Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıklarım var. Çalışamıyorum. Emekli olabilir miyim?

trakonya06

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim özür dilerim.

Askerliğim yıllarında başladığı rahatsızlığım. Yıllarca doktora gitmedim kendimde aradım sorunu mesela hiç uzun süreli dostluklarım olmadı olamadı hep süpe. en son 6 yıl önce majör deptesyon tanısı konuldu ve 2x150 efexör 0,5 mg xzanax ve uyku için ketya bit süre düzeldim sandım sıkıntılarım geçti. Fakat 2ay sonra tekrar ataklar hep ölüm düşüncesi
çalışma hayatım da çok başarılıyım ama maksimum altı ay sonra bir şekilde çalışamama ayrılma. Bazen oluyor 3 gün uyumama bazen 2 gün yataktan çıkamama dikkat dağınıklılığı bipolar bozukluk teşhisi ve şimdi zanax ve selectra ile devam.

çalışamıyorum istiyorum olmuyor her iş den çıkarılmada intihar fikri. Toplamda 6 teşebüs . hiç mutlu olamıyorum olduğum zamanlarda da aptal gibiyim .
Sizce rapor alabilirmiyim.
Çünkü kızım üstün yetenekli hep korkum ona ve eşime bakamamak.En azından erken emekli olabilme hakkı

bana yol gösterin inanın kimse ile konuşamıyorum ki zaten kimsem yok.

trakonya06,
Rahatsızlıklarınızdan hangi oranda rapor alırsınız bilemiyorum ama emeklilik hesabı için bazı bilgileri ihtiyacımız var doğum tarihiniz ilk işe giriş tarihiniz toplam prim gün sayınız. Hang, statüde prim ödeniyor (ssk,bağ-kur,ES)

Majör Depresyon

yaşım 39. Ilk işe giriş tarihim 1998 /3 2500 günüm var ssk lıyım

Ama hiç dr sana rapor verelim demedi bizmi söylemeliyiz ne yapmamız lazım.
Bana yardım edermsiniz ne yapabilirim.

trakonya06

SGK lı olduğunuzu var sayarak...

Vergi indirimi için başvuru yapmanız gerekiyor. Bunun için bir yerde SGK lı olmanız lazım. İş yerinden alıcağınız belge ilen ki bu o şirkette çalıştığınızı gösteren bir belge olmalı yani şu şu tarihten beri firmanızda çalışmaktadır diye şirket kaşeli falan. O belge ilen bulunduğunuz ildeki Vasıtasız vergiler müdürlüğüne gidiceksiniz.

orda vergi indiriminden faydalanmak istediğinize dair bir dilekçe yazıcaksınız. Onlar sizi bir Devlet hastanesine sevk edicekler. O sevk kağıdı ilen hastaneye gidiceksiniz. Hastane sizi Heyete sokucak. Ordan en az %40 oran almanız gerek. eğer oran %40 çıkarsa raporunuz Ankara Maliye bakanlığına gönderilcek. Ordan da en az %40 olarak onaylanırsa size ve şirketinize Vergi İndirimi raporunuz gelicektir.

Bu süreci atlattıktan sonra 4080 gün pirim ve 18 yıl sigorta hizmet şartınızı tamamladığınızda emekli ola bilirsiniz.

Yıl olarak hizmet şartınızı yerine getirmişsiniz. Geriye bir tek 4080 gününüzü tamamlamanız kalır. Tabi raporunuzu aldığınızı farz edersek.

trakonya06

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınızın olup olmadığını doktorunuza danışın. Eğer o cetvele göre malul sayılmanız gerektiğini düşünüyorsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim şartınız fazla fazla tamam olduğundan, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğü'ne başvurabilirsiniz. Onlar sizi hastaneye sevk eder. Orada koyulacak teşhisi sgk sağlık kurulu değerlendirir ve karar verir.

PSİKİYATRİ
1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi
9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
10. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)

bende askerden kalma bipolar var kuzey ırak ve 7 yıldır tedavi görüyorum ataklarda defalarca intihar girişimim oldu zaten yılın 11 ayı depresif nöbet aralarda manik atak yaşıyoruö malülük verme şansları varmı.

trakonya06

Bence malulen emeklilik gayet de olası. Anlattığınıza bakılırsa çalışmanıza mani olacak düzeyde sıkıntılarınız var.

Çok zor Allahım kimseye vermesin çalışabildiğim dönemde beyazyaka olarak çok başarılıyım.aslında

psikolojik hastalıklar kadar illet bir hastalık daha yoktur ( depresyon şizofreni v.s.. ) bende 10 senedir psikolojik tedavi görüyorum insanı hem maddi hem manevi yönden çok yıpatan illete bir hastalık ayrıca vücudun bütün sisteminin etkiliyor başta sinir sistemi olmak üzere ben birazdaha iyi gibiyim iş arıyorum bu sıra bir iş bulursam ekonomik olarak düze çıkarsam daha da iyi olacam....

Bipolar bozukluk ve major depresyon

Arkadaşlar Askerlik hariç 8 yılık ilaç raporum ve görmüş olduğum tedavi var yaklaşık 4 aydır raporlu ilaç tedavisi devam etmekte.Dr bugün ünversite hast sevk etti elektroşok tedavisi yatışlı.Sizce malülen emeklilik için biraz daha bekleyim mi ne dersiniz

Üniversite hastanesine gittik .Tek başıma yürümeye dahi gücüm yok orası bizimde izlememiz lazım dedi aynı ilaçları verdi.Tekrar devlet hastanesine döndük dr hep böyle yapıyorlar deyim olmazsa iğneyle tedaviye başlayalım dedi.Bu arada ünv hastanesinde öğrenci kontrol etmedi dahi konuşmadı,lityum ne kadar alıyorsunuz 6*300 ooo çokmuş kan değeri nedir 0,8 oo iyiymiş (çok olsa kan değeri nasıl iyi olacak.Sonra koştu profesörüne,evet çokmuş lityum yaklaş nasıl alacağını anlatayım sabah2 öğle 2 akşam 2 daha evel sabah 1 akşam 8 2 yatarken 3 saat 12 gibi ee ne anladım sonra da zaten yer yok hastanede.Antalyada 3 hastane var 3 ü de dolu.Askına bakalrsanız tek isteğim iyileşmek fakat yıllarça kendimi tanıdım bir işe daha girip çıkıp da aynı krizi yaşamak istemiyorum.Yoksa maaşım felan çok iyi

Ben de bipolar hastasiyim ama kullandiginiz ilaclar bana cok agirmis gibi geldi.doktorunuzu degistirmeyi dusundunuz mu?

Üst Alt