Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığı dini inançlı olmamaya bağlayan makale!?

Mustafa788

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
19
Merhabalar 2015 yılından beri bipolar tedavisi görüyorum. gecenler de bir makale ile karşılaştım. Linki altta tamamını ulaşabilirsiniz su tarafı beni çok üzdü bu çakma hocamıdır nedir öfkemi alevlendiriyor

Neslimizi ifsat eden bu parlak, yaldızlı hayat sahipleri maalesef genellikle bipolar denilen kişilik bozukluğu, uyuşturucu bağımlılığı, şizofreni hastalığı, manik depresif gibi hastalıklardan muzdaripler. %90’lık bir oranda bipolar (kişilik bozukluğu) hastalığı olması tesadüf değildir. Çünkü bunlar Allah’tan uzak ve sürekli kitlelerin önünde rol yapmak zorunda kaldıkları için bu hastalığa mahkum olmuşlar.

Allah’ı Unutanlar Gibi Olmayın

Biz bunu elimizde olan bir rahatsızlık değil kimse hasta olmayı istemez inanc değerlerine aykırı görüyorum bunları nereye şikayet edebiliriz bilgisi olan var mı

Linki göremedim linkte yorum kısmı falan varsa Verde bir üfleyelim bu hocaya 🙃

Tam tersi aslında, günah sevap gibi kavramlar ve çocukluktan itibaren bilinçaltına işleyen dini kurallar, hastalıkları tetikleyen kalıcı nedenler bence. Hayatı siyah beyaz görmek kadar hastalıklı bir durum yok. Hayatta ara renkler var çünkü.

@tavisula,

Sana katılıyorum

@testertr,

Bipolar olarak tarikata girdim daha önce ve 2 yıl 5 vakit namaz kıldım oruç tuttum ! Ama daha tetiklendim

Hoca hastalıklar hakkında bilgi sahibi değil bipolar kişilik bozukluğu değil duygu durum bozukluğu sınıfındadır ayrıca manik depresif yazmış ki bu zaten bipolar dan ayrı bir hastalık değil halk adındaki adıdır. Dinimize göre başımıza gelen musibetler imtihan içindir. Öbür dünyada hafifletici sebepler olacağını düşünüyorum. Bu dünyada başımıza gelen musibetlerin yaptıklarımızın cezası olduğu düşüncesi hristiyanlıkta var bildiğim kadarıyla.

Ne alaka ben hasta olduktan önce be sonra da muslumandim sonra baktim dini takintilar beni daha kötü yaptı bıraktım ben de inanmayı asıl din insanları hasta ediyor

Geçenlerde ben de birisiyle tartıştım Adam bana diyor ki ; ağabey Risale-i Nur kitapları okuyup 5 vakit namaz kılarsan daha çabuk iyileşirsin ve ilaçlara ihtiyacın kalmaz. Be kardeşim ben 24 senedir keyfimden mi antipsikotik kullanıyorum Her şey bu kadar kolay mı ? Tamam ben ibadet vs. şeylerin maneviyatın faydalarını inkar etmiyorum ama bunlar tek başına ilaç tedavisine alternatif olamaz. Baktım bozuk plak gibi aynı saçmalıkları yazmaya devam ediyor "Psikozun" P'sinden anlamaz. Bununla yazışmak zaman kaybı dedim. "Senden akıl almaya ihtiyacım yok" diyip direk engelledim.

Son düzenleme:
Dürüst hoca bulmak da zorlaştı. Tamam Allahın gücü herşeye yeter ama artık biri birşey dediğinde dediği doğru olsa bile herhangi örgütle bağlantısı var mı diye temkinle yaklaşıyorum.
Kahire Üniversitesi'nde islam profesörü, musallatları Kurandaki ayetlerle ile yakan koskoca Hacı Ömer bile ölmeden önce, ilaçlarını sakın bırakma dedi gerisi çok önemli değil benim için.

Din zaten insanın gerçeklikle bağının en koptuğu alandır. Bir inanç durumu sonuçta. Psikiyatri hastalıkları ise iyi olmak için kişinin mutlak kendisinin ve etrafını farkında olmasını gerekirir. Hastalığın yol açtığı sorunları bilinçle ve elbette ilaçlarla yönetebilmek gerkir ki yaşam az hasarla devam edebilsin. Yani o zatın aksine, benim görüşüm, dinden ne kadar uzak, akla o kadar yakın olunmalı ki yaşam devam edebilsin.

