Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığım var. Engelli sayılacak oranda rapor alabilir miyim?

swordd

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
23 yaşındayım 2015 de 15 gün ruh sağlığı hastanesinde yattım sonrasında 2 ay ilaç kullandım ilacı doktorun kontrolü olmadan bıraktım 2 yıl kadar her hangi bir sanrı yada hezeyan yaşamadım alevlenme dönemi olmadı son derece asosyal bir çevrede yaşadım halen daha öyle yaşamımı sürdürüyorum askere gittim tekrar hastalığımın belirtileri görünmeye başladı bu nedenle askerden firar ettim durumumun yine kötüleştiğini gören ailem beni valilik kararı ile hastaneye yatırdılar 1 iay ara ile iki kere hastaneye yattım toplamda 3 kere hastaneye yattım i ..... askerlikden muaf oldum şuan 4 aydır düzenli ilaç kullanıyorum okuyup gördüğüm araştırdığım kadarı ile benim gibi hasta olanlar engelli raporu alıp 2022 yasasından yararlanıp EKPSS ile memur olarak atanabiliyorlar bir işte çalışamıyorum hayatım berbat geçenlerde ilaç yazdırmaya tekrar doktora gittiğimde 2022 yasasından yararlanıp yararlanamaycağımı sordum oda bana cevap olarak hastalığımın rapor alabilmek için yüksek düzeyde olmadığını söyledi fakat neler yaşadığımı anlatsam şaşırır kalırsınız sürekli şizofreni ilaçları verilip gönderiliyorum Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin

swordd

Size tanı olarak ne koymuşlar bilginiz var mı?Ayrıca kullandığınız ilaçlar nedir?

Geçen ay zedprex ve zyzapin yazmıştı bu ay zedprex ve ozaprin yazdı elim de bir belge Yok hastalığın tanısı ne olduğuna dair ama gerçekten komut sesler duyduğum gerçekle hayali karıştırdığım ailem tarafımdan zarar göreceğime kanaat getirdiğim birilerinin beni takip ettiği düşüncesine kapıldığım birilerinin beni öldütrceğine inandığım sürekli herşeyden herkesten şüphe duyduğum doğrudur ilaç kullanamaya başlayınca bu şikayetler bitti fakat rapor almak istediğimi söylediğim de hastalığımın rapor alacak düzey de ileri olmadığını söyledi ne yapmam gerekiyor

swordd

Şikayetlerin paranoid şizofreni yi tarifliyor,tedavi ile şikayetlerin kontrol altına alnıyorsa bu sizin için oldukça güzel bir şey...

Siz boş verin onu bunu,var olan bütün raporlarını al, hastane yatış epikikiriz raporlarını, ilaç raporlarını,poliklinik kayıtlarını topla ve baş vurunu yap,heyete gir olumlu rapor çıkacağını düşünüyorum.

Buraya yazdığın şikayetleri doktora da anlattıysan,size büyük ihtimal şizofreni tanısı koymuştur.

Geçmiş olsun...

Benim elimde hiç belge Yok söylediğiniz belgeleri nasıl nereden bulabilirim hastaneden mi çıkarmam lazım 18 yaşında bu hastalığa yakalandım ilk zamanlar kabul edemedim sanrılarla gerçeği ayırt edemedim fakat şimdi ilaç tedavisi ile iyiyim geceleri uyuyamadığım için doktor bi sabah bi de gece ilacı yazdı sizce heyetten %40 üzeri rapor alabilirmiyim cevaplarsanız memnun olurum

swordd

Hastane yatışlarım var demişsiniz,hangi hastanede yattıysanız oraya gidin,epikiriz istiyorum deyin.onlar arşivden dosyanıza bakıyor,size yapılan tedavi ve koyulan teşhisi rapor halinde yazıp size veriyorlar,Ayrıca şuan hangi hastanede tedavi alıyorsanız oradan da poliklinik kayıtlarını alabilirsiniz.

Evet %45 ve üzeri rapor alma şansınız var.Eğer size şizofreni tanısı koyulmuş ise, zaten rapor almanız kesinleşir...

Benim kafama takılan doktora rapor almak istiyorum dedim bana ne için alacaksın dedi dedim 2022 yasasından yararlanıp EKPSS girebilmek için böyle biraz önündeki bilgisayara baktı sonra dedi Senin hastalığın o kadar ileri düzeyde rapor alacak kadar değil sonra ona ama geçmişte hastanede yattım duyduğuma göre böyle bir rapor alınabiliyormuş sonra dedi ben yine senin kafanı karıştırmayayım nasıl yapılıyorsa gidip başvur okuyup araştırdığıma göre heyete girildiğinde seninle ilgilenen doktorun tanısı ve fikri önemliymiş onun söylediğini heyette ki diğer doktorlar onaylıyormuş Raporu alamam diye başvurmadım Şimdi bir süre ilaç kullanmaya hastane takibinde olmaya devam mı edeyim yoksa gidip heyete mi başvurayım kafam gerçekten çok karışık

swordd

Ben size yukarıda ne yapacağınızı söyledim,hastane yatışı ile ilgili epikiriz alın.Hastane yatışında koyulan teşhis önemlidir eğer şizofren denilmişse engelli raporu alırsınız.

Siz şansınızı bir deneyin ,eğer olmazsa tedavinizi düzenli alın ve hastane poliklinik ziyaretlerini düzenli yapın 6 ay sonra tekrar girin...

şizofreni engelli raporu alabilirmiyim ?

xeplion 100mg . ozaprin 20mg . tegretol 200mg ilaçlarını kullanıyorum . 4 kere hastanede yattm engelli raporu alabilirmiyim ?

Engelli raporu almak için başvuru

6 senedir psikolojik tedavi görüyorum . 5 kere hastanede yattım . Şuanda Xeplion 100 mg iğne ve ozaprin 20 mg , tegretol 200 mg ilaç kullanyorum . Engelli raporu almak için hastaneye başvurdum fakat hakem hastane beni ruh sağlğı hastanesinin heyetine yönlendirdi orada heyete girdim rapor sonucu olarak engel oranı %0 yazıyor rapor açıklmasında . GÖRÜŞ İÇİN ERSHH SEVK EDİLMİŞTİR. RUH SAĞLIĞI HASTANESİNİN 19881 SAYILI KARARINA İSTİNADEN ERSHH DE TAKİP VE TEDAVİLERİNİN OLDUĞU ANCAK TANI KONUSUNDA KARAR VERİLEMEDİĞİNDEN 6 AY SÜREYLE AYLIK TAKİP SONRASI KARAR VERİLECEKTİR...) Açklmada ise ( 6 AY SÜREYLE BİRER AYLK ARALIKLARLA YAPILACAK DÜZENLİ PSİKİYATRİ POLİKLİNİK TAKİBİ SONRASI TEKRAR DEĞERLENDİRİLECEKTİR. yazıyor ? sizce raporu alabilirmiyim ? yoksa rapor alacak düzeyde engelli değilmiyim ? cevaplarsanız sevinirim

Alırsın tabi ki de

Yalnız oguzhanın da dediği gibi ilk önce seni takip eden doktorla konuşmalısın ve oradan gerekli belgeleri almalısın

Üst Alt