Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik olarak rahatsız mıyım, sorunları terapi ile çözebilir miyim?

Mesut turan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle yıllardır bende gece yatmadan kapıyı kontrol etme , tüp musluklar buzdolab kapalı mı vs gibi seyleri kontrol etme huyu var daha sonra evden normal gun ıcınde cıkıncada basladı aynı sekılde dakıkalarca bakıp aynı seye kapalı diyorum ıcımden ona kadar sayıp donup tekrardan ona kadar sayıp kendımı ıkna etmek istiyorum son asama bazen ayda yılda bır resım cekıp daha sonra yoldayken bakıp kapalı olduguna ikna yoluna gidiyorum aslında cok bir şey etkilemiyor belkı hayatımda ama gun ıcınde toplamda 10 15 dakkamı alıyor ve bazen cok sınır bozucu olabılıyor

son ıkı uc yıldırda panık atak tarzı seyler var olur olmadık seylere hemen gozlerım doluyor bır muzık yada bır sınema fılmı dalga gectıgım yesılcam fılmlerınde bıle gozlerım boncuk boncuk olup aglama hıssı oturuyor ustume rengım kızarıyor ve bu durumdan cok rahatıszım cok duygusalım gece bıle sacma sapan bır hayal kurudugumda bıle o hayale aglayabılıyorum

insanlarla direk iletişimde biri bana karşı sesını yukseltıgınde bana sınırle bır sey soyledıgınde gozlerım doluyor kızarıyorum bır sey dıyemıyorum o anda y saldırıcam kavga edıcem yada ondan daha fazla ses cıkartıcam yada gozlerım dolup aglaycam

aslında korkak bırı degılım yanlıs anlasılmasın bende anlamıyorum ıstemsız oluyor

tv de bır kavga sahnesı ızledıgımde yada heycanlı bır sey ızledıgımde de bıle anlamsızca aynı seylerı yasayıp heycanlandıyrum

ve bu durumdan cok rahatsızım

ve devlet memuruyum seflık yapıyorum ınsanlarla hasır nesır olan bır kurumda ve arada bu duruma dusmek sınır bozuyor karslıkta veremiyorum buda ıyıce benı delı edıyor

not esimle filan kavga ederken o sesını yukseltırken bana aynı seylerıo yasamıyorum ama aıleden bırı ıle son ıkı yıldır var bende ve son ıkı yıldırda dısardan herhanbı bırı ıle surtusmem kavgam olmadı olursa tepkım nasıl olur onu da bılmıyorum

doktora gıtmıyorum hap veri diye çünkü neticede o hapın yan etkılerı cok fazla bagımlısı da olmak ıstemıyrom 35 yasındayım uc cocugum var evlilyım yan etkıılerı ıle ugramska istemyrum sadece konusarak cozuebılecek bırsey mı acaba yada benım gıbı seyler yasayanlar var mı aacaba nasıl asabılıyrolar

ilk satır okb der. Bir psikyatr dr. randevusu almanızı salık verir, geçmiş olsun derim.

tsk ederim evt o konuda bende okudum o tanıya gırıyorum o konuda tedavı ılacla nasıl oluyor uzun suırer mu omur boyu mu kullanıcam fayda zarar hesabında sankı tedavu daha fazla zarar vericek gibi

ama ıkıncı kısmı cozuzek ılac varsa hıc dusunmeden gıdıcem doktora cunku cok sıkıntılı durumlara dusuyorum bır erkek olarak

Size yazılacak ilaç bellidir de, siz de yoğun okb var. Doktor daha farklı tedaviler, ilaçlar önerebilir. Ortalıkta virüs de var. Dikkat ederek bir dr a başvurun. Tedavisiz kalmayın. O kadar takıntıyla yaşam zordur, profesyonel yardım almalısınız.

İkinci durum icin peki sizce bu bir karekter mi yoksa hastalikmi

Peki sizinde durumunuz ikinci bahsettigim gozlerin dolmasi ve sizde gectimi bu durum

öncelikli olarak lütfen kendiniz ile barışık olun. Bakın bazı şeyler maddiyat ile açıklanamaz. Bir mevlananın hoş görüsü bir sunusun sabrı lütfen kendinizi sevin ve ön yargılı olmayın. Huzur sizin içinizde ye ne ararsan kendinde ara balda sensin zehirde yeterki sen sen olabil

Üst Alt