Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunlarım ve ailevi sıkıntılarım nedeniye askerlikte zorlanıyorum..?

haykiris

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar 3 aylik askerim psikolojik sorunlarm var mugla aksaz askeri hastanesine gittim sorunlarimi ve sikintilarimi anlattim evin bi ogluyum esim ve birde cocugum var babam vefat etmis doktor bana ilac yazsi ve 10 gun sonra kurula cagirdi fotografli islevsellik kita anket formu adli sicil kaydi baba olum tutanagi 10 adet fotograf ve 2 adet nufus cuzdan fotokopisi istedi durumum ne olur acil yorumlarinizi bekliyorum basina boyle bi durum gelen var mi acila cevaplarini bekliyorum muaf olurmuyum

Hava degisiminde de mi bu evraklar isteniyor birde peki islevsellik ankete askerlik yapamaz yazilirsa da mi hava degisimi oluyor

haykiris

1-2 defa hava değişimi olmadan muafiyet vermeleri çok istisna bir durumdur

kita anket islevsellik formu

Arkadaslar hastanede doktor islevsellik formu istiyor ya o form askere geldigimiz zaman duzenlenen form mu yoksa boluk komutani yeniden mi duzenleyecek

haykiris

komutanlar yapıyo kıta anket formunu onlar dolduruyo askerideki komutanlar doktorlar rdm uzmanı falan onlar hep görüşünü yazıyo ona

Peki beni mahkemeyede cikaracaklarmis neden bi bilginiz var mi

adli bir sorununuz yok di mi? ya da mahkemelik bir olayınız?
anlattıgınız aile sorunları ve psikolojik sorunlarınızdan dolayı askerliğe uyum sorununuz ilgili hastane tarafından belirlenir. askerliğe elverişli olup olmadıgınızla ilgili mahkemelik iş olmaz. başta da dediğim gibi mahkemelik bir sorununuz var mıydı?

babanız vefat etmiş. anneniz ve eşinizin sgk'ları yoksa ve maddi durumları iyi değilse eşiniz muhtaç asker ailelerine yardım programı, anneniz de eşi vefat etmiş muhtaç kadınlara ödenen sosyal yardım programı için vakfa başvursunlar lütfen.

şuradan bahsettiğim sosyal yardım programları için bilgi alabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/sosyal-yardimlar/127029-sosyal-yardim-programlari.html

Sabikam var komutanlarimda surekli sen gidicisin diyip duruyor benden istenen evraklr niye peki herkesden hava degisiminden sonra islevsellik isteniyor benden direk istediler

mahkeme işiniz sabıkalı oldugunuz olayla ilgili olabilir. askerlikle alakalı değil.
işlevsellik ve kıta anketi formu askerlikte uyum sorunu yaşayanlardan istenir. hava değişiminden sonra verilecek diye bir kural yoktur.

TSK sağlık yeteneği yönetmeliğini tekrar inceledim. tüm anlattıklarınızı gözden geçirince aşağıdaki B ve D dilimleri ile alakalı gibi geldiniz bana.

"B) 1. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Antisosyal kişilik bozukluğu.
AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin; asker hastanelerinin sağlık kurullarından antisosyal kişilik bozukluğu tanısı alması,
adli veya askeri mahkemeler tarafından verilmiş en az bir antisosyal eyleminden dolayı ceza almaları, bu cezalarından en az birinin
infaz edilmesine rağmen davranış bozukluklarının devam ettiğinin ve askerlik ile uyumlarının bozulduğunun kıt’a anketi ve diğer
resmi belgelerle tespiti gerekir.
...
D) 1. İleri derecede antisosyal kişilik bozukluğu.
(Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin; antisosyal kişilik bozukluğu tanısı alması,
öldürme, öldürmeye teşebbüs, gasp suçlarından en az bir hapis ya da diğer antisosyal eylemlerden dolayı, disiplin mahkemesi dışında kalan mahkemelerce verilmiş en az üç hapis cezası alması ve bu cezaların kesinleştiğinin belgelerle tespit edilmesi gerekir."
..........................
sabıkanız oldugunu, adli sicil kaydınızın istendiğini mahkeme işi vs anlatınca bu bahsettiğim dilimler gereği askerlikle ilişiğiniz kesilebilir. istirahat vermelerine gerek kalmayabilir yani. yine de askeri hastanenin istirahate lüzum duyup duymayacagını buradan bilemeyiz.
büyük ihtimalle bana göre terhis edileceksiniz/askerliğe elverişli bulunmayacaksınız. istirahat/hava değişimi vermeyebilirler.
siz B ve D dilimlerini inceleyin. hangi sorundan dolayı sabıkalı oldunuz?

