Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik hastalıklardan ille de süreli rapor mu verilir?

Tanerlee41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar küçüklüğümden beri psikolojik hastalıklarım var gözlerden de kornea nakli oldum yüzde 29 oran aldım 6 aylık tedavi süreci sonunda psikiyatrinin vereceği orana kaldım daha önce 1 senelik rapor verdiler ama bana kalıcı rapor lazim acaba psikiyatri den verilen raporlar sadece sureli mi oluyor 1 senelik falan ? Doktorum dedi yasal olarak 1 yıl psikiyatri den çok ciddi akıl hastalığı falan yoksa dedi siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Bu konuda bilgisi olan veya aynı durumu yaşamış olan var mı ?? Eğer gene 1 senelik rapor verilirse uğraşmayacam artık...

sana oran vermişler biztedavi görüyok ilaç kullanıyok kişilik testlerinde sınıfta kalıyoz gene oran alamıyoz pisikiyatriden

selo_selo07

Abi hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Bende psikiyatriden bir senelik rapor almıştım kişilik testine hiç sokmadılar beni o.o Yeniletecem raporu 2 gün sonra ^^

Psikiyatri den henüz bi oran vermediler kardeşim sadece gözden aldım 6 aylık sürecim doldu 18 temmuz da heyete girecem bana kişilik testi de yapmadılar doktor paso ilaçlar yazdı bende iyi gelmiyo kendimi iyi hissetmiyorum dedim hep daha önce 1 senelik süreli rapor aldım yüzde 66 oranında ama kalıcı rapor lazim bana geçici bi işe yaramıyor ..

arkadaşlar benim ilaç raporlarım var 30 oranım vardı piskiyatri ile birleştirip 40 çıkarmaktı amacım..kişilik ve murrekkep testlerinde bordline kişilik bozukluğu cıktı buna en az 30 oran vermesi gerekirken oran vermediler.pisikiyatri hocası sağlık kurulu baskanıydı

Engelli kadrosu

Arkadaşlar süreli engelli raporu ile özürlü kadrosuna girilir mi ???

Son düzenleme:
bordline kişilik bozukluğunuz heyet sırasındayken mi teşhis edildi yoksa daha önce de bu rahatsızlık adı altında tedavi görüyor muydunuz?

2 yıldır fulsackullanıyorum 3 tane ayrı doktor dan ilaç raporum var hepside fulsacı yazıyordu ..heyette 550 tane kişilk testi sorulldu bordline kişilik bozukluğu cıktı lakın sonucu hocaya götürdüm murkkep testti problemli cıktı ..hoca dirençli hastalığı yoktur yazdı oran vermedi biz beyinden engelli lilere oran veriyoz dedi paketledi..keşke ata bilssem buraya sonucları

selo_selo07

Bordline kişilik bozukluğu beyinden değil de kalpten çiğerden felan mı geliyormuş? Ne ilginç doktorlar var memlekette.İtiraz etseydiniz keşke ikinci bir hastaneye görünseydiniz.

Öncelikle geçmiş olsun psikiyatri raporları genelde süreli olur süreli olmayan tek hastalıklar psikoz ve şizofreni dır şizofren geçmez olduğu en düşük puanı yüzde 45 olduğu halde kontrol muayenesi istenmesi akıllara sığmaz panik atak OKB ankisiyete falan doktorların gözünde tırı viri hastalıktır geçmesi kolay olduğu için puan almak sakıncalıdır raporun sürekli olması kişinin hastalığından tam emin olması doktorun hastanın geçmişinde atak geçirdiğinden emin olması gerekir

Dediğin doğru kardeşim psikiyatri hastalarını hasta olarak görmüyorlar bile .. Aslında en tehlikeli tedavi edilmesi en zor hastalıklar onlar adamı intihara kadar sürükleyebiliyor ..

Merhaba abi kisilik yani murekkep lekesi testi nasil hatali oluyor resimlere dogru cevap mi verdin

Arkadaşlar heyette muayene gbi bi drum olmaz dimi noluyo heyette jüri üyesi karsisina cikar gbimi cikiliyo ?? :)

Geçen memurluk ataması için gerekli olan sağlık kurulu raporu için başka bir psikiatri doktoruna gittim. Adam bana sağlamdır yazdı çıktı. Dedim sağlamdır yazmışsınız,şu ilaçları şu kadar süredir kullanıyorum ve engelli raporumda var dedim adam ilaç kullandığın hasta olduğun anlamına gelmez dedi çıktı karşıma.

Bende tansiyon ilacı kullanıyorum,ilacı alınca tansiyonum düşüyor bu hasta olduğum anlamına gelmez dedi. O zaman madem ben sağlamım ilacı bırakayım dedim,yok öyle dedi SAĞLAM yazısını değiştirmedi hergele doktor.

Allah'tan heyete durumu bildirdim. 2. Psikiatriye gözükmem ve geçmiş raporlarımla değerlendirilmem için için rapora kırmızı not düştü ve öğrendim ki benim Dr. gelmiş işi halletti. Benim Dr.'a sordum o Dr.'un yazısı sorun olur mu dedim olmaz benim kaşeyi görünce hallederler dedi Yard Doç. Dr. .... ..... .

Psikiatri hastası olan arkadaşlar tekrar rapor alırken dikkat edin baktınız sağlam yazmış adam kurula bildirdiniz ve 2. psikiatriye sevk etmiyor veya sevk etti o da size sağlam yazdı;ama siz gerçekten hastasınız kurula hiç göstermeyin o kağıdı :D başka zaman başka hastaneden başvuru yapınız derim.

Merhaba abi hangi hastane saglam raporu verdi bide test felan yaptirdin mi elinde raporlarin varmiydi abi banada 2 test yaptirmami istedi rorschach bide ayku

Hangi hastane abi bu test felan yaptirdimi

Sizofreniyiz
Hastane kaynaklı değil sorun Dr. Kaynaklı idi. Sağlık kuruluna durumu bildirdim,2. Psikiyatri sevk etti. Benim Dr. Um gelmişti ona göründüm gerekeni yazdı kaşeyi bastı işlem halledildi...

Bazı Dr.ların bakış açıları farklı ona dikkat edin demek istiyorum. Test falanda hiç yaptırmadım.

Bipolar ve şizofren olan arkadaşlar..

Bipolar ve şizofren rahatsızlığı olan arkadaşlar engelli raporu alırken diğer rahatsızlıklar mesela ortepedi rahatsızlığı olan kişi raporu süreli mi olur süresiz mi örneğin sürekli ortepedi % 10 olsa ruhsal % 30 veya 40 olsa yeni raporda hangisi ağır basar?? Ve ruhsal rapor ortepedi oranına etki eder mi ve atandığınız kamu kurumunda hangisi gözükür acaba 🤔

Ve ortepedi oranı sürekli olsa bile ruhsal oran mı ağır basar ortepedi oranı mı ve yeni rapor neye göre şekillenir???

Ya kaç gündür aklımda bu karışık bir durum arkadaşlar yok mu cevabi bilen acaba

Üst Alt