Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıklar konusunda sizi en çok destekleyen kişi veya şey nedir?

eclipsar

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
20
Psikolojik rahatsızlıklar konusunda sizi en çok destekleyen kişi veya şey nedir?

Müzik dinlemek benim için terapi gibi oldu.

Psikoz atağı sırasında konuşmasız yemek videoları, çizim videoları olumlu anlamda etkilendiğim videolardı çünkü konuşma olmadığı için hezeyanlarımı beslemiyordu. En fazla şu oluyordu, anneme çilekli pasta yapmalıyım sanıyordum. Evrenin mesajı gibi.

Gündelik sıkıntı için İzzet Güllü'nün videoları ve kitabı çok yardımcı oldu.
Şimdinin Gücü isimli kitap ile benzer noktaları var ama Şimdinin Gücü düşüncelerden kaçmayı söylerken İzzet Güllü kabullen diyor. İzzet Güllü uzun vadede daha uygulanabilir gibi geldi.

yaklaşık 20 seneye yakındır dermansız depresyon hastasıyım öyle aman aman bir destekcim kimsem yoktur 36 yaşındayım çevremde çoğu insan bu durumumu bilmiyor bile kimseden maddi değil manevi destk bile göremedim tek hobim meşgalem eski elektonik cihazları söküp parçlamak diyebilirim...

Film izlemek.

Ramazan ayında yunus emre dizisi vardı onu izlerdim.Hasta halimle keyif vericiydi.

@osmangazi,

Mesela hangi düşünceler...Ben aşırı coşkulu ve üstün özelliklere sahip biri olarak görüyordum.

Aynan aktarıyorum

"Mevlana nemrud'un yerinde olsaydınız farklı mı davranırdınız diyor. Çoğu günahı işlemiyorsak bence burda imkan olmamasımdandır. Çekingenlik utangaçlık sosyal fobi gibi rahatsızliklar bizi günahtan alıkoyar diyebilir miyiz"

"Allah herşeyi görüyor. Nefse ve şeytana uymamak lazım çünkü Allah bunları da görüyor. Ölümü hatırlamak lazım. Ona göre davranmak gerekli"

"İrade ve nefse hakim olmak asıl mesele. Her yaptığını Allah rızası için yapmak çok zor ama gerekli. Belki bipolar bile bu şekilde hafifler veya kurtulunur. Haramdan kaçınmak ve İslam'a, Allah'a yaklaşmaya yine Allah rızası için yapmak gerek. Nefis en iyi aç kalarak terbiye olurmuş"

Son düzenleme:
@eclipsar, sözsüz sakin melodili müzikler kısa süreliğine çok iyi gelir. Bağımlısı da olmamak lazım tabi.

Yürüyüş yapmak. Asıl terapi yürüyüştür bana göre. Özellikle imkanın olduğu zamanlarda doğada yürüyüş yaparım.

Müzik ruhun gıdasıdır, kesinlikle müzik

Müzik eşliğinde yürüyüş, ikisi bir arada 👍🏻

Moderatör tarafında düzenlendi:
Psikolojik rahatsızlığım ile ilgili beni en çok destekleyen kişi annemdi.Sağolsun çokça da üzmüşlüğü var beni ama yine de en çok desteği annemden gördüm.Son 10 yıldır falan kardeşimde bana çok pozitif davranmaya başladı.Onun da hakkını yiyemem.
Müzik dinlemek,yürüyüş yapmak,örgü örmek,tv de yarışma programı seyretmekte bana iyi geliyor.Zaten ilk tanı koyan doktorumda,sürekli birşeylerle meşgul ol,çok düşünme demişti.Onun tavsiyesine uyuyorum yıllardır.

Üst Alt