Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunlar ve engel oranı..?

water

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar ;

Herkese iyi akşamlar dilerim.
Tip 2 diyabetten %20 , Hipertansiyondan %10 , Hiperlipidemiden %10 oranında engelim bulunuyor.
Sizinde çok iyi bildiğiniz gibi birden çok rahatsızlığı olan kişilerde balthazar formülü uygulanıyor.Buna göre engel oranım malesef %40 altında kalarak %36 ya ulaşabiliyorum.

Sizden destek ve bilgileriniz doğrultusunda yardım almak istiyorum.Rahatsızlıklarımdan dolayı zor zamanlar geçiriyorum.Bu sebepten Kalan %4 lük engel durumu tamamlamak istiyorum.Tabi ki bu kafadan uydurulacak bir durum değil.Bu sebepten fikirlerinizi rica ediyorum sizden.

Ben çoğu şeyi kafama takan en ufak bir durumu günlerce düşünen bir insanım.Öyle zamanlar oluyor ki bu beni her durumdan soğutuyor.Herhangibir konuya inanılmaz şekilde o sırada kafamda bana doğru geliyor ise sinirlenebiliyorum.Sinirlendiğimde gözüm hiçbirşey görmüyor.Öyle ki birilerine zarar vericem diye bazen korkuyorum.Düzen konusundada sıkıntım var herşey benim için düzenli olmalı masada bir obje farklı bir şekilde durmamalı buda eğer düzeltilmezse kafamda düşünceler yaratıyor komik bir şekilde bu durumu düşünürken buluyorum kendimi.Bu sanıyorum psikolojik bazı rahatsızlıklardan kaynaklanıyor.Tıp olarak ne olduğunu terim olarak bilemiyorum.

Siz saygılı site sakinlerine sorum bu psikolojik durumlar sebebiyle bir engel oranı alabilir miyim?Bu konuda bana bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

Herkese teşekkür ederim.

arkadaşım şu an durumun çok zor gözüküyor fakat bende sürekli hastanelere git gel,git gel edindiğim çok tecrübe var.yalansız ve dolansız...
senin yaşadıklarını ben hergün yaşıyorum nasıl bir duygu içinde olduğunu çok iyi biliyorum ve hergün,her dakika bazen her saniye derler ya çeken bilir....
keşke psikiyatri bölümünede çıksaydın oradanda sana doktorun insafına kalmış ama özür oranı puanı çıkardı yalnız sana 4 puan yetmiyor üzülerek söylüyorum
ben 3 bölümdenbalzard formülü ile %73 puan alarak hastane heyetine bu puanla girdim sadece heyette 17 puanım kesilip %56 ile çıkış yaptı bu sadece heyette kesilen
birde bunun ankara yolu var birde oradada büyük ihtimalle kesiliyor.gerisini sen düşün sana yorum yazıp üzmek istemezdim ama yinede yol göstermek yardımcı olmak istedim olabildiysem ne mutlu bana sana bir kaç örnek vermek isterim...
*tip 1 şeker hastası ve sürekli şekerim 200 altına düşmeyen 600 lere çıkan şekerim var insülün kullanıyorum bunun gerçek oranı %40'tır.ama benim en son heyette bakılan çıkan şekerim 531,di düşünün yani ama tip1 olan şekerime tip 2 muamelesi yapılıp normalmiş gibi %20 verildi yüksek tansiyonum hipertansiyonuma %10 verd. adaletmi değil tabiki boynumda ameliyat bekleyen fıtıklarım ve boy.fıtık ameliyatı ile felçten son anda kurtulup boynumda protezlerle yaşıyorum ve heyette dr.buna bile oran vermemek için gayret gösterip boş geçti gereken oranı yani %28 almam gereken puan yerine zar zor %18 verildi çok şaşırdım.yinede şükür...
nörolaji elde sinir his kaybına istinaden es geçti komik...
psikiyatri,den en az almam gereken %80 ve üzeri idi ben bazı rahatsızlıklarıma gündeme getirmedim süreç fazla uzamasın diye fakat kalıcı panik bozukluğum iyileşmeyen hergün ataklarım oluyor bunu gündeme getirdiğim halde sadece bundan %50 verilmesi gerekiyordu bundanda %25 alına bildi yani anlıcan resmi gazetede geçen özür oranları ile dr,ların verdikleri yarı yarıya yada hiç
kimse ellerinin altıda bulunan özür cetvel kitabına göre hareket edilmiyor.o kitap açılıp bakılsa herkes hakkı olan oranları alabilecek yinede şükür hakkımın azıda olsa bana yettiği için itiraz etmedim bunada şükür %56 vergi indirimi ile emekli olabiliyorum.darısı başına ve senin gibilerin başına allah kolaylık versin çok zor bir süreç...
Dip not;?

Erkan , çok teşekkür ederim arkadaşım.İnanın bir psikolojik sorunum olduğunu bile bilmiyordum.Beni çok olumsuz etkiliyor bazen iş yapamaz duruma geliyorum inanın.
Düşünce düşünce düşünce ....
Kendimi düşünmekten alakoyamaz duruma geliyorum.
Allahım herkese şifa versin.

Önümüzdeki hafta bir psikologa gitmeyi düşünüyorum.Umarım ilgili birisine denk gelirim.Bana yön gösterebilir.

