Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikologa gidip faydasını gören oldu mu?

Limooon

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
3
Beni şu dünyada anlıycak tek bir kişi bile yok. Kimsede tam olarak dinlemiyor zaten. Psikolog dinler mi acaba ?
Terlemelerim çok arttı. Anksiyeteyi dibine kadar yaşıyorum ama ilaç kullanamam :( Tam hastaneye gidip lustral gibi bi ilaç yazdırıcaktım aklıma şüphelerim geldi ve ilacı alıp koca gün bunu düşünmekten çekindim ve kullanmam imkansız.

Rabbimin karşısına çıksam birbir herşeyin açıklamasını yaparım ve onay beklerdim yemin ediyorum. Benim çevredeki insanlardan eksiğim yok kesinlikle. Ama kader öyle bi oyun oynadı ki bana toparlıyamıyorum kendimi. Genelde ciddi sıkıntılardayım ama savaşıcam.

En büyük korkum ise şuan şüphede olduğum cinler. %99 varlar diyoken kafama takmıyodum olan herşeyi ama %30a düşüp gerçek hayata dönünce özellikle face paylaşımlarım canımı yakıyo. Nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum. Yok mu akıl verebilcek birileri ?

Kardeşim hiç tedavi gördün mü , teşhis koydular mı.ilaç kullandın mı.
İlaç kullanamam yazmışsın neden kullanamazsın.

Psikolog seni anlayacaktır ama sen gerçekleri kabul edebilecek misin?

TungaTunga
Bende şuan paranoya okb ve anksiyete var. Paranoya ve okb yi herkes biliyor nasıl olduğunu ztn. anksiyeteninde depresyon farkı enerji depresyona göre fazladır ve terleme yapar anksiyetemde var doktora sormaya gerek yok. İlaç neden kullanamıyorum çünkü bende cin şüphesi var. İlacı aldığım anda koca gün cinleri düşünücem faydadan çok zararını görücem biliyorum.

dreamfail
Bilmiyorum psikolog beni anlarsa iyi gelebilir çünkü beni şuan dünyada anlayan tek kişi benim. Bazen kader seni nereye sürüklerse oraya gidiyosun. İnsanlardan gram çekincem yok sıfır. Ama cinlerin şüphesinden çekiniyorum. Bikaçgün yoğun sıkıntı yaşamazsam bi anda çökebiliyorum...

Limooon

Kardeşim ilaç kullanmadan geçmez ki ,İlaç kullanmadığın sürece bu durumdan kurtulamazsım. Sen hiç psikiyatriye gitmedin mi ,ilaç kullanmadın mı .

Durumunuz icin psikiyatrik ilaclar+psikoterapi gerekiyor gibi
Ben de anksiyete düşüncesiyle bir psikologla görüşmüştüm bana sizinkisi klinik bir kaygi bozuklugu (anksiyete) degil demişti. Yasadigim kaygilar normalmis ve konusmak bile iyi gelmişti. Ama sadece anlatmak tek başına bir seyi değiştirmez mesela bana kitap önermisti okudum, belli testler hakkinda konuşurken bana da yapalim mi dedim.yapti ve psikolojimin normal olduğu testte de çıktı :) yani psikoterapide tek basina anlatmak iyi gelse de uzun vadede testleri, odevleri de yapmalisiniz. Konuştuklarınızın üzerinde tekrar düşünüp farkindalik kazanmaniz gerekiyor. Ben konusayim.o dinlesin ile iyi olunmaz. Ayrica sizin anlattiklariniza bakarak ilac da kullanmaniz gerektiği izlenimine vardim lütfen önce bir psikiyatristle görüşün o gerek gorurse zaten psikoloğa da yönlendirir. Ben insanlarin kendi kendine teshis koymasini doğru bulmuyorum mutlaka alaninda uzman kisilere başvurun

TungaTunga
Bazen sürekli değil ...

gul2011
Ben 8 senedir psikozdayım içtiğim ilaçlar çok az evet cinlerden şüphelenirken de içtim risperdal falan ama sadece atak geldiğinde içiyodum düzenli değil. Bide ilacı içiyosun her saniye cinlerle yaşıyosun kendimi enayi gibi hissediyodum hasta olduğumuda düşünmüyodum oyüzdende kullanmadım. Şuan neden kullanmıyorum evet çok ihtiyacım var kesinlikle var ama içtiğim anda koca gün bunu düşünücem. Koca gün cinleri vesveseleri vs düşünücem yarardan çok zararı olucak. İlaç imkansız şuan geneldede böyleydi zaten.

