Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik hastalıkları kanıtlamak mümkün mü?

wolf123

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
piskolojik hastalıkları kanıtlamak için kulanılan yöntem varmı acaba örneğin egg veya beyin filmi gibi.

Panik atak geçiren birinin durumunu kanıtlamaya gerek yok
Depresyonda aynı
Bİpolarda aynı
Alayı aynı
Piskoz şu bu...

Görünen Köy Uzakta Değildir...

Bazı sofistike teknikler var ama bunlar genelde araştırma amaçlı kullanılır. Hastaneye, doktora gittiğinizde kullanılmaz.

O iş için standardize edilmiş testler ve sorgular kullanılır. Bunlar da pek yanılmaz. Bu testleri yanıltmak için konunun uzmanı olmak, çok iyi bilmek gerekir.

Emg, eeg gibi ölçümler genelde merkezi sinir sistemi hastalıklarında kullanılır. psikiyatri hastalıklarında testlerden yararlanılır.
Bunlar da genelde kağıt üzerinde yapılır. bu testler kesin tanı koymaz. sadece
Testler psikiyatrik belirtilerin varlığı ve şiddeti hakkında bilgi verirken, hastalığın takibinde de yol gösterici olur.

Yani kağıt üzerindeki tanıya göre ilaç kullanılır.
Bu kadar basit.

bu kağıt uzerindeki testler pek işe yaramaz cünkü bazı hastaılıklar birbirine benzer orneğin depresyon atağı geçirmiş insanın piskoz hastalığıla karıtşırırması gibi

Testler hakkında pek haklı olduğunuzu söyleyemem.

Size bir matematik veya tarih testi yapsam çıkan sonuca bakarak ne kadar matematik veya tarih bildiğinizi şüphesiz söyleyebilirim.

Bir IQ testi yapsam, iyi kötü zeka seviyenizi söyleyebilirim.

İnternette gezdiğiniz siteleri, konuları bir liste haline getirsem ilgi alanlarınızı, kişiliğinizi iyi kötü söyleyebilirim.

Çocuğunuza uygulayacağım bir gelişimsel test ile hangi yaş aralığında olduğunu söyleyebilirim.

8-10 soruluk basit bir anketle siyasi görüşünüzü söyleyebilirim.

Psikolojik testlerin de çok farkı yok. Bunlar yıllar içinde seçilerek standartlaştırılmış, binlerce kişinin yanıtlarının ortalaması alınarak belli kriterlere indirgenmiş testlerdir.

Ayrıca, çoğu kişinin zannettiğinin aksine doktorluk tetkik yaptırmaktan ibaret değildir. Tetkiklerin, tahlillerin olmadığı bir ortamda iyi bir hekim sadece hastanın anlattığı hastalık hikayesini dinleyip 3-5 soru sorarak dahi büyük bir doğruluk payıyla teşhis koyabilir. TAhliller sadece bunları teyid etmek içindir.

Askerlikte çürüğe ayrılmaya kalkarsan görürsün ne şekilde ispatladıklarını

@ekonomist79

Askerden çürük aldım ve gördüm nasıl kanitladiklarni zeka testiyle yaptılar ve annemden bilgi aldilar bana bişey sorulmadı çapa hastanesinde aldığım raporu gösterdim ve heyete çıktım pat diye çürüğü verdiler tanı kısmına yaygın gelişimsel bozukluklar yaziyordu

Hatırlarsanız sürekli sağlık raporu yönetmeliğinin düzenlemeleri olmuştu. Psijiyatri de rapor için muayne olunduğunda, çeşitli ilaçlar alınıp giriliyormuş.

Sanırım eski raporların kısa süre içersinde yenisini isteyebilir. Tek engeli ise geçmişte verdiği raporların tamamını yok sayamaması idi ama artık oda yok rapor isteyen eski yeni her kurum herhangi kendi geçerli bulduğu mazretle yeni rapor isteyebilecek.

eski yeni her kurum herhangi kendi geçerli bulduğu mazretle yeni rapor isteyebilecek.

Bu tamamen farklı bir konu... :)

Raporlarla ilgili yaşanan suistimaller ve rapor vesilesiyle sosyal yardım, erken emeklilik vs. gibi taleplerin çığ gibi büyümesinin önüne geçmek için kulağı tersten göstermenin bir şekli...

Devlet olması gerekeni yapmak yerine parayı kısmanın gayri meşru yollarını arıyor.

Ancak psikiyatrinin kullandığı testler pek müphem şeyler değildir. Kişi, deneyimli veya bilgi sahibi olmadıkça pek bunları yanıltamaz.

wolf123

Senin hastalığının başlık ile ilgisi yok sen de mental retardasyon var oysa başlık psikolojik hastalıkların kanıtlanması mümkün müdür idi ki sen açmışsın başlığı da sen önce psikolojik hastalık ile zihinsel gerilik arasındaki farkı bir öğren sonra konuşalım.

Üst Alt