Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığım var. 1800 gün pirim ve 5 yıl sigortalılıkla emekli olmak..?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
190
arkadaşlar 1800 gün pirimim var %80 agır özürlü raporum var malulen emekli olmak istiyorum sigorta girişim sigorta sürem 10 yıl degil emekli olmak için emekli kıriterim nedir benim bildigim bakıma muhtaç raporu alırsam emekli olabiliyorum aramızda 1800 günle emekli olan varmı?* bakıma muhtaçlık kıriteri nasıl oluyor hastalıgım psikiyatrik
kamuda çalışıyorum raporda bakıma muhtaçmı yazması gerekiyor rapor şekli nasıl oluyor özürlü raporum %80 agır özürlü
malulen emeklilik raporu şekli degişik oluyor oran yazmıyor nasıl bir rapor almam gerek çalışamıyorum çok zor durumdayım yardımcı olursanız sevinirim

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Agır engellilik durumunda sgk,10 yıl sigortalık şartı aramıyor.
Şayet 5 yıl sigortalılık durumunuz ve 1800 gününüz varsa,ve birde ağır engelli iseniz sizi direk malulen emekli ederler.
Geçmiş olsun.

Malülen emeklilik süresi 10 yıl 1800 gün prim.

Bakım raporuna falan bulaşma bakım raporu psikiyatrik vakalarda neredeyse imkansız. Dayım şizofreni hastası 1800 günden emekli oldu 10 yıl şartı ile. 5 yıl dayanma imkanın varsa dayan. Bağlı bulunduğun sgk'ya malülen emeklilik için başvuracaksın. Sgk seni kendi seçtiği hastanenin psikiyatristine gönderecek hastanede heyete gireceksin sana rapor vermeyecekler sonuç ve karar sgk'ya bildirilecek.

"Süreli veya sürekli ruh sağlığı ve hastalıkları kliniğinde kalmayı gerektiren ve tedavi edilemeyen psikotik hastalıklar." başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık sayılır

biraz açarmısınız bu durumu kılinik derken nasıl oluyor süreli sürekli nasıl oluyor sizce psikiyatri açısından

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Bu değerlendirmeyi yapacak bilgiye sahip değilim maalesef. Yukarıda tırnak içinde alıntıladığım ifade mevzuatta o şekilde geçer.

Başvur kardeş malülen emekli olursun .-ama aylığın düşük olabilir . Ona göre hareket et

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Maaşın düşük olmaz,hatta bakıma muhtaçlık sebebi ile diğerlerinden %10 fazla olur.

Üst Alt