Daha önce bununla alakalı alıntı yapmıştım tekrar psikiyatrik rahatsızlıklarda dinin önemi hakkında yazayım.
Dini başa çıkma yöntemi özellikle tedavide kullanılan bir yöntemdir. Hepimizin içinde manevi bir potansiyel var. İyi parça var kötü parça var. İyi parçada manevi bir cevher var hepimizin içinde. Bu cevhere halk arasında moral gücü de deniliyor. Bu cevheri kullanabilen bir kişi büyük bir anlamın parcası olduğunu hisseden bir kişi her şeyi kontrol eden bir güç var, evrende hiç birşey tesadüfi değil. Her şeyin bir anlamı var diye düşünen bir kimse herşeyi yerli yerine oturttuğu için belirsizliği gideriyor. Korkusunu gideriyor. Ortaya çıkan hastalıklarla ilgili bir güven oluşuyor. Gelecekle ilgili bir güven oluşuyor. Bu güven dini başa çıkma manevi başa çıkma olarak tedavi değeri çok fazla.

Cinler, melekler, lanetler, cehennem, belalar, kader, bitmeyen vazifeler, her ana müdahale eden talimatlar vs. derken düzelmeyen acılar, geçmeyen yaralar, yıkılan umutlar, bir de hocaya/duaya güvenip ilaç bırakmalar gelirse peşi sıra, eyvah!
Diğer yandan plasebo etkisi diye bir şey var. Adam bok yese iyi geleceğine öyle bir inanır ki, geçici de olsa iyi olur. Bu yanıyla pozitip bir dindarlık bazı arkadaşlarımıza iyi geliyor olabilir. Ne güzel. Ama bu çooook istisna ve kısa süreli olur çoğu zaman. Bilinç ne kadar açık, belirsizlik ne kadar azsa, kendini iyileştirme de o kadar mümkündür.

@(Gölge), yok, o da değil aslında söylemek istediğim. O başka bir aşama. Ben sadece farkında olmanın dinle çok çok çok zor mümkün olabileceğini söylüyorum. Farkındalıksa iyi olmanın ilk şartı. Din gibi muamma bir fenomen insanı alır götürür… Kendini “ben ne günah işledim de böyle oldum” diye kıvranırken bulursun. Sonra dur dinin dediklerini yapayım iyi olurum diye bir yola girersin, ama küt, kapı-duvar. Güvendiğin dağlara kar yağar. Sonra kafan iyice karışır, kafası kesilmiş tavuk gibi dolanır durursun.

İlaç kullanımı herkesin hem fikir olduğu bir nokta. İlacımı ömür boyu kullanacağımı biliyorum. Cine meleğe cehenneme inanmadığımızda daha az mı hezeyan halüsinasyon göreceğiz. Onun yerine yenisi gelecektir. Farkındalık kişi yer zaman farkındalıkları ya da farkındalık kazanma tekniklerini biliyorum ve dinin bunlara engel olacağını düşünmüyorum. Benim inancımda zaten cennet dünyada vaad edilmiyor. Burası imtihan dünyası ve başımıza gelenler bizim imtihanımız, yaptıklarımızın cezası değil. Plasebo farklı bir durum. Burda herşeyin bir sebebi var. Mutlak bir güç var. Belirsizlik ortadan kalkıyor ve güven meydana geliyor. Tesadüflüğü ortadan kaldırıyor.

😆🤣😂 Bu konuda bize sofuluk taslayanların hepsini Bakırköy K2 blokta toplayacaksın. İyileşmek için "Onların önerdiği şekilde" sadece namaz kıldırıp dini kitaplar okutacaksın. 3 ay boyunca bahçe iznine bile çıkartılmayacaklar 🤪 O zaman görürüm onları.

Hastalık alevlenip psikoza girip sonrasında ilaçlarla düzelen bir kişi zaten iyileştikten sonra dini kavramları sorgulamaya başlıyor. Yani öncesinde normal bir dini inanışı olan kişi herşeyi sorgulamaya başlıyor. Çünkü psikozdaki hezeyan, sanrı ve yanlış inançları ortaya çıkmasının temel sebebinin beyindeki kimyasalların bozulmasında olduğunu anlıyor.

