Teşhisim Yüzünden İşe Almıyorlar
Herkese merhabalar, başlığı yanlış yerde açmış olabilirim.
EKPSS'ye girebilmek için engelli raporu çıkartmıştım, fakat öğrendim ki hem mezun olduğum alandan hiç alım olmuyor, hem de düz kpss'den farksız puanlarla atamalar oluyor. İş böyle olunca özel sektörde farklı alanlarda da iş bakmaya başladım. Fakat burda da engelli raporumdaki şizoaffektif bozukluk teşhisi yüzünden kimse beni işe almıyor. Diğer engel oranlarında sorun yaratmıyorlar fakat bunu duyduktan sonra almaktan vazgeçiyorlar, hatta işe pazartesi başlıyorsunuz deyip, raporu aldıktan sonra sizi askıya aldık diye başlamadan geri çıkaran oldu. Raporumun süresi 5 seneydi, daha 3 senesi var. Hem özelde hem de devlette tamamen aleyhime oldu bu rapor. Şimdiki aklım olsa asla çıkarttırmazdım. Ne yapabilirim arkadaşlar, lütfen biri yardım etsin rica ediyorum beni bilgilendirin. Daha önce raporumu çıkarttırırken o zamanlar gittiğim doktorumu arayıp ona göre yazmışlardı engelli raporuna teşhisi, ama şu an doktorum farklı ve bipolarite diyerek benle konuşuyor hep. Rapora itiraz edip bipolara dönüştürebilir miyim, veya komple ruhsal kısımdan kurtulabilir miyim? Bende diğer hastalıktan %40 oran zaten gelecek, şu anki yüzdesi %69, yani ruhsal kısmı olmasa gene yeterli. Şimdiden teşekkürler...