Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik bir rahatsızlığım olabilir mi diye düşünmeye başladım..?

Sametcanblg

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim adım sametcan 15 yaşındayım lise 2 ye gidiyotum

benim fark edene kadar anlamadığım psikolojik bi sorunum var şöyleki kendi kendime konuşuyorum ama bu iç ses şeklinde değil
artık beni çok fazla rahatsız etmeye başladı bi çözüm arıyorum bu konuşmalar şu şekilde oluyor mesela sallıyotum bi kızdan hoşlanıyorum diyelim sürekli bu kızı düşünüyorum burası normal kısım anormal kısım ise ben kendi kafamda kızla sevgili oluyorum ve bi konu hakkında tartışıyorum evet okulda arkadaşlarım başka bişi konuşurken başka bi konuya atlıyorum en ufak bişi bile dikkatimi dağıtabiliyor mesela hoca tahtada sunulacak bi ödev verdi ve ödev gününe kadar o kadar çok kafamda yaşıyorumki o anı artık rahatsız etmeye başladı
bi zaman sonra ne yapıyorum ben demeye başladım
sorunlu bi ilk orta okul yıllarım oldu çok utangaçfım geçen seneye kadar kendimi hep diğer arkadaşlarımdan daha kötü görüyorum her yönden oysaki eskidende yani ilk okul zamanlarımda ise kendimi herkesden daha zeki görüyordum insanlara bakarak onların kafalarına düşünce sokmaya çalışıyordum mesele arkanı dön bide tesadüfen dönerse çıldırmaya başlıyordum bi odada 10 15 dl aynı nesneye bakıp yerinden oynatmaya çalışıyodum
geçen sene ise bi kız bana seni seviyorum dedi ilk defa ve ben biraz kendimi toparladım
suan ise başka bi okuldayım arkadaşlarımla bi problemim yok ama sınıfta çok az kişiyle konuşuyorum derste yanlış cümle kurmaktan çok korkuyorum
googlede biraz araştırdım ve psikoz olabiliceğiöi gördüm ama bilmiyorum ne kadar doğru
arkadaşlar ben kendimi bildim bileli böyleyim yani hastalığın bi başlangıcı yok yada ben bilmiyorum
Okuduğunuz için çok teşekkğr ederim.

ciddi bir sorunun başlangıcı gibi duruyor.
seni korkutmak istemiyorum ama kardeşim iyi bir doktora gitmende fayda var

Görüşürn için teşekkür ederim belirtmek istediğim 2 konu daha var 1. Si daha önce doktora gitmişdim ama bu konu için değil bilgisayar oyunları ile ilgili Allaha şükür bilgisayar oyunları sıkıntımı atlattım tam hayatım düzene girerken böyle bi rahatsızlığımın olduğunu farkettim ve bebi çok rahatsız ediyor bunları yazarken bile düşünüyorum forumdan nasıl bi cevap alıcam diye 2. Si benim annem de psikolojik rahatsızlıklar var geçmişde yaşadığı kötü olayları sürekli aklına getirip moralini bozuyor ruh hali sürekli değişken bi mutlu 5 dk sonra üzgün genetik olabilirmi sizce ? Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

Kardeşim bu tür rahatsızlıklar genetik de olabilir çevresel de olabilir kendini çevreden soyutlamamaya bak.3-4 tane arkadaşın olsun ama sağlam olsunlar.50-60 tane arkadaşla istesen de görüşemezsin zaten.Kendini sıkmamaya özen göster küçük şeylerden mutlu ol.Derslerine özen göster.Toplum ruh sağlığı merkezine bağlı psikologlar var devletin bünyesinde ilk başta onlarla görüş durumun eğer çok ciddi boyutlara erişirse ancak o zaman bir psikiyatristten yardım al derim.Bu tür psikotik rahatsızlıklar genelde 18 li yaşlarda başlamasına rağmen bazen daha erken yaşlarda görülebiliyor.Ne çok fazla takıntı yap ne de önemsememezlik göster.Saygı ve sevgilerimle.

genetik olarak yatkınlık olabilir.
bende var mesela genetik yatkınlık.
ama çok buna takılma. gen haritan da var diye illa hasta olacaksın diye bir şey yok.
çevresel de olabilir.
piskotik hastalıklar arkadaşında dediği gibi erkeklerde 20 li yaşların başlarında ortaya çıkıyor
ama daha önce de bazı belirtiler görülebilir. sinsidir ler

Cevap verip görüşlerinizi belirttiğiniz için çok teşekkür ederim ben asosyal biri değilim ama insanlara zor alışıyorum ilk okukda sınıfımda öğretmeimle babamın tartısmasından dolayı 2 3 kere sınıf değiştirdim ve pek sağlıklı arkadaşlıklar kuramadım bundan dolayıda sınıfta hep sustum sustum susmak ozamanlar bişi ifade etmiyordu ama şuan ise ya hata yaparsam yanlış cümle kurarsam gibi korkuya neden oldu burda insanlarla rahatsızlığımı paylaşmak rahatlatıyor cevap verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim biraz gayret ve verdiğiniz önerilerie uyarak sorunumu halledebilirim umarım Allah daha kötü hastalıklardan korusun sizlerede acil şifalar diliyorum varsa benimle aynı durumu yaşayanlar ne yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim

Psikoloğa gitmen iyi olur muhtemelen geçirdiğin sıkıntılı çocukluk ve genetik yatkınlık bu durumları ortaya çıkarmış olabilir ileri derecede psikiatrik hastalığı olanlar durumlarının farkında olmazlar sen yaşadıklarının farkındasın ama profesyonel yardım al lütfen sonra bu durumlar kartopu gibi buyuyebilir daha hayatın ilkbaharındasın sağlıcakla mutlu ol

Açıklaman için teşekkür ederim şöyleki hastalığımı ne kadar hastalık bilmiyorum belkide ergenlik hormonları vesaire abartıyorumdur anatomi öğretmenimizi verdiği hastalıklar arasında bana şizofreni geldi ödevim şizofreni hakkında araştırma yapıp slayt hazırlayıp sınıfta
i sunmakdı ve ben şizofreni hakkında araştırma yaparken şizofreni bulgularının birkısmının bendede olduğunu fark etttim daha fazla araştırınca psikoz hastalığının bendeki bulgular ile eşleştiğini gördüm yorumlarınız için teşekkürler dostlar

Üst Alt