Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıklarım var. Bana ne raporu verirler?

TyRaNNiCal

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar şimdiden yazacağınız cvplar için teşşekür ederim.

bende akisiyite , panik atak, kendimi kaybedecek düşüncelere girme (sağlık terimini bilmiyorum) ve bayılma korkusu war bu rahatsızlıgımdan dolayı sosyal hayatım kalmadı 2 senedir bu rahatsızlıgım başladğıgından berli ne dışarı çıkabiliriyorum nede çalışabiliyorum.

Bu rahatsızlıgımdan dolayı bir sağlık kuruluşuna başvurdugum zaman bana ne tür bir rapor verebilirler ve raporun oranı ne olabilir .?

En az 1 yıllık psikolojik tedav görmen gerekiyor....ve bunuda kanıtlaman gerekiyor...ve doktor sizin iyileşmeyeceğinizi veya devamlı olduğunu anladığında sizi sevkedebiliyor....fakat şöyle bir anektod vereyim...çok fazla bir yuzde verirler mi bunu bilmiyorum...Ve engelli sıfatını psikolojik olarak sadece şizofren,zihinsel olarak değerlendirilmesi taraftarıyım....herkes gider yatar deliyim der rahatsızım der rapor alır...birde bu sınav cıktı ya bu dahada artacak ... o yuzden kusura bakmayın ben fobileri olanlara engel raporu verilmesinden yana değilimm....ağır şizofrenik ve dogustan zihinsel,mongol gibi olan hastaların hakkıdır bu rapor...ama devlet ben değilim malesef...sadece düşüncelerimi söyledim umarım kırmamışımdır...

Piskolojik rahatsızlık

Merhabalar benim sorunum aşırı anksiyete bozuklugu, panik atak ve en kötüsü konveksiyon bayılma bozuklugu var. Kalabalıga giremiyom araba süremiyom panik atak başlayınca bayılıyorum bu yüzdende çalışamadım. 2senedir eve kapanık yaşıyorum aklımı yitirme aşamasındayım :( Piskologa bi kere gittim bi dahada gidemedim yani diycem şu ki ben bu rahatsızlıgımdan dolayı ne gibi saglık raporu alabilirim veya bu rahatsızlıgımdan dolayı herhangi bir belgeyle çalışabılırmıyım. Teşekkürler.

Üst Alt