Psikoterapi almayı düşünüyorum aynı kırmızı odadaki gibi doktor olsaydı belki beni anlardı. Hem hastalardan da doktorlar bişeyler öğrenebilir belki benim gibi bana benzer başvuran birileri vardır ne bileyim. İLerde gitmeyi düşünüyorum...

Limooon ne güzel kendi durumunun farkındasın, bilinçlisin. Şüphelerim benimde vardı ama kanunlarım var benim. Örneğin ailem asla bana zarar vermez. Yani zehirlemezler beni. Bu sayede sanrılardan kurtuluyorum. Sende böyle kanun edinmelisin.
TungaTunga ın dediği gibi ilaç kullanmadan olmaz.

dreamfail

Beyin nasıl çalışıyo o önemli. Beyin gerçekten insanın çabasıyla yönlenebiliyo kim olursa olsun ne olmuş olursa olsun. Ama zirve noktalar var tabi beynin kabul etmediği. O şüpheler geldimi zor oluyo. Ama hiçbizmn sıkıntı sabit kalmıyo ve bu döngü dönüyo işte...

Basit bir terapiyi kendine yapabilirsin kendini şöyle ikna etkeye çalış:
cinleri düşünmem ya da diğer olumsuzluklara takılmam,
Eyy beynim sana sesleniyorum;
bu bana iyi gelmiyor..Bana iyi gelmeyen sana ters değilmi? Senin 1. görevin beni hayatta tutmak değil mi?
vb. lerini bilinç altına empoze etmek işe yarayabilir.

Bu ve benzerlerini NeuroFormat terapisi ile kendi başına da yapabilirsin,
NeuroFormatı araştır videoları incele geçmiş olsun arkadaşım.

psikolog neysede psikiyatriye normal bı adam gıtsın desın kı moralım bozuk hemen ılacı dayar gecerler.Psikologa gıdın ama psikiyatrıye agır bırsye yasarsanız gıdın :)

Alıntı yapamıyorum ama konu sahibi siz ilac içince daha cok vesvese edip o dusunceleri kendi kafanizda döndürüp dolastiriyorsunuz ilac icseniz de icmeseniz de siz düşündüğünüz sürece cin ve benzeri seyler geçmez. Hic bir psikolog veya psikiyatrist mucize yaratamaz. Kırmızı odadaki gibi biri daha cok psikolog olabilir ama öyle sarılma/temas/sizi bir dost gibi sakinlestirmesini vs beklemeyin. Terapi öyle bir sey değil. Önce psikiyatriste gidip size verilen ilaçları "düzenli " kullanın, sonrasinda bunu psikoterapi ile destekleyin. Zamanla size iyi gelecektir diye düşünüyorum. Dedigim gibi mucize beklemeyin, sizin düşünce seklinizi degistirmeniz gerekiyor ve hayatınızda cinlerden baska dusunecek şeylerin de olduğunun farkina varmaniz lazim. Biz ne düşünürsek onu büyütürüz. Bunu bilmek için de uzman olmaya gerek yok, hastalıklar bile zihin gücü ile atlatilabiliyor. Yukarida bir arkadas neuroformat demis araştırın onun da etkisi olacaktır, bu konuda calisip fayda gören arkadaslarim da var (ben denemedim, gerek görmedim).
Bir de biri psikiyatrist ilaci dayiyor demiş, bu çok önyargılı ve suclayici bir cümle. Ben bundan belki de 5 sene önce bulundugum yerdeki devlet hastanesinden randevu almistim, psikiyatrist beni dinledi ve "ben size ilac vermeyeceğim " dedi ve birkaç öneride bulundu. Ilaclik bir durumunuz yok demişti bana. Yani eger kisinin ihtiyacı yoksa doktor zaten ona göre söylüyor ya da psikoloğa yönlendiriyor ama konuyu acan kisinin ben önce psikiyatrist tarafından incelenmesi sonrasinda terapiyle.desteklemesi gerektiği kanisina vardim.
Psikolog ya da sağlık alaninda bir uzman değilim ama işim insanlarla ve psikoloji ile ilgiliyim, dolayısıyla bir cok insani psikolog gibi dinlemisligim.de var. Burada anlatilan ciddi bir sey. Dolayısıyla bir doktor tarafından da değerlendirilmeli.

