Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıkların alkol ve sigarayla bağıntısı nedir?

Konular
30
Reaksiyonlar
36
Ben alkolu ve sigarayı çok seviyorum ileride alkolik olup intihar etmeyi düşünüyorum sizce psikolojik rahatsızlıkların alkol ve sigarayla bağıntısı nedir?

doktor kola olsun sigara olsun bunlar ilacın etkisini azaltır demişti

Althusserian Marxist günde bir paketi geçiyor.

Chatgpt

"Evet, alkol ve sigara kullanımı psikiyatrik rahatsızlıklara sebep olabilir. Alkol kullanımı, özellikle yoğun kullanımı, anemi, kanser, epilepsi, pankreatit, kalp damar hastalıkları, siroz, demans, depresyon, zatürre, gut, yüksek tansiyon, sinüzit, beyin hasarı, uyku bozuklukları, cilt problemleri, karaciğer hasarı, bağışıklık sistemi bozuklukları, enfeksiyonlar, yaralanmalar, intihar ve şiddet gibi birçok hastalığa neden olabilir. Sigara kullanımı da depresyon, anksiyete, panik atak, uyku bozuklukları, psikotik bozukluklar, bipolar bozukluk, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB), obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), şizofreni, alkol bağımlılığı ve madde bağımlılığı gibi psikiyatrik rahatsızlıklara sebep olabilir."

Alkolün etkisi olacağını düşünüyorum,antidepresanlarla birlikte tüketilmemesi gerekiyor,kimi antidepresanların etkisini arttırdığı söyleniyor.
Bundan dolayı antidepresan ile alkolün arasında 4-5 saat fark bırakıyorum :D (Kesinlikle tavsiye etmiyorum alkol tüketimini hele hele psikoz olan kişilerde.)

Arkadaşlar psikolojik rahatsızlığı olan kişiler sigara ve alkolle çok mu düşkün oluyorlar.ornegin ben günde 2 paket sigara içiyorum sizce bu normalmi

Kendi subjektif gözlemlerime göre bu tür hastalarda sigara ve alkol kullanımı daha fazla. Freud'un dediğine göre saplantılı düşünceleri akıldan uzaklaştırmak için insanda bu tarz bağımlılıklar gelişiyormuş.

Şizofrenim 2,5 senedir sigara kullanmıyorum. Bizim gibi olanlar tiryakiliğe daha meyilli oluyor. İçen herkesin bırakabilmesini dilerim...

Bende ilk rahatsizlik ankeseyete denildi.sonra okb daha sonra ise bibolar denildi.ben bu rahatsizlikla yaklaşık 20 yılı aşkın süredir mücadele ediyorum.fakat gece gündüz sigara elimden düşmüyor.ayrica uykusuzluk yasadigimdan aklıma ilk gelen sigara oluyor

@Mustafa 1972,

Profil resmi size aitse 45 / 50 yaş civarında birisine benziyorsunuz. İleride KOAH veya kanser olmak istemiyorsanız sigarayı bırakınız...

Önceki mesajımda """İleride KOAH veya kanser olmak istemiyorsanız sigarayı bırakınız...""" diye yazmıştım Sonradan bu yorumu ukala buldum. :giggle: keyfine bak abi.. Zevkine göre takıl..

@Kirlielmasim

Kanka nerelerdesin Markos ne alemde🤣🤣🤣🤣🤣 özlettin kendini ara ara seni merak ettim soruyordum istorikaya

16-17 yıldır siğara içiyorum. Günde 1.5 paketi geçiyor. Siğaranın çok bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.
Ancak atak zamanı istemsiz bir şekilde 2-3 paket içiyordum.

Son düzenleme:
13 sene günde 2 paket sigara içtim. 12 senedir de elektronik sigara içiyorum. Normal sigara içtiğimde artık kesmiyor peşinden elektronik sigara içiyorum.

@Althusserian Marxist

Uzun zamandır psikolojik rahatsızlığım var. Uzun zamandır her sabah antidepresan içiyorum. Eskiden 3 günde 1 akşam 19.00 sularında yüksek miktarlarda alkol tüketiyordum. Ortalama her 2 ayda 1 alkol yüzünden hastalığım daha şiddetleniyordu. Bizzat doktor ile görüşmemde de alkolün rahatlama etkisinin yanı sıra sonrasında hastalığı tetiklediğini söylemişti. Şimdi ayda 2/3 kere dozunda içiyorum

peki iddaa gibi oyunlara etkisi var mı kumar oynatma gibi

@kellim,

Olabilir. Freud'un dediğine göre beynimizdeki olumsuz düşünceleri bertaraf etmek için bağımlılıklar gelişebiliyormuş. Ayrıca kullanılan bazı ilaçlar da bağımlılığı tetikleyici etki gösterebiliyor.

Üst Alt