Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik olarak hasta mıyım ben?

Seriyye

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben de acaba psikolojik olarak hasta mıyım?
--Mesela evde annem babam ile konuşmam! Birşey sorarlarsa cevap veririm yoksa önemli bir konu olmadıkça pek konuşmam. Küçüklükten beri öyleyim sonradan ortaya çıkan bir durum değil. Ayrıca onları çok seviyorum ailevî bir problemimiz hiç olmadı şimdiye kadar.
-- Fakat iş ortamında aksine konuşkan, Herkesi güldüren şakacı biriyim. Niye böyle bir durum var bende bilmiyorum.
-- Dışarıda eşim ile yemek yerken fazla para giderse rahatsız oluyorum bu durumdan. Cimri gibiyim diyelim yani. Fakat ihtiyaç sahibi birini görürsem cebimde ki binlerce lirayı gözümü kırpmadan veriyorum.
-- Bazen 13 ile 20 arası sayıları tekrarlıyorum istemeden . Veya dilime takılan herhangi bir şarkıyı istemeyerek de olsa söylüyorum.Bir nevi takıntı halini alıyor. Ama öyle hayatımı mahvedecek kadar değil.
-- Değişik kıyafetler giymiyorum. Yani temiz bir insanım fakat aynı pantolon ve kazağı 3&4 ay giyiyorum yıkanmış temiz olarak. Dolapta aldığım sıfır kıyafetler var ama hiç el vurmadim. İçimden gelmiyor yani giymek.
-- evde sesi sevmiyorum. Mesela misafir gelen çocuklarin sesi veyahut misafirlerin gürültüsü. Gitsinler diye can atıyorum. Ama çarşıya pazara çıkınca da istiyorum ki heryer kalabalık olsun. İnsanlar cıvıl cıvıl olsun. Şenlik olsun. İki durum da birbiri ile çelişiyor!
-- Sosyal bir aktivitem yok. İşten çıkınca doğruca eve geliyorum. Sadece izin günleri eşim ile çarşı pazar geziyoruz.
-- Aylar önce mesela hava kararınca içime garip bir şey oluyordu. Huzursuzluk mu desem , iç sıkıntısı mı desem bilmiyorum. Ama sadece hava kararınca oluyor. Gündüz birşeyim yok. Bu aralar iyiyim. Ve bazende işsiz kalmaktan korkuyorum. İlerde ne yapacağım, ne yiyip ne içeceğim diyorum. Biliyorum korkularım yersiz ama bazen engel olamıyorum.
-- Çok alıngan oluyorum bazen. En ufak şeyde küsüyorum. Bazen ise öfkemi kontrol edemiyorum. Eşime bağırıp çağırıyorum en ufak şeyde. Sonra pişman olup ağlıyorum.
-- daha çok şey var ama aklıma gelen bunlar. Sizce sebebi nedir?

Mesala şöyle bir söz vardırya HZ ALİ'nin şöyle başlar:
"ASLA SAHİP OLMADIĞIN ŞEYLER İÇİN ÜZÜLME.................."

Size sadece 1 sözü hatırlattım, bunlar gibi 10.000 ce sözler var.

Ben böyle yapıyorum, yapacak bişey yok diyip geçiyorum.

KAFANA ÇOK TAKMA, YORULMAYASIN.

Hz. ALİ'nin sözü çok güzelmiş, keşke hepimiz dediğini yapabilsek.

Yazdıklarında birşey yok her insan farklıdır. Eğer bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsan doktora gidebilirsin.

Kafana takma öyle düşünüyorsan eğer bi doktora gitmende fayda var.

Allah razı olsun hepinizden. Evet belki de büyütülecek birşey değil gibi. 2 kere falan gitmiştim takıntı için. Lustral special veriyor her gittiğim de. Bende içmek istemiyorum o ilaçları.

