Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunlar nedeniyle 21 gün hava değişimi aldım, muaf olabilir miyim?

sce147

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben forumda yeniyim fakat bir çok açılan başlığa göz gezdirdim.
Ankara'da askerlik yapıyorum 77 günlük askerim. Psikolojik sorunlar nedeniyle 21 gün hava değişimi verildi. (F43.2 Uyum Bozukluğu)
GATA'da doktor benimle dalga geçerek konuştu raporu verirken fakat merak etme askerlik yapmayacaksın seni muaf tutacağız, ama bunun bir prosedürü olduğunu söyledi. Ne demek istedi anlamadım fakat ben şuan hava değişim izninde olmama rağmen sorunlarım daha da arttı. Sürekli düşünüyorum, düşünmekten beynim iflas edecek gibi hissediyorum. Kıta anketime komutanların ne yazdığını bilmiyorum bana hiçbir şekilde gösterilmedi. Zaten cevaplanmış soruları tekrar sormak istemiyorum sadece biraz fikir alışverişinde bulunmak için yazıyorum. Şu noktada ne yapmalıyım çünkü doktor ne kadar inanmasa da ben ciddi sıkıntı yaşıyorum. Bir deri bir kemik kalmış haldeyim stres ve anksiyete yüzünden.

Bazı yorumlar görüyorum, hava değişimi izni sonrası birlikleri değişenler olmuş. Bunu neye dayanarak yapıyorlar herhangi bir bilgisi olan cevaplayabilir mi acaba? Her gün soru işaretlerim ve kaygılarım çoğalıyor, delirmek üzereyim.

Yardımcı olacak birisi yok mu arkadaşlar. Birliğime katıldığımda kıta anket ile sevk alırsam muaf tutulur muyum çünkü doktor böyle söylemişti hava değişimi verirken. Tekrar hava değişimi vermesini istemiyorum askerliğim zaten uzadığı için çok bunaldım. Bunu doktora belirtsem ne gibi bir durumla karşılaşırım. Bir cevap verebilecek iletişime geçebilecek biri yok mu rica ediyorum.

Bazı durumlarda önce 1+2+3 kez hava değişimi sonrasında muaf tutuluyor, prosedür dediği o,
Çok ağır hastalar müstesna.

Hava değişimi sonrası birliğine dönüp amir kanaati ile birlikte tekrar sevk alıp hastaneye gideceksin,

Direkt muaf verilebilir,yada tekrar hava değişimi verilip sonrasında gel denilebilir, sizin durumunuz la ilgili sonuclar değişebilir,

Biraz sabırlı olacaksınız,tedavi başlanmışsa tedaviyi aksatmadan devam edin,

sce147

Kendini çok kötü hissediyorsan illa birliğinden gideceksin diye bir şart yok, uzm bir psikiyatriste gidebilirsin,bunun önü açık,

OğuzHan112 cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu birlik değişimi durumu nasıl oluyor. Bazı kişilerin birlikleri değişmiş bu benim için apayrı bir stres ve kaygı kaynağı. Ve ben tekrar sevk aldığımda doktora hava değişimi vermesini istemediğimi, doğrudan heyete sevk etmesini istediğimi belirtsem ne gibi bir durumla karşılaşırım? Çünkü hava değişimi almam beni daha da bitirmiş durumda ve bütün sıkıntılarım katlanarak artıyor. Bu sürece ne mental ne de fiziksel olarak dayanabileceğimi sanmıyorum uzadıkça daha da aklımı kaybediyorum

Tekrardan herkese merhaba. Ben 1 Nisan'da birliğime katıldıktan sonra komutanın yoluyla acil sevke çıktım ve bugün tekrar 15 gün hava değişimi verildi F43.2 Uyum Bozukluğu tanısıyla. Bu seferki gittiğim doktor farklıydı ve daha fazla uzatmamak için 15 gün veriyorum, bunu 2 defa vermek zorunda olduğum için veriyorum dedi. Tekrar kıtana teslim olduğunda komutanların seni yollar, biz de uzatmayacağız, muaf tutacağız dedi. Sizce durumum ne olur, muaf tutulur muyum? İlaç da verdi 2 tane.

Doktor söylemiş muaf tutacağını, daha önce ben de söylemiştim, sakin ve sabırlı olacaksınız, doktorun söylediği yoldan devam edeceksiniz...
sce147

Herkese tekrar merhaba, güncellemek için yazıyorum. 26 Nisan'da 3. defa sevk edildiğim Ankara GATA'da bu sefer doktorum beni heyete sevk etti ve çürük verdiğini söyledi. Pazartesi günü öğenden sonra 15:30'da gidip heyet raporumu aldım ve şuan B17/F1 - Askerliğe Elverişli Değildir kararıyla çürüğe ayrıldım. Şu aşamadan sonra izlemem gereken bir prosedür veya yapmam gereken bir işlem var mı? Çünkü kağıdımda rapor üst makamca onaylanana kadar sıhhi izinde kabul ediliyorum. Dosyamın askerlik şubesine gönderilmesi gerektiği de yazıyor raporda. Bunu birlikteki komutanlarım mı yapacak yoksa ben raporumun fotokopisiyle kendim mi şubeye gidip beyanda bulunmalıyım. Tekrar cevap verenlere teşekkür ediyorum.

sce147

Hiç bir şey yapmana gerek yok kardeşim. e-devlet sitesinden online takip edebilirsin sonucu.

Üst Alt