Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik hastalığım bahane edilerek işten çıkarılıyorum. Ne yapmalıyım?

elektron4585

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 2008 den beri özel bir fabrikada % 42 özürlü ve vergi indiriminden yararlanarak calışan bir elektrik teknikeriyim.
özrümün % 30 sol elimdeki ka kaybı % 12 si ise psikiyatri raporudur. bu iş yerine bu raporla tekniker olarak başladım.

2013 te cıkan bir kanuna göre engelliler 1.88 cm in üzerinde calışma yapamazmıs. bu da benim iş alanımı etkilediği için beni bakımcılıktan men ediyorlar. ve üretimide uygun görmüyorlar. psikolojık hastalığı bahane ediyorlar. ben bu iş yerine anlaşmalı tekniker olarak girdim . bu kanunla benim mesleki hayatımı bitirecekler.
iş yerim benim bölümümü zorla ve istediğim dışında değiştirebilir mi? bölüm değişikliği bile teklif etmeden doğrudan cıkıs verebilir mi?

yardımlarınızı bekliyorum

"1.88 cm" şartı hangi kanunda/yönetmelikte/genelgede yazıyormuş?

4857 sayılı yasanın 30. maddesinde "Yer altı ve su altı işlerinde özürlü işçi çalıştırılamaz" der, o kadar.

Ayrıca sizi işten çıkartırlarsa, 4857'deki şu maddeye göre her ay ceza öderler:

Ö zürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğuna aykırılık
Madde 101 - Bu Kanunun 30 uncu maddesindeki hükümlere aykırı olarak özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işveren veya işveren vekiline çalıştırmadığı her özürlü ve eski hükümlü ve çalıştırmadığı her ay için binyediyüz Türk Lirası idari para cezası verilir. Kamu kuruluşları da bu para cezasından hiçbir şekilde muaf tutulamaz.

yardımınız için teşekkür ederim. peki benim istiğim dışında bölüm değişikliği yapıyorlar. bu hakları varmı.

ve ben bölüm değişikliğini kabul etmezsem ne olur

Üst Alt