@gul2011 ilaç kullanmam imkansz ilk başta yazdgnz nedenlerden. Ama çalışma ve terapiyi deniycem.

İşte beni gerçekten anlayan birisi çıktı '' siz ilac içince daha cok vesvese edip o dusunceleri kendi kafanizda döndürüp dolastiriyorsunuz ilac icseniz de icmeseniz de siz düşündüğünüz sürece cin ve benzeri seyler geçmez. Hic bir psikolog veya psikiyatrist mucize yaratamaz.''

Bunun sebebinide söyliyim . Normalde cinli halisli vs hastalıklara evet ilaç iyi gelebilir. Ama ben halisinasyon görmüyorum.(sadece uyku anında oda psikolojik olabilir esas hastalıgım bu değil sesler kokular tatlar değil ) Ben insanların cin olduklarını daha doğrusu rüyamdaki birer cansız görüntü olduklarını düşündüğüm için. Ve ilaçları aldığımda kafamda hep aynı şeyler olucağı için. Bana beynimi uyuşturucak psikotik ilaçlar hiçbir fayda sağlayamıycakken %0. Belki xanax türevi ilaçlar cesaretimi arttırıp kaygılarımı giderebilirdi evet. Ama benim bide bunları içmem konusunda korkum var ilacı attığım anda düşünüceğim tek şey. Acaba doğrumu yaptım ? Sürekli bunu düşünücem biliyorum. Oyüzden ilaçsız idare etmeye çalışıyorum.

Sizi anlayabildiysem ne mutlu bana
Simdi ilaç içince daha cok kuruyor olmaniz da sorun
Yani terapi aldığınızda bu dusunme durumundan kurtulur musunuz bilmiyorum
Sorun ilac icmek de değil aslinda
Sizin düşünceleriniz...
Dusuncelerinizi siz kontrol.edebilirsiniz baskasi değil
Hayatımız, olaylara ve kisilere yukledigimiz anlamlara göre sekil alir. Siz cin var diye dusunurseniz istediğiniz kadar ilac alin o cin vardir! Terapi de fayda etmez. Ne zaman ki siz düşüncelerinizi farkli yöne kanalize edersiniz, cin fikri artik akliniza gelmez o zaman ilaç da terapi de fayda saglar. Amacim sizi kırmak değil, durumunuzu anlamaniz icin yaziyorum yoksa önceki mesajımda da yazdım ben psikolog ya da alanında uzman degilim.

Bu arada siz anladınız olayı diğerleri anlamadı anlamına gelmesin yazdığım. Kesinlikle yazılan herşeye çok değer veriyorum hepsi yazılan yazılarla alakalı çok önemli bilgiler. Ama benim tam olarak hastalığımı anlayan birisi çıkması ilginç geldi çünkü çok ince detaylar var. Halis görmüyorum olmayan sesleri duymuyorum koku almıyorum. Buyüzden o ilaçlar benim kafamdaki insanlar acaba cin mi sorusunu kesinlikle yokedemez. Evet sürekli bir döngü halinde sıkıntı ve rahatlama yaşıyorum. Buna bide iş çalışma ortamı beden yorgunluğu eklenirse biraz daha rahatlarım gibi geliyo bana.
Vay beee. 8 senedir rahatsızım ama şuan kafama taktığım sadece face paylaşımlarım bikaç sene içinde olan şeyler kaldı avucumda. İnanılmaz bir oyun oynadı bana kader. Bakalım zmn ne göstericek .

Üst Alt