Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik hastalıklar kişinin psikiyatris veya psikolog olarak atanmasına engel mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
721
Reaksiyonlar
541
Psikolojik hastalıklar EKPSS 2018'le kişinin PSİKOLOG / PSİKİYATRİS olarak atanmasına engelmidir?

Mesela hangi psikiyatrik hastalıklar.bir sürü çeşiti var...panik atak panik bozukluk anksiyete depresyon anti sosyal kişilik bozukluğu vs bunlarda engel teşkil etmez..Ama şizofreni, psikoz, bipolar, psikotik, paronoid, obsesif vs..bunlarda engel teşkili ederr..

Etmez. Stabil bir hayatın var ise ve hastalığınla yaşamayı öğrenmiş ise kim neden engel olabilir böyle meslek yapmana? Hattaaa bence süper olur. Hollandada kendi deneyimlerini kullanıp eskiden psikolojik rahatsız veya bağımlı olmuş olan psikologlar taniyorum. Düşünsene doktorun senin neler çektiğini anliyor çünkü oda aynı yoldan geçti. Muazzam !

Gençliğimde yani toyluğumda ailem tarafından tv de de çıkan ünlü prof. psikiyatristlere götütürüldüm; onlarında pek normal olduğunu söyleyemem! Şimdi şikayet falan etmesinler kazara okuyupta; hele iki tane biliyorum ki; psikiyatrist değil ŞARLATAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sleeping beauty

Evlenemez raporu alınabiliyor mu?! Hollandanın farklı olduğunu biliyorum. Türkiyede yaşamadığıma şükür ediyorum..

OğuzHan55

antisosyal kişilik bozuklu psikopatlık değil mi?nasıl atanacak?bir yerde empati bile yapamadıklarını okumuştum.nasıl psikolog olunur halden anlamadıktan sonra?

sleeping beauty

antisosyal kişilik bozukluğu olanlar çevresindekilere çok zarar verir.sömürür onları.onların yerine kendini koyamaz.hırsızlık,cinayet...hapistekilerin çoğu antisosyalmiş.antisosyaller bir de narsistler empati yapamazlarmış..formasyon alırken hocalar bahsederdi.her neyse engelli yerine koyup onlara engelli raporu vermiyorlar ki 40 oranında alamıyorlar onlar.ayrıca isdihdam işaretenmez başka hastalıkla 40'a tamamlansa bile.askerlik muafiyeti için oluyor bildiğim kadarıyla.

antisosyal engel olmaz mı sence.neler yapıyorlar yaa.arkadaşımda bu bozukluk varmış.çok sorunlu idi.sınıftakiler illallah etmişti.ödevlerimizi çalıp ben yaptım diye gösterirdi.hırsızlığı bellemişti.arkadaşlar o kızın yanına gitme derdi.seni kullanıyor derdi @OğuzHan55

Anti sosyal kişilik bozukluğu evet haklısınız genelde psikopat olurlar...ama ben onların düzeleceğine inanıyorum..Ayrıca anti sosyal kişilk bozukluğu olan kişilerin %90 nı madde bağımlılığından oluyor..ben anti sosyal kişilik bozukluğundan söz ederken Madde bağımlısı anti sosyallerden söz etmedim..farklı bir şey anlatmaya çalışırken karışmış biraz uykuluydum:)

Psikiyatrist demek aynı zamanda tıp doktoru ünvanı demektir. Tıp doktorlarının kpss'ye girip atanma diye bir derdi yoktur zaten. Sağlık bakanlığı protokolü ile görev yaparlar. Bu soruyu kendin için soruyorsan muhtemelen psikolog yada psikiyatrist değilsin...

OğuzHan55

Dogrudur hocam pedagojik formasyon alirken hocamizdan ogrendik o kadar.ehil ağız degilim.bir de yanimda gezren bir kizda varmis.her turlu pislik vardi.tam hirsizdi daha konusmuyorum.ama 40 oraninda vermiyorlar.kizmayin ama ben şahsen öyle birini öğretmen olarak dusunemiyorum asla cocugumu emanet etmem.

Üst Alt