Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığımın tanısı nedir?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
2014 yılında yaşadığım bir takım sağlık sorunları sonrasında çalışamaz duruma geldim. Tedavisi var ama ameliyat sonrası daha kötü olma riski yüksek. Ve ameliyat için çok yüksek meblada ücret isteniyor. Yürürken acı çekiyorum.

Sağlık sorunumu çok kafaya takiyorum. Sinir krizleri geçirip bazen aileme, bazen arkadaşlarıma saldırıyorum, vuruyorum. Sürekli küfürler ediyorum. Ağlama krizleri geliyor ağlıyorum. Intihar etmek istiyorum ama ölümden korkuyorum. Ölmekten korkuyorum ama yaşamak da istemiyorum. Günün 24 saati mutsuzum. Hep geçmişimi kafaya takiyorum. Herşeyi takıntı yapıp kendimi asagiliyorum. Sürekli kendimi sağlıklı ve maddi durumu iyi olan insanlar ile kıyasliyorum. Psikologa da gittim. Bana anlatılanlar, öneriler çok aptalca geldi her defasında.

1 senedir ilaç tedavisi görüyorum. Ama düzenli şekilde doktora gitmiyorum. Çünkü genel sağlık sigortası için her zaman para yatıramıyorum. Ama çok rahat 15 defa kontrole gitmişimdir. Bayram sonrası da hastaneye yatacağım. Doktorum neden yatmak istiyorsun dedi. Bende rahatlayacagimi, ıyi geleceğini düşündüğüm için dedim.

Benim psikolojik rahatsizligim nedir abilerim, ablalarım? Doktora sordum ama yanıt vermedi. Lütfen bana yardım edin. Majör depresyon mu? Şizofreni mi? Bipolar bozukluk mu? Nedir Bu?

Burdan tanı koymak olanaksız.Bir profesyonel tarafından takip edilmen gerekiyor.Yatış kararı isabetli olmuş ama şunu söyleyim;bipolar olan kişi hastalığını kabul etmez ve tedaviye yönelmez.Ben yokluktan ileri geldiğini ve rahatsızlığınızdan ötürü bir özgüven eksikliği yaşadığınızı bununla birlikte depresyon geliştiğini düşünüyorum geçmiş olsun.

Rapor alma durumum söz konusu mu? Ne gibi bir oran da rapor alırım
Ayağım + psikolojik sorunlar için?

Geçmişi kafaya takma bende de var özellikle de sevmediğim insanlar hep aklıma gelir sinir olurum çok saçma tabii prozac içiyorum günde iki tane iyi geliyor beni zaten geçmiş takıntısı hasta etti çok berbat bir şey takmamaya çalış salla gitsin boşver hem de herşeyi .

sokrates kardeş senin rahatsızlığın ne?
Sürgün_Hayallerim Eğer yatış yaparsan rapor alma olasılığın daha yüksek olur sen yine de doktoruna danış o son proseduru biliyordur.

Bana yıllarca okb+depresif bozukluk dendi son olarak bipolar bozukluk teşhisi kondu iki kere mani geçirdim çünkü herhalde ondan.

Sürgün_Hayallerim Tedavi ile kısmen düzelen rahatsızlıklara veriyorlar.Eğer hastalığın kronikse alma durumunuz olabilir ama yine de yanıltıcı yanıt vermiş olmayım neticede doktorlardan oluşan heyet karar verecek buna.

Hangi ılac ları kullanıyorsun

Oguzhan55 le gorus mesajlas o bılır

Çok farklı ilaçlar kullandım. Şuan ilacı kestim. Bayramdan sonra hastaneye yatınca ilaç verilecek. Ilaclari hatirlayamiyorum. Biten ilaç kutularını da annem atmış şimdi bakmak için gittim ama yok. Zaten B12 eksikliği var. Hatirlayamiyorum ben. Oğuzhan 55 isimli kişi buraya gelemez mi. Çağırır mısınız. Mesaj da atılmıyor adama

Yardımcı olmaya çalışalım..Ayrıca soruları özel yada ziyaretçi mesajı yerine Forumdan sorarsanız diğer Arkadaşlar da bilgi edinmesi adına Daha iyi olur diye düşünüyorum..Evet benden Ne gibi bir görüş Almak istiyorsun Kardeşim..seni dinliyorum

Son düzenleme:
OğuzHan55

2014 yılında yaşadığım bir takım sağlık sorunları sonrasında çalışamaz duruma geldim. Tedavisi var ama ameliyat sonrası daha kötü olma riski yüksek. Ve ameliyat için çok yüksek meblada ücret isteniyor. Yürürken acı çekiyorum.

Sağlık sorunumu çok kafaya takiyorum. Sinir krizleri geçirip bazen aileme, bazen arkadaşlarıma saldırıyorum, vuruyorum. Sürekli küfürler ediyorum. Ağlama krizleri geliyor ağlıyorum. Intihar etmek istiyorum ama ölümden korkuyorum. Ölmekten korkuyorum ama yaşamak da istemiyorum. Günün 24 saati mutsuzum. Hep geçmişimi kafaya takiyorum. Herşeyi takıntı yapıp kendimi asagiliyorum. Sürekli kendimi sağlıklı ve maddi durumu iyi olan insanlar ile kıyasliyorum. Psikologa da gittim. Bana anlatılanlar, öneriler çok aptalca geldi her defasında.

