Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığım nüksetmeye başladı ve askerde zorlanacağımdan korkuyorum?

Obra08

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, öncelikle herkese çok teşekkür ederim üye olmadan önce burada psikolojik sorunlarım hakkında birçok konudan faydalandım Allah razı olsun.

Konuya gelecek olursak küçüklüğümden beri OKB rahatsızlığım var. Ancak ilaç kullanmaya 2012 yılında başladım. 91 doğumluyum. Maalesef lise yıllarımda çok talihsiz bir olay yaşadım. Önceleri itiraf edemiyordum hatta yıllardır ( dışarıda mide bulantısı, ev dışında kalamama, geceleri kabuslar, anneye bağlılık) tedavim sürerken bile hiç bir doktora başımdan geçenleri anlatamamıştım. Ta ki bir doktorun bana; sen de gizli bir şeyler olduğunu düşünüyorum benden çekinme, sorunlarını çözmek için anlatmalısın demesine kadar. Bu vesileyle birçok kişiye de bildirmiş olayım; arkadaşlar başınıza sizin suçunuz olmadığı halde talihsiz bir olay geldiyse bunu ilgili makamlara anlatmaktan çekinmeyin. Artık itiraf edebilmekte zorlanmadığım için sizlere de anlatlıyorum 17 yaşımda cinsel istismara uğradım. Hiç kimseye söyleyemedim ne adli makamlar da ne de ailem. 25 yaşına gelince önce doktoruma ve sonra yakın arkadaşlarıma anlattım.

Şu an tedavim devam ediyor, 2012 de ilaç kullanmaya başladım 2-3 sene sonra bıraktım son 8 aydır da ilaç kullanmaya devam ediyorum. Birçok tanı koyuldu, bipolar bozukluk, major depresif bozukluk, borderline hatta narsist kişilik bozukluğu...

ASIL KONU: Mezuniyet tecilimi kullanmaya giderken eski ilaçlarım dolasıyla aile hekimim beni askeri hastaneye sevk etti. Yaklaşık 1 hafta GATA da test, vs yapıldı en sonunda da uyum bozukluğu verildi ancak askere de elverişli raporu verildi karara itiraz etmedim. Gel gelelim ben yeniden rahatsızlanmaya başladım ve ilaç kullanmaya da başladım şuanda da kullanıyorum tecilim de bitmek üzere. Acaba askere gidersem yine eski günlerdeki gibi kötü hisseder miyim bilmiyorum. Sizlerden ricam bana fikir vermeniz. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum yeniden evden dışarı çıkmadığım, kimseyle konuşmadığım, kabuslarla uyandığım günlere dönmek istemiyorum ama bir yandan da askere gitmezsem diye vicdan yapıyorum. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunursak minnettar olurum.

ben olsam askere giderdim zaten sağlığın kötüye giderse tedavi altına alınırsın
düzelmeyecek gibiyse hava değişimi hatta çürük alırsın

ahmet75

Yakın çevrem askerde kötüye gitsem bile dikkate alınmayacağını söylüyor. Ben de iyice tedirgin oluyorum.

Obra08

GÜNCELLEME:

Tekrar merhaba arkadaşlar, aile hekimim beni askeri hastaneye( büyük bir e.a hastanesi) sevkimi istedi. Henüz gitmedim ve şu an tedavi gördüğüm hastaneden tedavi bilgilerimi istediğimde; OKB ve II. eksen tanısıyla tedavi gördüğümü ve tedaviden kısmen fayda gördüğümü yazmışlar.

Bu belgeyi de götürmeyi düşünüyorum ek olarak sizce askeri hastaneye gittiğimde nasıl bir sonuçla karşılaşırım, ilaç raporlarımı götürmeyi düşünüyorum. İlaç raporumda da bipolar mizac bozukluğu olduğu belirtiliyor. Tecrübeli arkadaşlarımdan yardım bekliyorum, teşekkür ederim.

Obra08

Tüm tedavi geçmişine dair belgeleri alıp hastaneye öyle git kardeşim. Tedavi ile kısmet düzelmiş olman askere almalarına neden olabilir belki ama 1 yıl erteleme verme olasılıkları da yüksek.

MADDE 15
MUAF: B) 1. Tek hecme halinde geçirilmiş psikotik bozukluklar, bipolar bozukluklar.
AÇIKLAMA: Tam remisyonda olan ve işlevsellik düzeyi etkilenmemiş olgular.
ERTELEME:C) Bu maddenin (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi, izlem ve nekahet halleri.
MUAF:D) 1. Bir hecmeden fazla tekrarlayan veya kronik nitelik kazanmış psikotik bozukluklar, bir hecmeden fazla
tekrarlayan bipolar bozukluklar.
2. Psikotik ataklarla seyreden ağır kişilik bozuklukları (şizoid, şizotipal, paranoid ve borderline kişilik bozuklukları
ve benzeri)."

Abicim yorumun için teşekkür ediyorum. Evet dediğiniz gibi zaten aldım tüm dosyalarımı ilaç raporu, reçeteler, hastanede tedavi gördüğüme dair belge vs. bunları gösterdim doktor beye. Daha çok takıntılarım üzerinde durdu ancak benim asıl problemim duygu durumumun bozukluğu ve evden uzaklaşamıyor oluşum. Her neyse kendisi beni heyete gönderdi. Muaf olamayacağımı ancak erteleme gelebileceğini söyledi. Perşembe günü heyet karşısındayım umarım erteleme alırım ve tedavim yarıda kesilmez.

Heyette davranmam gereken üst baş, söylem gibi önerileriniz var ise dinlemek isterim. Herkese iyi günler.

Obra08

Özellikle bir tavra gerek yok bence. Saygılı ve olduğun gibi görünmen en doğrusu

OturanBoğa

[FONT=sans-serif]Bir hecmeden fazla tekrarlayan veya kronik nitelik kazanmış psikotik bozukluklar, benkinde bu yazıyor o boga raporumda askere elverişsiz raporumda bir hecmeden fazla tekrarlayan derken neyi kastediyor askeriyenin teşşizleride farklı normal doktorlara göre ne demek bu o boga [/FONT]

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

gündelik yaşamı farklı alanlarda etkileyen anlamında düşünebilirsin

Üst Alt