Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlıkların genel sebebi nedir?

Korku. Korkuyu yaratan da düşünce. Dolayısıyla psikolojik problemleri yaratan da Düşünceler...

genetik veya travma sonrası oluyor. kafaya alınan darbeler sadece tetikleyici görevi görüyor, başlı başına bir sebep olmuyor. geçmiş olsun.

bana hergün bana büyü yaptıklarını söylüyorlar hayalini görüyorum büyü nazarla olabilir mi ?

büyü, muska tarzı şeyler gerçek değil. beyin sadece bir gerekçe üretiyor ve o gerekçeyi gerçekmiş gibi kabulleniyor. haklısın tüm bunlar senin için çok gerçekçi seni anlıyorum bende de atipik psikoz var, ben de geçmişte büyü yapıldığına inanıyordum ama sonra zamanla bu tür sanrılarım geçti umarım senin için de en hayırlısı olur hocam. kedi sevmek, ağaca, toprağa dokunmak bana iyi geliyor. bilmiyorum sende de işe yarar mı ama bir dene. kafandakileri kendi içinde çözmek yerine birine anlat, kağıda yaz. geçmiş olsun.

Psikolojik rahatsızlıkların sebebleri :

Genetik
Çevresel baskılar
yalnızlık
özgüven eksikliği
sevgisizlik
aldatılma
stres
travma

doktoruna gitmeyi ihmal etme, tedavini aksatma. geçicek hocam bunlar, ben bir ara tuvalete dahi gidemiyordum. durum ne kadar vahim olursa olsun belli bir süreçten sonra düzelme oluyor. çok fazla düşüncelere dalma olabildiğince ailenle iletişim kur. dışarıdayken rastgele insanlara selam ver, kedi, köpek sev. emin ol bir zaman sonra kendindeki değişimi fark edeceksin.

hergün bir kadın görüyorum bana vay gavurun bebeği diyor moralimi bozma diyiyorum birşey demiyor

@Ahmet T o kadının tasviri nasıl. normal bir insan gibi mi, yoksa insan dışı bir varlık gibi mi. o kadını görüyor musun yoksa sadece sesten mi ibaret.

@Descartes,

Şöyle bir şey duymuştum. Klasik psikiyatri eksiyi sıfır yapmaya çalışır. Pozitif psikiyatri ise +1 yapmaya çalışır. Eksiyi 0 yapmak hastalığı yok etmek. Pozitif yapmak güçlü yanları geliştirmek.

Benim dedem de bipolardı. Ben genetik geçişle oldum ama ortaya çıkması ise aşırı stresten kaynaklandı.

@Operadaki Hayalet,

Beyin çok komplike bir organ hocam. Sana gerçek olmayan bir şeyi gerçekmiş gibi gösterebiliyor. Geçmişte bana da sevdiklerin ölecek diyordu sonra bunun beynimin bir oyunu olduğunu idrak ettim. Sen de başaracaksın inanıyorum sana, geçmiş olsun.

Benimkisi çocukluktan gelen hayata adapte olamamak travmatik bir aile ve yaşam sonunda beynin sigortalarının atması. Descartes arkadaşın dediği gibi herkesin bu durumda olma nedeni farklı kendimize acımaktan çok yapıcı düşünmek lazım. Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz bir çözüm yolu varmıdır. ilaçlar bir yere kadar sosyal destek olmadan bu durumdan kurtulmamız imkansız. Devletin önünde topluma bir yüküz. Bir türlü bizi normal bireylerden birisi haline getirmediler. Diğerlerinden farklıyız.

@mojojojo,

15 yaşımda başıma gelen (görünmez) bir iş kazasıyla psikiyatrik hastalık serüvenim başlamış oldudu. Şimdi tam 40 yaşımdayım. 13 yıllık düzenli tedavi geçmişim var.
(Sağ kulak iç kısmına sivri bir cisim sert bir şekilde temas etmişti)

@osmangazi,

Yazdığın tespiti beğendim. 4,5 senedir özel psikiyatriye gidiyorum. Senin "pozitif" diye tanımladığın tarzda yaklaşımı var

Son düzenleme:
Kimi dayak yer bir gün bile kafaya takmaz kimi bir lafı, sözü bile kafaya takar unutmaz ! Kafaya takmak (düşünmek) hasta eder adamı !

Halisinasyon sıfır.Bilimsel düşününce ile çoğu güçlük atlatılıyor.Normal de olan durumlara uzaktan bakınca her hangi bir sorun olmuyor.Kibirleniyorum diyip iyi davranınca dilenci besler hale geliyorsun.Geri kalana şüphe ile bakmak dışında yapacak bişi yok.Okuyunca olayın dini boyutu da sulandırılmış.Adam ben hırsızlık yapacam peygamber soyundan geliyorum diye ifade ediyor.Ebu lehep daha potansiyel muhattap.

Üst Alt