Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikologların bipolar, OKB vb için faydası oluyor mu?

Death

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
32
Sizce Okb , bipolar gibi hastalıklarda psikologlar faydalı oluyor mu yoksa sadece psikiyatr yetiyor mu ?

Psikoloğa sadece dinlerler. İlaç filan yaşamazlar. Ama doktor tedavi eder. Psikoloğ sen anlatır o sizi dinler dinler sonrada bir uzman hekime gönderir.

Bilişsel davranışçı terapinin iyi geleceğini düşünüyorum, diğerleri hakkında bilgim yok o yüzden yorum yapamam.

Ama terapiyi de en az 10 yıllık tecrübeli bir psikoterapistten alırsanız sizin yararınıza olur, meslekte yeni olanlar pek faydalı olamaz bana kalırsa.

Terapi farkındalığın oluşmasında çok fayda sağlar ve bu hastalıkla yaşamayı kolaylaştırır.

TRSM ne 2 yıl düzenli gittim orada en çok psikologlarla zaman geçirdik. tabi doktorlarda çok zaman ayırıyordu. o zamanlar saçma geliyordu bana ama şimdi geriye dönüp baktığımda farkındalık açısından faydalı olduğunu anladım

istem dışı ve tatsız bir tedavi sürecim oldu ama sonuç olarak iyi geldiğini inkar edemem. tamamen geçmesede

@Death, Eğer buraya yazacak kadar farkındalığı varsa faydası olur pisikiyatristle beraber tabi.

Ama çok kötü durumdaysa tek başına faydası olmaz bence önce ilaçlarla belli bir seviyeye getirilmesi lazım.

Üst Alt