İyi akşamlar,

Bugün doktora gittim.Devlet hastanesi olmasına rağmen şaşırtan bir ilgi vardı çok şaşırdım.
Problemlerimi anlattım.Bana Selectra 50 mg ilaç verdi bunu kullanmamı istedi.Ayrıca Validol damla verdi.Sıkıntılarım olduğumda içmemi söyledi.
1 ay sonra mutlaka uğramamı istedi.Şimdi bu süreçte ben ilaçlarımı düzgün kullanıcam.Fakat 1 ay sonra gittiğimde nasıl bir işlem yapılacak fikri olan varmıdır?
Bana yazılan reçetede anksiyete bozuklukları yazıldı teşhis olarak.Bu durumda ben bu teşhis ile ileride engel raporu alabilir miyim.
Birde bu durum 6 ay mı sürecek yani bana rapor yazılması.bilgi verirseniz mutlu olurum.
Birde bilginize dayanarak sormak istiyorum.1 ayın sonunda problemlerim devam ederse değişiklik olmazsa bu aşamada ne yapılır.Her ilaçta düzelme oluyor mu?
Tşkler

Sorunuza cevap veriyorum...

Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
sizin yaşadığınız süreci aynen ben de yaşadım ve halen de yaşıyorum.
Diyabet + hipertansiyon+psikiyatri ve yeni eklenen nöroloji..
Diyabetten % 20 , hipertansiyondan % 10, psikiyatriden de% 25 almıştım.
3 yıl önce sağlık kurulu raporu çıkarmak için başvurmuştum.Psikiyatri doktoru oran vermemişti .. 6 ay kontrolümde kalacaksın,her ay geleceksin demişti.
O zaman ciplarex 5 mg , dicatel 50mg ile başlamıştık. Teşhiş olarak Mix duygu durum bozukluğu yazmıştı. Her ay düzenli gittim. Her gittiğimde ilaçların dozunu artırdı.6 ay sonunda yukarıda yazdığım teşhis ile % 25 (ilaçla kısmen iyileşen rahatsızlık) verdi. hastaneden sürekli geçerli ömür boyu raporu aldım.Ankara merkez sağlık kuruluna gitti geldi ve ben o raporla emekli oldum. Ancak şöyle bir sorun oldu. Psikiyatrinin verdiği oran ve hastalık 1 yıl sonra kontrol muayenesi gerektiren bir rahatsızlıkmış ve ben her yıl kontrole gidiyorum her yıl emekliliğim yenileniyor.6 ay önce 3.raporu aldım.Şimdiye kadar aldığım tüm raporlar kelimesi kelimesine aynı teşhişler ve oranlar.. Sana en büyük tavsiyem kontrol muayenesi gerektirmeyecek bir rahatsızlık bul,yoksa benim gibi her yıl koşturursun..Koştursan bir şey değil de aynı raporu seneye alamazsan ne olacak ? Emeklilik iptal :( O zaman baştan neden rapora sürekli ömür boyu geçerli yazdınız da ben de ona göre işimi tuttum.. Bu konuda SGK diyor kim mahkemeye git.. Halbuki bu konuda Danıştay kararı bile var.Onu gösteriyorum.Bizi bağlamaz,sen şahıs olarak yeni dava açmak zorundasın diyorlar.. Allah yardımcın olsun. Yardımcı olabileceğim bir husus olursa lütfen yaz.. Görüşmek üzere..

Merhaba,

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Şimdi bu durumda ben doktoruma bu rahatsızlığımdan oran almak istiyorum mu demeliyim.Yoksa aynen doktora gitmeye devam ettiğimde zaten kendisi verecek mi?
Bana 6 ayın sonunda sen iyisin oran alamazsın deme gibi bir durum olabilir mi.Zaten sıkıntı yaşıyorum ama böyle deme durumları olabilir mi?
Ayrıca siz her ay gittiğinizde iyileşme olmadığınımı belirtiniz yoksa ilerlememi oldu.Doktora bu durumu nasıl anlattınız.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

benim de şöyle bir tavsiyem olacak psikiyatri doktoruna heyet'e girmeden önce en az 4-5 kez görünmen ilaç kullanman gerekli diye tüyo aldım ( heyet memuru bir tanıdığımızdı onun fikri ) fakat bu alacağın %40 rapor yeni işe giriş te sorun çıkarabilir, işe alımda bunu da göz önüne al derim.

bir yakinim.Efexor xr 75 mg xanax 0.5 mg ilac kullaniyor 6 senedir bu engelli raporu ala bilirmi Orán tahminen ne.olur

merhaba.benzer durumla karşıkarşıyayım.size birşey sorabilir miyim

Slm psikyatriden yuzde 40 rapor alan varmi 10 yildir ilac kullaniyorum bende rapor ala bilirmiyim yardim edin bipolar ve obsesyonal iki hasdalikdan ayri ayri rapor alan varmi bilgisi olan yazdin lutfen

@Suleyman0 Mrb gecmiş olsun, bu soruların cevabını bu forumda size hiç kimse veremez, doktora gitmelisiniz, vergi indirimi yada emeklillik amacınız varsa bunun için engelli raporuna başvuru yapmanız gerekiyor.

Bu raporda yazan bölümlerdeki doktorları tek tek gezerek muayene olacaksınız ve size ona göre puan verilecek. Psikiyatri hemen puan vermez, sizi 4-6 ay gibi takip edecek bu süre içinde size ilaçlar yazacak bu ilaçları kullanacaksınız, takip sonunda ilaçlardan gördüğünüz fayda durumuna göre size bir puan verecek.

Önceden psikiyatri bölümünün yazdığı ilaçların listesini e-devletten çıktı alarak heyetteki pskiyatri doktorunuza göstermeniz gerekir. Ayrıca sizi psikiyatrik olarak bu zaman kadar takip eden doktorun sizin hakkınızdaki kanaatini belirten bir epikriz ibraz etmeniz işinizi kolaylaştırıcaktır. Psikiyatriden verilebilecek puanları özür oranları cetvelinden bulabilirsiniz.

Üst Alt