Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığım var. 2022 maaşı alabilir miyim?

egos45

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
selamlar bana acilen yardımcı olursanız sevinirim ben 27 yaşındayım askerliğimi yaptım ama zor şartlarda yaptım askerden önce ilaç kullanıyordum psikiyastri doktoru askerlik yapamassın dedi askere gittim hakikatende sorunlar yaşadım gerek zihnen gerek mantıken çok kırdılar alaycı oldum ben nerde olsam alaycı oluyorum cocuksu gibiyim fikir üretemiyorum bu yaşıma geldim başarılı olamıyorum araba süremiyorum insanlardan kaçıyorum kendi içime kapandım bazen kimse olmadığı zaman odama girer saçma sapan hareketler yaparım bazende hayatta basarılı olamadığım için ağlarım işyerlerinde çalısamıyorum çalısıyorum ama zorlukla zihnen zor oluyo ayku olarak bu hastalık bende 7 8 yaslarından beri diyeceğim şuki hocam bana maaş bağarlarmı heyetten talep edebilirmiyim ben bunu cvaplarsanız mesajımı çok makbule gecer.

lütfen birileri yardımcı olsun ne yapabilirim

özür raporun varsa %40 ve üstü..aile içi gelirde şartlara uygunsa 2022 maaşı alırsın..öncelik raporun olmalı

peki dostum ben psikiyatrist doktoruna gittiğimde bana 3 5 yıl gelip gidicen ilaç kullanıcan diyor iyide ilaç beni sadece sakinleştiriyo uyusturuyo gerek zihnim gerek iyileşmeme katkı sağlamıo bana sen gitsende % de 40 45 verirler diyor gittim yer ruh ve sinir hastalıkları hastahanesi acaba ssk hastanesinemi gitmemiz gerek heyet için sanırsam onlar daha cok sağduyulu olurlarmı sizce.

doktor birkaç yıl takip etmeli diye biliyorum......nerden bilsinki psikolojik rahatsızlığın olduğunu..şimdi ben doktora gitsem şu şu sorunlarım var desem bana inanırmı veya inandı diyelim şu ilacı kullan der biter bidaha gidersin yine ilaç verir artık kaç yıl sürer bilmiyorum..en sonunda iyileşmediğine kanat getirdiği zaman sana rapor verir. Şimdiye kadar hiç ilanç kullandınmı?? bunu doktora kanıtlayabilirsen misal 3-4 yıldır sürekli ilaç kullandığını o zaman sana rapor verir..

askerden önce kullandım 2006 2007 yıllarında 3-4 ay ilaç kullandım dostum ruh ve sinir hastalıkları hastanesin doktorunun önerisiyle ve babama bu çocuk şizofren dedi askerlik yapamaz dedi işte gecen ay gittim aslında biliyordur şizofren oldumu çünkü bilgisayardan baktı ooo en son 2007 de gelmişsin dedi. ve ona rağmen bana diyorki devleti nasıl ikna ediceksin ben dedim hocam maas bağlanmasını istiyorum oda ohooo senin devleti inandrman için buraya yıllarca gelip gitmen lazım diyor yavv her ay ilaç yazacak bana ee ben işyerlerinde sorun yaşıyorum zihnen çalısamassam nasıl alıcam ilaç ssk olmayınca çalışmasam naparım bana yeşil kart çıkart diyor iyide gelirim nerden gelecek ozaman dimi ama yani demem oki ben direk ssk da heyete girsem onlar karar vermezmi bakarlar incelerler raporu ona göre yazmazlarmı dostum?

cevap yazıcakmısın dostum

sen o doktoru boş var halt etmiş sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından sevkini al o doktorun oldugu hastaneden girme heyete sevki alırken bulundugunuz yerde tıp fakültesi varsa oraya sevk al elindeki raporları götür heyete girerken göster onlar yeterli kanıttır raporunu alırsın sonra

iyide dostum hiç raporum yokki benim daha ilk alıcam ben şöle biliyorum kendimce ssk hastanesine gidiliyor ordan ordaki heyete girip heyet kurulu bakıp su derece rapor yazmıolarmı öle değilmi???

Kaymakamlıktaki sosyal yardımlaşma vakfı'na gidip 2022 maaşı için hastaneye sevk al. O hastaneden alacağın rapor sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri olursa, hiç bir gelirin de yoksa, 2022 maaşı bağlayacaklardır.

Sen hele bir işlemlere başla, gerisi yavaş yavaş gelir...

Üst Alt