1 senedir ilaç tedavisi görüyorum. Ama düzenli şekilde doktora gitmiyorum. Çünkü genel sağlık sigortası için her zaman para yatıramıyorum. Ama çok rahat 15 defa kontrole gitmişimdir. Bayram sonrası da hastaneye yatacağım. Doktorum neden yatmak istiyorsun dedi. Bende rahatlayacagimi, ıyi geleceğini düşündüğüm için dedim.

Hocam durum bu. Ben hastaneye yatacağım ama tanı ne ısrarla söylemiyor doktorum. Ben ayaktan tedavi olamıyorum. Hem çok pahalı hem riskli. Pskiyatriden %40 rapor alabilir miyim hastaneye yatış sonrası. Bazıları sadece depresyon bu demiş. Sizce depresyon mu. Lütfen yardım edin çok huzursuzum

Şimdi tanı koymak burdan Olmaz seni yakından tanımak en az yarım saat dinlemek lazım..Bu şikayetlerin ne zaman başladı Kaç yaşındasın Ses duymalar Görüntü görmeler Sizi birilerinin yönlendirdiği inancı varmı..tedavi ne zamandır görüyorsun Belli bir hastanede düzenli tedavi aldın mı ..kendine zarar verme korkusu varmı Cıldırıcam kendime hakim olamayacağım gibi düşünceler varmı..bu ailene yada arkadaşlarına saldırman vurman ansızın mı geliyor yada bir olay sonrasımı oluyor.ilaç olarak ne kullanıyorsun

OğuzHan55

Şikayetlerim 4 yıl önce başladı sağlık sorunlarimdan sonra
Daha sonra askere gidince durum şiddetlendi. Askerde sürekli ağlıyordum. Cezaevine gelmiş gibiydim. Arkadaşlarımın arasına girmiyor, yalnız kalıyordum. Hâlâ topluma girmiyor, tüm gün odada duruyorum.
Yaşım 22
Ses duyma olayı olmuyor. Ama gece yalnız kalınca birilerinin daha evde olduğu, bana zarar vereceğini düşünüyorum hep
Tedaviyi sadece ikamet ettiğim yerde aldım. 1 senedir doktor değiştirmeden aynı doktora gidip geliyorum
Çıldırıcam, kendime bir şey yapicam olayı sık sık oluyor
Aileme veya başkalarına saldırma olayı aniden sinir patlaması ile oluyor. Hayatımı ailem mahvetti. Onlardan nefret ediyorum. Arkadaslarim zor gunlerimde yanimda olmadi. Onlardan iğreniyorum.

Durum bu hocam. Sizce sadece depresyon mu?

Anladım.şimdi ben buradan bişey desem suçlu duruma düşerim.şikayetlerine bakılırsa Psikotik özellikli Ağır depresif nöbet Gibi gözüküyor.bipolar duygu durum bozukluğu içinden ayrışmış Depresif bozukluk gibide duruyor .En sağlıklı tanıyı psikiyatrlar koyacaktır..buradan olmaz .hem ben sana şizofrensin yada psikozsun desem Rapor alman da hiç bir işe yaramaz.sen tedavini düzenli almaya bak yatışından Sonra Yattığın Hastaneden epikiriz ile Rapor için baş vuru yaparsın Büyük ihtimal %40 dan fazla bir oran alırsın.geçmiş olsun..

OğuzHan55

Hocam çok çok teşekkür ederim. Peki epikriz raporunda rahatsizligim yazar mı? Bu doktor nasıl bir adamsa sorunun ne olduğunu söylemiyor bana.

Evet Epikirizde Koyulan tanı Ve uygulanan tedavi verilen ileclar Ve şikayetlerini Yazar..

Sen doktora benim rahatsızlığım ney tanı olarak nedir diye sorma..sadece şikayetlerini Söyle..Hastaneye yatışın olursa Çıkışta epikiriz Al. Daha önce tadavi nerede gördüysen o hastaneden de polikılinik kayıtlarını da al.sonra heyete girersin..%40 dan fazla bir oran verirler diye düşünüyorum

OğuzHan55

Herkes diyor ki çok fena akıl hastası olana rapor verilir. Sana rapor vs vermezler diyorlar. Moralimi bozuyorlar. Inşallah verirler. Zaten çalışamıyorum ayaktan dolayı. Deli olacam abi ya.

Daha önce hangi hastanede tedavi aldıysan Ordaki polikılinik kayıtlarınıda al unutma..

Peki o halde Hastaneye Yatacaksın sanırım Öyle dedin.Çıkışta dediklerimi Al Oradan heyete girersin %40 dan fazla bir oran alırsın diye düşünüyorum Geçmiş olsun..

Üst Alt