Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığım için ilaç kullanmak konusunda kararsızlık yaşıyorum!

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
3 yıldır ilaç kullanmıyorum ve son zamanlarda kendimi kötü hissediyorum.Fakat ilaç kullandığımda da durum farklı değildi.Sizce ilaç kullanmaya yeniden başlasam mı??

17 yaşımdan beri paranoid kişilik bozukluğu duygu durum bozukluğu ve yaygın anksiyete ile uğraşıyorum...

Doktora sorman lazım saydıkların hakkında çok bilgim yok bende kullandım bende ters etki yarattı benimki sinirsel sol bacakta ağrıydı
ben bıraktım fayda etmedi zararı daha fazla oldu, bu ilaçlar bağırsakların çalışmasını bozuyor ben başladığım andan itibaren bozuldu ilaçları bırakmama rağmen geçmedi 2 defa doktora gittim bir şey değişmedi kesinlikle eminim bağırsak çalışmadığı zaman ruh halin iyi olmuyor,gözler katarakt olabiliyor bende oldu, ödem ve kireçlenme yapabiliyor bunuda yaptı, çok ağır hastalar nı bu ilaçları kullanması lazım,

ben kendimi biliyorum eminim sende kendini biliyorsundur

kendi başına böyle ilaçları kullanma aspirin almaya benzemiyor bunlar, kullanma ihtiyacı hissediyorsan doktora git

Yıllardır kullandığım 7 den fazla psikiyatri ilaçlarından hiçbir fayda görmemiş bilakis en başta hafıza problemleri olmak üzere birçok zararını görmüş biri olarak okb nin beni işimden etmesine varacak kadar ilerlemesi sonucu sağlamdır denmesi ve doktorun ilaçla değil bunu kafanda bitireceksin iş sende bitiyor demesi üzerine "sağlıkta devrim" kelimesinin manasını da öğrenmiş oldum

Evet kullanıyorum ama bir düzelme yok malesef. Dünyada en etkili yol takıntılarla yüzleşmek deniyor.

Bana doktor paranoya olabilir birde anksiyete demişti. İlaç kullanıyorum fakat berbat ediyor. Ben hastanede kaldım oradaki hastalarda yüksek dozda iyileşme gösteriyordu düşük dozda yine aynılardı. Ben bir faydasi olduğunu düşünmüyorum

alevlenme dönemi yaşayıp hastaneye düşmek istemiyorsan doktorun önereceği küçük dozlarda da olsa kullanmak iyidir.

İlaçlar mideme zarar verdi unutkanım ilaçlar da buna çözüm bulamadı. Bir öğrenci için bu bir felaket demek şu an ilaç kullanmıyorum ama yine kötüyüm herşeyin bana karşı olduğunu düşünüyorum çoğu insandan nefret ediyorum..

valla eskiden bende ilaç kullanmak istemiyordum ama anladım ki bu hastalık geçmiyecek ben de yaşadığım bütün sıkıntıları kağıda yazıp doktora verdim ardından ilaç verdi şu an bomba gibiyim. başkaların ne düşündüğü umrumda değil zaten hastalığı gizliyorum ailem gizletiyor ve gizlemekte haklılar çünkü bilen arkadaşım var ama ne zaman kavga etse benle hep hastalığımı yüzüme vuruyor böyle karaktersizleri de hayatımdan çıkardım. şu an hiçbir arkadaşım hasta ooldugumu bilmiyor ki iyileştim. dışardan bakınca kimse bende anormallik sezemiyor.

paranoid kişilik bozukluğu sosyal fobi yaşıyordum 3 günde kayboldu hastalık
Abilify Maintena 400 mg iğne (ayda 1)
dideral yarım sabah akşam
akineton sabah akşam

%100 iyileştim diyebilirim şu an ki halimde. manyak bi özgüven geldi (bende şaşırıyorum)
doktora git danış. bütün problemlerini yaz ve oku karşısında ya da o ver okusun.
ne yap et bu hastalııktan kurtulmaya çalış yoksa hayatını tam anlamıyla yaşayamıyorsun

Abiliyf bende kullandim ama simdi xanax dideral sereguel kullaniyorum benimde tesisimin ne oldugu belirsiz

Bu hastalığın öyle kolayca atlatılabileceğini düşünmüyorum açıkçası.Hayatta en önemli şey özgüven,hasta olsan da özgüvenli olduğunda pek birşey farketmez fakat özgüven olmadığında sonuç hep hüsran.Onun da ilacı olduğunu sanmıyorum..

Cem karakan

Hayir ilesme yok ilaclari bir ara biraktim gene basladim siz kac senedir kullaniyorsunuz

plüfovil93

akineton özgüveni arttırır fakat hem yeşil reçetelidir ve malesef özgüven versin amacıyla verilmiyor.

(antipsikotiklerin yan etkilerini azaltmak için veriliyor)

Psikolojik rahatsızlıklarım var. İlaçlarımı bırakmalı mıyım?

Ben paranoya olabilir diye sayfren ve prozac kullanıyordum. Fakat bu ilaçlar benim yerimde duramama, gözlerimin güneşe karşı hassaslaşmasına, bulanık görmeme ve ellerimin titremesine sebep oluyor. Hastanede yatış yaparken bana bu ilaçlar verilmişti. Yatış yaptığım yerdeki doktoru aradım ilgilenmedi acilse acile git değilse yeni doktorunun muayenesini bekle dedi. Yeni muayenede ta öbür pazartesi. Ne yapmalıyım ilaçlarımı bırakmalı mıyım? Ek olarak bir etkisini de görmedim

vakanüvis_faruk

ilaçlarını doktor kontrolünde bırak derim
sayfren Etkin Maddesi Aripiprazol. abilify ile aynı.
ben paranoya tedavisi amacı ile abilify kullanıyorum.
bahsettiğin yan etkiler az çok bende de oldu ama akineton ile baya azaldı.
bence doktordan akineton vermesini de iste
geçmiş olsun.

cemkarakan2

Akineton ne oluyor hocam? Ben bir etkisini gördüm ilaçların pozitif olarak yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Doktora dedim okuduğunuz gibi ilgilenmedi.

vakanüvis_faruk

akineton antipsikotik ilaçlarını yan etkilerini yok etmek için verilir.
ilk mesajında ilaçların etkisini görmedim dedin şimdi de ben etkisini gördüm pozitif olarka yaklaşık 2 aydır demişsin.
bi karar ver

@CemKarakan2

Ne güzel dile getirmişsiniz bravo! Eski halinize döndüğünüzü okumak ayriyeten pozitif!

Lakin şunu unutmamak gerek. İlaç tedavisiyle beraber hastalığınızla yaşamayı öğrenmişsiniz. Bu hastalıktan kurtulmuyor maalesef.
Ve bazi deneyim sonuçlarından (çevrenize anlatmama gibi) sonra insanlara/arkadaşlarınıza bakış açınız değişti ki bu normal. Bizim toplumumuz maalesef bu tür hastalıkları insan kızınca/öfkelenince/bağırınca hemen ilaç saatin gelmiş vb gibi şeyler söylüyor.

Ne yapmalıyım ilaçlarımı bırakmalı mıyım?

Sakın tek başınıza bırakmayınız. Bunun yan etkileri daha ağır olabilir..

ÖzgürKız
İlaç ilk başlangıç dozunda olduğu için bıraktım. Yüksek miligramda olsa haklıydınız.

cemkarakan2
Pozitif olarak etki görmedim hocam. Şüphelerim de ve düşüncelerimde değişme yok.

Üst Alt