Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığım var. 3234 gün Primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

latif001

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
3234 gün Primim var. Ruhsal tedavi görüyorum. Malulen emekli olabilmem için kaç gün primim olması lazım?

tedavi gördügünüz hastalıgın ismi nedir ? hastalıgınız tedaviye ne kadar tepki veriyor ve kaç senedir tedavi oluyorsunuz ?

malülen emekli olmak için işe başladiktan sonra bu hastalığınızın başlamasi lazim tek hastalıktan %60 ve üzeri rapor alamniz lazim
10 yıl 1800 gün priminiz olmasi gerekmektedir ayrica

Bipolar bozukluğu ve şizofreni hastalığı teşhisi kondu ve hiç bir sonuç alamadım :S

2006' dan bu yana Ruh Sağlıgı Hastanesinde hem yatarak hemde dışarıda tedavi görmekteyim. Ağır depresyon ilaçları kullanıyorum. İlaçlar şunlardır.

Seroquel 300 Mg, Xanax 1 Mg, Akineton 2mg, İğne olarak Fluanxol 10 güne bir, Lithuril 300 Mg aralıksız bu ilaçları kullanıyorum. Bundan 3 yıl önce aldıgım rapor %40 dı. Ama şuanda işlevsiz hale geldim. Ben oğluyum emekli olabilmesi için ne yapmamız gerekir ? Hastalıgı ilerledi ilaçların dozlarıı gittikçe artıyor. Müracaat etsek ` heyet raporu çıkar mı ? Hastaneye yatmak istiyor. Yorumlarınızı saygıyla bekliyorum.

Detaylar
3234 Gün Prim
% 40 Rapor
26 Sene iş gücü var.
1968 dogumluyum.
1987 işe giriş tarihi

arkadaşım malülen emeklilik için yukarda yazmışlar 1800 pirim 10 sene diye hastalıgı babanızın ilerlemiş ise % 60 rapor ala bilme şansı var ise sgkya malülen emeklilik için baş vurun onlar sizi hastaneye sevk ederler şayet 3/2 60 iş gücü var derlerse erken emekli olursunuz tek yapacagınız babanız için sgk ya gigerek malüliyetinizin tespiti için hastaneye sevk almanız babanızın primi malülen emeklilik için yeterli fakak 60 ve üzeri rapor alması lazım malülen emekli ola bilmesi için

iş güçü kaybı varsa demek istemiştim eksik yazmışım öz.

Latif, askerlik yapmışsanız primlerinizi 3600'e tamamlayacak kadar borçlanma yaparak -malulen değil- erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun için % 40 ve üzeri raporla defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek yeterli olur. (Oysa malulen emeklilikte SGK'yaı maluliyet cetveli'ne göre malul olduğunuz konusunda ikna etmeniz lazım. Ve SGK bu konuda akıl almaz ketumdur).

Üst Alt