her şeydir psikiyatriye psikolog gitmeyen bir toplum olduğumuz için çekindiğimiz için her yerde şiddet intihar olayları aile sorunları hızla artıyor zaten

@tb2nhf, mimlenmek derken ne demek istediniz? gerçekten bir sorunumuz olduğu halde gidilmezse daha kötü bir durum oluşmaz mı? Çoğu insan bu şekilde toplum içinde sağlıklıyım diye gezmez mi?

Benim sorunum şu. 16 yıllık hayattaki tek olan arkadaşımla yollarımız ayrıldı. Ve malesef hak etmediğim ithamlara maruz kaldim. Dolayısıyla sudan çıkmış balık minvalinde duygudurumum var. Eskiden boş vakitlerimde ne yapıyordum nasıl yaşıyordum zamanı nasıl geçiriyordum hatırlamıyorum. Bundan sonra ne yapacağımı nereye gideceğimi kimlere güveneceğimi bilmiyorum. Bu yüzden psikoloğa gitme ihtiyacı duydum. Psikiyatrik bir sorunumun olmadığını düşünüyorum.

Antidepresan dayar ama hastalık halinde ilaç yutulsa daha iyi olur depresyon olabilir gerçek hastalar ne çekiyor adamın hiç bir sıkıntısı yok beyin kimyası bozulmamiş yani hastalık yok keyfi gidiyor gidilecekse psikologa gidilebilir 2. Si çok farklı şeyler geçen Hollanda'da depresyon hastasının ötanazi isteği kabul edildi büyük tepkiyle karşilandi gerçek hastalar ne çekiyor hastalık var yani yok moralim bozuk yok babamla dövüştüm falan fistanla doktora gidilmesi saçmalik. Hastalık varsa gidilir

İstanbul büyükşehir belediyesine bağlı bir tıp merkezinde ücretsiz psikolog buldum. 8 ağustosa oluşturdum randevu. Hayırlısı bakalim.

Geçenlerde bir arkadaş ile telefonla görüştüm, durumu hakkında bilgi verdi, sonrasında dr önerdim, dedi ki amirim konuşacağım dr benim her gün telefonla görüştüğüm kişi, hadi ne yapalım diyor. Dr lazımsa kaçış yok, psk danışmanlık lazımsa yine kaçış yok.

Hastalık nedir. organizmanın yapı ve işleyişinde ortaya çıkan bozukluk, organizmanın fizyoloji görevlerinin bozulması durumudur

Sağlık nedir? o zaman. Hangi bileşenleri vardı. Kan tahlilil midir? Kendini iyi hissetmek sağlıklı olmak mıdır?

Yada babana olan sevgisizliğin uzun yıllar önce görücü usulü ile evlilik yaptığın eşinden sırf babandan dolayı nefret etmek midir? Bunu hangi organizmada hangi somatik belirti ile aramak gerekir. Tedavisine hangi ilacı sokarak nefretten kurtarılır kişi?

Ben pek bilemedim Hastalık nedir, sağlık nedir sorusunu?

@furkander33,

Bence de psikiyatriste gitme devlet memurluğu düşünüyorsan silahlı mesleklerde özellikle ilerde sıkıntı yaşarsın. Özelde psikologada gidebilirsin

Psikiyatri ye ve psikologa hastalık varsa gidilir hastalığında ne olduğunu açikladim çogu kişi keyfi gidiyor

Üst Alt