TSK sağlık yeteneği yönetmeliğini tekrar inceledim. tüm anlattıklarınızı gözden geçirince aşağıdaki B ve D dilimleri ile alakalı gibi geldiniz bana.
"B) 1. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Antisosyal kişilik bozukluğu.
AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin; asker hastanelerinin sağlık kurullarından antisosyal kişilik bozukluğu tanısı alması,
adli veya askeri mahkemeler tarafından verilmiş en az bir antisosyal eyleminden dolayı ceza almaları, bu cezalarından en az birinin
infaz edilmesine rağmen davranış bozukluklarının devam ettiğinin ve askerlik ile uyumlarının bozulduğunun kıt’a anketi ve diğer
resmi belgelerle tespiti gerekir.
...
D) 1. İleri derecede antisosyal kişilik bozukluğu.
(Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin; antisosyal kişilik bozukluğu tanısı alması,
öldürme, öldürmeye teşebbüs, gasp suçlarından en az bir hapis ya da diğer antisosyal eylemlerden dolayı, disiplin mahkemesi dışında kalan mahkemelerce verilmiş en az üç hapis cezası alması ve bu cezaların kesinleştiğinin belgelerle tespit edilmesi gerekir."
..........................
sabıkanız oldugunu, adli sicil kaydınızın istendiğini mahkeme işi vs anlatınca bu bahsettiğim dilimler gereği askerlikle ilişiğiniz kesilebilir. istirahat vermelerine gerek kalmayabilir yani. yine de askeri hastanenin istirahate lüzum duyup duymayacagını buradan bilemeyiz.
büyük ihtimalle bana göre terhis edileceksiniz/askerliğe elverişli bulunmayacaksınız. istirahat/hava değişimi vermeyebilirler.
siz B ve D dilimlerini inceleyin. hangi sorundan dolayı sabıkalı oldunuz?