Her kurum veya kuruluş yasaları hiçe sayıp kendi kafasına göre çıkardığı yönetmelik ve genelgeleri uygulamaya koyuyor.. Bütün sorun da buradan kaynaklanıyor zaten.. Özellikle SGK bunu çok yapıyor.. Akşam yazılan genelge başka,sabah yazılan başka.. Bu konuda sosyal güvenlik uzmanlarının yazdıklarını ve söylediklerini takip ederseniz ne kadar haksız uygulama yaptıklarını görmeniz içten bile değil.. Bu konuda yüzlerce örnek var.. SGK aleyhine açılmış ve kazanılmış dava oranı % 90'ın üzerinde.. Yani değişik bir ifade ile SGK diyor ki ; BEN VATANDAŞLARIMI UYUTABİLDİĞİM KADAR UYUTAYIM,BİRÇOK YERDEN KESİNTİ YAPAYIM,EMEKLİ ETMEMEK VEYA VAROLAN EMEKLİLİKLERİ İPTAL ETMEK İÇİN KAFAMDAN GENELGE ÇIKARAYIM,ULUSAL VE ULUSLARARASI YASALARI VE ANLAŞMALARI HİÇE SAYAYIM,BİRÇOK KİŞİNİN HAKKINI YİYEYİM.." Zihniyet aynen bu arkadaşlar.. Önünde online sistem açık olan üst kattaki memurun,yine alt katta önünde sistem açık olan memurdan haberi yok.. İkisi de aynı sisteme ve monitöre baktıkları halde görme kayıpları bir hayli fazla maalesef.. Top yekün bir değişim şart.. Raporum sürekli olmasına rağmen yeniden hastaneye sevkettiler.. Hastane ve ankara onay işlemleri tam 5 ay sürdü.. 5 ay maaş alamadım.. Resmi yazı ile SGK ya başvuruyorum benim rapor halen onaylanmadı mı diye ? İlgili şeften resmi olarak yanıt geliyor "Evrakların hastaneden bize gelmemiş henüz" .. Bir araştırıyorum ki evraklar oraya gelmiş oradan da Ankara'ya 2 ay önce gitmiş.. Adam hala evrak bize hastaneden gelmemiş diyor.. BİMER'e yazdım sağolsun onlar da ilgilendiler.. 2 ay içinde sorunumu çözdüler... Geçtiğimiz ay maaşım yine bağlandı.. 5 ay ne mi yaptım ? Hazırdakileri yedim.. Ya olmayanlar ne yapacak ? Allah herkese sabır versin ... SGK'ya da akıl fikir ...