Yok ben kacak sigaradan sabikam var sicilimde kacakcilik diye geciyor benim direk muaf tutulmam boluk komutanindan mi geciyor peki

Son düzenleme:
mahkemeye çıkarılacağım dediniz. adli sicil kaydı vs var işin içinde. bu konularda net bilgilerim olmadan yardımcı olamam. ama dediğiniz gibi sabıkanız sadece sigara kaçakçılıgından ise kavga, çatışma vs olmamışsa sabıkanız muafiyeti etkilemez.

bölük komutanınız sadece kıta anket forumu konusunda etkilidir. görev alanı haricinde askerliğe elverişli olup olmadıgınız konusunda söz hakkına sahip değildir.

askerliğe elverişli olup olmadıgınızı askeri hastane TSK sağlık yeteneği Yönetmeliğine göre degerlendirir ve karar verir.
verilecek karar askerliğe elverişli olmadıgınız yönünde olursa da askerlikle ilişiğiniz kesilir.
burada hakkınızda verilecek hastane kararı önemlidir. tabi bu karar verilirken kıta anket forumu vs gerekli resmi belgeler de dikkate alınır.
size hava değişimi de verebilirler, ilaç tedavisi de, bunları şimdiden bilmek zor. sonuçta burada sizin verdiğiniz bilgilere göre görüş bildiriyoruz. tedaviye ne kadar cevap verip vermediğiniz anlaşılmadan askerliğe elverişli değildir kararı çıkmaz.
biraz sabredin. size tavsiyem maddi sıkıntı çekiyorsanız (babanız ölmüş) ilk mesajımda size bahsettiğim sosyal yardımlar için eşinizi ve annenizi vakfa başvurmaları için yönlendirin.
o yüzden yukarıda yazdığım ilk mesajımı tekrar okuyun.

Merhabalar,

2 yaşında babami kaybettim. Annem o sira kiz kardeşime hamileydi neticesinde kiz kardesim hormon bozukluğu ve zeka geriligi gibi problemlerle dünyaya geldi.
Şuan ankadara grup kita Komutanlığında askerim. Bundan 2 sene evvel birakmis olduğum uyusturucu maddeleri yıllarca kullanıp hayatimi maffettim. Şuanda evliyim. Eşim, annem, kiz kardeşim bir başına geçim problemi yaşıyor.
Uyuşturucu maddeden dolayi bazi ruhsal problemler yaşadım. Ve bu askerde en doruk noktasına ulaştı. Mevki hastanesine sevk edildim tabib yarbay dalga geçer gibi ben napabilirim sen askerliğini yaparsin diyip beni gerisi geriye yolladi.
Suan izindeyim aşırı derece depresyonlar geçiriyorum ve birliğime donmek istemiyorum. 1 ay sonra tekrar gel yazıyordu kagitta ve olani fazla abartiyor, tehditkar vs. Gibi sonuclar yazıyordu. Halbuki ben gercekten kalabalikta duramiyorum ve aklim hep evde ufak tefek nobetler yasiyorum.
Napmam gerekiyor? Yardimlaribiz icin simdiden teşekkürler.

tskurler benım durumum hayla duzelmedı bu hafta ıçı askerı hastahaneye tekrar gıdecegım durumumanlatacagım daralıyorum kendıme zarar verıyorumm dıyecegım ılacların hıçbı etkısı yokk dahada kotu edıyor sızden ıstedıgım su cevap muaf durumum yuzde kac

tempo34
izniniz bittikten sonra muhakkak birliğinize dönün. sakın ihmal etmeyin.anladığım kadarıyla hastanedeki doktor sizi 1 ay sonra tekrar görmek istemiş. izniniz bittikten sonra tekrar hastaneye gidin ihmal etmeyin. hastalıgınızın devam ettiğini yaşadıklarınızı doktora anlatın. rahat olun durumunuzu en ince noktalara kadar değerlendireceklerdir. sağlığınız daha önemli çünkü.

bu arada ailenizde maddi sıkıntı varmış. eşiniz lütfen en kısa sürede vakfa başvursun ve muhtaç asker ailelerine yapılan sosyal yardım için başvursun. anneniz de eşi vefat etmiş kadınlara yapılan sosyal yardım için vakfa başvursun. vakıf, kaymakamlıktadır.
kız kardeşiniz rahatsızmış. rahatsızlıgı şu an ne durumda? raporu var mı?