Psikozdayken çok dindar biri olabilirsiniz ya da kendinize bir dini olgu oluşturabilirsiniz.

Psikoz sonrası bazı dini olguların inanışları bu şekildeki kişiler tarafından ortaya atıldığını düşünebilirsiniz.

Psikoz sonrası bazı dini olguların inanışları bu şekildeki kişiler tarafından ortaya atıldığını düşünebilirsiniz

Burda dur düşün hareket et taktiğini geliştirmek gerekebilir. Psikotik durumlarda zaten sağlıklı düşünemiyorum ama re misyon mu dersiniz stabil iken mi derseniz aklımıza gelen her düşünce bize ait değil adı üstünde doktorlar bile bunlara vesvese derken bunları bize ait gibi düşünmemek gerek. Ayrıca her insanda zaman zaman bunlar aklına gelebilir. Marsı yeniden keşf etmiyoruz. Yeni birşey bulmadık.

@osmangazi, psikozdayken doğa üstü olaylara ve doğadaki matematiğin şifreleri gibi konularda hezeyanlarınız oluyor. Olmakla kalmıyor inanıyorsunuz. Doğal olarak ataktan çıkınca sorguluyoruz.

Ben de benzer şeyler yaşadım ancak dinsizliğin psikiyatrik hastalığı olanlara iyi geldiğini reddediyorum. Hiç mi ateist olup şizofren veya bipolar yok?

Biraz düşününce karşıt tepki oluşturma diye olgu var psikolojide. Acaba bu yüzden mi bu konuya fazla eğildim burda. Çünkü iyi bir müslüman olmak istememe rağmen olamıyorum.

@osmangazi, ataktan sonra doğanın ve insanın ne kadar mükemmel bir canlı olduğunu anlıyorsunuz ama olanları sorguladığımız için biraz deist gibi oluyoruz.

@Mustafa788, kardeşim sende her makaleyi dikkate alma yani. Dikkate alırsan bunlardan çok var hatta bi tanesi ülkemizde çok meşhurdur kendisi "Cehennem Ateşinden Koruyan Yanmaz Kefen, Sırat Köprüsünden Geçmek İçin Kaymaz Terlik" buldum dedi. Ve bu kefen ile terliği binlerce insana sattı. Aldılar yani insanlar.

Doğru bilgiyi araştır öğren, bunları boş ver zamanını boşuna harcama, zamanın kıymetli.

@ahmedduman60

Hadi ya çok şaşırdım. Cehennem ateşinden koruyan yanmaz kefen varsa ömür boyu vadeli ihtiyaç kredisi çekerim.

@perseküsyon, işte alan çok oldu bizim ülkemizde maalesef çok var böyle şeylere itibar eden yapacak bir şey yok. Bizim önerimiz bu teknoloji çağında her kesin elinde akıllı telefon yada bilgisayar var. Doğru bilgiyi her türlü bulabilir insan isterse. Yoksa insan daha başında kandırılmakdan yana ise ona zaten yapacak bir şey yok.

ahmedduman60

Arap ülkelerinde petrol haricinde, teknoloji ve bilimsellik konusunda bir gelişme&üretim yok.

@perseküsyon, arap ülkesi ile ilgisi neyki, bizim ülkemizden bahsediyorum ben :)

kaldıki Arap ülkeleri sadece petrolde önde değiller, bir çok teknoloji alanında yatırımları var.

Başka bir alan mesela futbol, şu anda Avrupadan o tarafa kaymak üzere

Mesala Dubaide içme suyu elde etmek için bulut tohumlama sistemi kullanıldığını biliyormusun. Yine deniz suyunu içme suyuna çevirebildiklerini. Bunlar ne ile oluyor teknoloji ile.

Birleşik Arap Emirliğinin 2020 yılında Mars'a uzay aracı gönderdiğini biliyormuyuz.

Yani bizden uzakta oldukları için bir şey yok sanıyoruz ama öyle kimse durmuyor öyle yerinde.

Üst Alt