Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik engelli çocukların eğitimleri özel olmalı..?

ASUMAN0

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
88
Arkadaşlar,psikolojik engelli çocukların,engelsiz çocuklarla aynı ortamda eğitim almaması gerektiğini düşünüyorum.Ben şahsen eğitim hayatımda pek çok zorluk,hatta bazı kötü olaylar yaşadım.Bazı şizofren arkadaşlarımında zorluk yaşadığını biliyorum.Psikolojik engelli arkadaşlarım bu konuda ne düşünürler,merak ediyorum.

ASUMAN0 arkadaşım kesinlikle sana katılıyorum. Normal eğitim sisteminde dışlanma olacağı için bizim hastalığımıza özel eğitim sistemi olmalı. Birkaç özel kuruluş var fakat üstün zekalılar okulu olarak, bunlarda ne derece bizim hastalık grubumuzu alıyor bilemiyorum. Abd de bizim hastalık grubumuza ayrı bir eğitim sistemi olduğunu duydum. Biz zorluklar çektik inşallah yeni nesil bu zorlukları çekmez temennim o.

Keşke imkanım olsaydı,bizim durumumuzdaki çocuklar ve gençler için özel okullar açılmasına katkıda bulunabilseydim.Bazı arkadaşlar belki okul açılmasının gerekli olmadığını,okumak isteyen ve okul ortamına uyum sağlayamayanların,açık öğretim vasıtasıyla tahsillerine devam edebileceğini düşünüyor olabilir.Tabi ki bu da bir seçenek ama ben şahsen,bizim gibi gençlerin sosyalleşme imkanı da olması gerektiğini ve bir öğretmen olmaksızın,kendi kendilerine çalışarak öğrenmelerinin zor olacağını düşünüyorum.Bu nedenle de,tıpkı otistik ya da zihinsel engelli çocuklar için özel okullar olduğu gibi psikolojik engelli çocuklar için de özel okullar olması gerektiğini savunuyorum.Sonuç olarak benim de temennim aynı.Bizim çektiğimiz zorlukları ve yaşadığımız kötü anıları başka hiçbir psikolojik engelli yaşamasın inş.

ASUMAN0
Her kuşağa iyiliğide, kötülüğüde miras bırakacak bizleriz. Bizim çektiğimiz sıkıntıları yeni nesil çekmesin inşallah

İlköğretim 4. sınıfta okuyan psikolojik rahatsızlığı sebebiyle okulda sıkıntı çeken davranışlarından dolayı gerek öğrenciler gerek öğretmenler tarafından pek istenmeyen devlet hastanesinde uzun süredir tedavi gören rahatsızlığı anksiyete olan bir çocuk var devlet hastanesi istirahat raporu vermiyor ama okulda sıkıntı çekiyor velisi iki arada bir derede kalıyor özel psikiatriye mi gitmeli gerektiği zaman istirahat raporu almak için bu durumda yapılabilecek şey nedir ? Ne yapmak lazım bu çocuğun eğitim hayatına devam edebilmesi için ?

Bu konu çok önemli ne yapmalı bu çocuğun eğitim hayatı için fikir verebilecek yok mu ?

Üst Alt