Kalemşör

Donmemdeki tek neden bu olacaktir sanirim çünkü dayanacak gücüm kalmadi. Komutanım ise bu şekilde devam edersen sürgün edilirsin gibi ustu kapali tehditlerde bulundu. Eşimin sigortasi ve anneminde babamdan sigortali olmasindan dolayi yardim alamıyoruz. Kiz kardesimin tedavileri ise bazi bolumu devlet tarafından karsilandigindan dolayi kesinlikle vardir.

haykiris

hastaneye gidin tabi. tedavi süreci çok önemli. ne olup bittiğini çekinmeden her şekilde anlatın. sağlığınız önemli. kendinize zarar vermek aklınızdan bile geçmesin. zaten tedaviye cevap vermediğiniz anlaşılırsa askerliğe elverişli bulunmaz ve ilişiğiniz kesilir. bundan emin olun ve asla hayatın sonu gibi bakmayın.
askerliğe uyum sağlayamadığınız anlaşılırsa zaten gereken yapılacaktır. bunun için biraz sabretmeniz ve sıkıntılarınızı rahatsızlıklarınızı paylaşmanız gerekiyor yetkililerle. askeri hastanede yaşadığınız sıkıntıları anlatın onlar zaten gereken her şeyi yapacaklardır. ilgili mevzuat hükümlerine göre karar vermek zorundalar onlar. daha tedavi sürecindesiniz, tedavinin cevap verip vermeyeceği anlaşılmadan bir şey yapamazlar.

tempo34
eşinizin ve annenizin sgk kayıtları varsa evet bu durumda bahsettiğim sosyal yardımlardan yararlanamazlar.
kızkardeşiniz kendine bakabiliyor mu? hastalığı ne süreçte?
kızkardeşiniz için şöyle demişsiniz: "Kiz kardesimin tedavileri ise bazi bolumu devlet tarafından karsilandigindan dolayi kesinlikle vardir."
biraz açıklar mısınız burayı? sigortası var mı? hangi kapsamda sigortalı? anneniz dul aylıgı alıyor galiba. kız kardeşiniz yetim aylıgı mı alıyor yoksa?

Kalemşör

Babamin vefatindan sonra anneme maaş bağlandı ki bu maaş biz 18 imize girmeden once bizede yatiyordu. Devlet kardeşimin okul masraflarini vs. Karşılıyordu ozel egitimler aliyordu. En son liseden mezun oldu suan annem hastane hastane dolaşıyor tabi ne süreçte ilerliyor bunu daha detayli öğrenip sizinle paylaşmak isterim. Dedigim gibi bu ruhsal problemlerin ustesinden gelmek tek temennim. Çünkü bana askeriye artik cezaevi gibi geliyor.

tempo34,
kız kardeşinizle ilgili (özellikle hastalıgıyla ilgili) her ayrıntıyı öğrenin ve ayrı bir başlık açıp yazın oldu mu? sanki bazı haklarınızı bilmiyorsunuz gibi geldi bana. raporu olup olmadıgını da öğrenin.

Kalemşör
Kesinlikle en kisa sure icerisinde acip detayli bir şekilde size aciklayacagim. Ilgıniz için teşekkürler.

kalemşör

İlac tedavisi aliyorum zaten durumumdada hicbir degisiklik olmadi iyice psikolojim bozuluyor gun gectikce boluk komutanimda seni yollayacaz diyip duruyor neden bi bildğimi var

Askerde ailevi ve ciddi psikolojik problemler yaşıyorum yardım edın.

@Kalem

Merhabalar, Ankarada destek kıta komutanlığında askerim. yaklaşık 2 aydır usta bırlığınde ankaradayım.
Ailevi sorunları düşündükçe kafayı yıcem ve zaten rahatsızlığımında olması benı ıyıce cıleden cıkartıyor lutfen bana akıl verın. Askerlıkten muaf olma durumum sızce varmıdır. ne yapmam gerekıyor ?

Ben 95\2 askerim psikolojik bozuldu bölük komutanı halimi gördü kavramı duvarlara camları kiriyodum kendime başkasına zarar veriyorum bunun bölük komutanı hastaneye sevk etti doktor bana 1 ay ilaç tedavisi verdi ilkinde sonradan benden evrak istediler fotoğraf askeri işlevsellik falan filan iyi olmadım ve tekrar gittim hastahaneye işlevsellik te yapamıyor yazılıydı okudum evraklar tam olunca giitim doktora doktor beni heyete sokup hava değişimi verdi bir ay f43,2 uyum bozukluğu ve ankara gtaya sevk ettiler sizden ricam ankara benim için ne yapacak iyi değilim ve curuk verirler mi lütfen cvp

Ankaraya gitmedim tekrar yerime gittim yarin tekrar hastaneye gidecem hemen heyete girermiyim

hava dgsmi aldm 2 ye sevk oldum hava dgsmi yada muaf olmam kcgunu bulur

Üst Alt