Seriyye

Sizin dayınız şizofrendi değil mi bu tip hastalıklar genellikle genetik olarak aile bireylerinden geçer. İnşallah öyle bir şey yoktur ama siz yine de kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin.

Doktoralı gitmekten korkma....
Hastaysan tedavisi var....
Değilsin bir tecrübe olarak geçmişte kalır

ekonomist79

Evet abi doğru dayım da Şizoaffektif bozukluk var. Şizofren yani. Bilmiyorum ama inşaallah geçmez . Çünkü onun yaşadığı şeylere en büyük tanıklığı biz ettik. Allah düşman başına vermesin. Ama bu bende ki şikayetler dayım zamanında ki yaşadığım stresli ve üzüntülü günlerin birikimi olabilir.

Dayınıza üzüldüğünüz için onun gibi olmanız gerekmez. Eğer genetik olarak geçtiyse geçmiştir, geçmediyse geçmemiştir. Yaşınız kaçtı genellikle şizofreni gençlik hastalığıdır, şöyle söyleyeyim eğer 25'in üzerindeyseniz çok korkmanıza gerek yok çıksa şimdiye kadar çoktan çıkardı.

ekonomist79

Benim Yaş 30 bitecek temmuz ayında.
Evet dayımda 16 yaşında yakalandı hastalığa. Geçse geçerdi doğru diyorsunuz.

En yukarıda yazdıklarınızı okudum bir kısmı şizofrenik belirtilere benziyor örneğin şarkının kulağınıza isteğiniz dışında çalınması bu bir işitsel halüsünasyona benziyor, ama diğer yazdıklarınız her normal insanda olan şeyler. Bu piyasada işini kaybetme korkusu olmayan insan var mı bunun şizofreniyle hiçbir ilgisi yok tabiki.
Ama siz emin olmak için derhal bir psikiyatra gidiniz burada yazdıklarınızı hatta daha detaylı şekilde anlatınız biz size teşhis koyamayız ne desek yalan olur.

Bu davranışlarından rahatsız mısın? Değiştirmek istiyor musun? O zaman doktorunla konuş. Ve ilacını neden içmediğini anlat.

ekonomist79

Şarkı çalınma olayı şöyle. Mesela bir yerden geçerken bir şarkı duyuyorum eğer geçmişte dinlediğim bir şeyse ve sözlerini biliyorsam bende onu istemeden beynimden tekrarlıyorum. Dışarıdan kulağıma şarkı sesi vs gelmiyor, birileri kulağıma söylemiyor yani. Yanlış anlaşılmasın bu durum.1*2 gün takıntı halini alıyor bu olay. Evet ramazan ayında daha çok artıyor bu durum . Sanırım az uyku uyuduğumdan dolayı oluyor. Benim fikrim bu yönde.

ÖzgürKız

İstiyorum evet ama kendime bakıyorum sonra bu sorunlar için o ilaçları içmeye değmez diyorum. Bir yeri yapıp bir yeri yıkıyor sonuçta o ilaçlar. Eğer ki hayatımi etkileyecek şekilde artmaya başlarsa bu şikayetler o zaman gideceğim. Sadece sizlere danışmak fikir almak istedim.

Seriyye

İşitsel bir halüsünasyon başlangıcına benziyor benim de gençliğimde böyle başlamıştı o sebeple dedim ki ihmal etmeyin derhal bir psikiyatra anlatın durumunuzu biz burada bir şey yapamayız ya moral veririz gereksiz yere ya da moralinizi bozarız yine gereksiz yere.

Seriyye

Zaten istediğüni yapacaksın. Fikire ihtiyaç yokmuş. Bu huyunu sevdim bak.

bence kendinizi abartmamak kaydıyla incelemek , bu konuda kafa yormak güzel birşey.söylediğiniz şeylerde bence psikotik bi belirti yok ama tabi genlerde varsa dikkat etmelisiniz.kontole gidin ara sıra bence.bir doktor size daha iyi bilgi verebilir.

Üst Alt