Pa_Pi
bağışlayın ama durup düşündüm, siz ve sizin gibi bu tarz yazılar yazan insanların bu kendi kendine mi akıllarına geliyor bu tarz düşünceler yoksa birileri aracılığıyla size bir miktar ihtiyaç duyduğunuz bazı materyaller (ki bu nakdi para da olabilir) için mi bu yazılar yazılıyor (?)
yani bilemiyorum açıkçası. ben bunu neden böyle yazdım çünkü bu minvalde başka metinlerde mevcut
siz anladığım kadarı ile kendiniz zaten psikiyatrik bir ilaç da kullanmıyorsunuz. o zaman bu çok ince bi şekilde düşünmeden yada bir başka değişle üstünkörü ile açılmış olmalı dedim. fakat şunları üstüne bilgi sahibi olmadan dile getirmiş olmanız bana ilginç geldi
"euro olmuş 15 tl.. dolar olmuş 14 tl" banane ki bundan devlet sebep olmuş altından devlet kalkmalı. yani ilacın ücretini devlet karşılayacak. eğer devletin birileri eliyle bunu vatandaşa yüklemesi gibi bir isteği varsa onu bilemem ve bu aşamada da açıkçası ilk söylediğimşey geliyor aklıma.
diğer taraftan bu böyle olmuş olsa bile akılcı değil. sen düşün şimdi devlet kabul edelim ki psikiyatri grubundaki hasta vatandaşın ilacını karşılamıyor olsun , ve ama ilacını da kendisi alsın demiş olsun. ne olacak zaten zar zor geçinemiyor yaşıyor bi kısım hasta.
eee.. bu yolda çarşıda pazarda birine zarar verse yada toplu bi şekilde garip davranışlar toplumda çoğalsa , hayır bu akılcı değil malesef.
yani devletin ilaç masrafını vatandaşa yüklemek istemesi yani öyle bir arzusu varsa şuan ki devlet büyüklerimizin bu akılcı bir teknik değil.
MeTePe
evet başka sorunlar da mevcut. hocam emin değilim ama kaynaklarda ve parolalarda sıkıntılarımız var bence bizim neden derseniz ben öğretmenim ve eminim ki bizde yetenekli çalışkan gençler var , başarmak , yeteneklerini ortaya koymaya da istekli insanlarımız var..
ne varki input ve outputlar hiç benzemiyor.
benim kişisel görüşüm inandığımız hatalı değerlerin inançların değişmesi gerektiği (ingilizler buna fallacy diyorlar) ..
ve biz ifade de edemiyoruz ki.. bırak sıradışı bir ifade belirdi mi hemen sen en kötü insansın dan tut sen insan değilsine bile gider bu. . .
özelinde belirttiğiniz konularda da. devlet aslında efor sarfediyor mesela tübitak 1005 ve tubitak 1512 programları bu tarz hedeflere yönelik açılmış gibi bir izlenim veriyor ama kaynaklar sanırım hatalı kullanılıyor o sebepten bende proje vermeye pek istekli değilim açıkçası artık şahsen.
dışarıya ortak bir alana ücretli olacak şekilde (telif - lisans) yönlendiriyorum.