Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunlarım ve sorularım

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Meraba herkese oncelikle bu siteyi bayadir takıp ediyom ama uye olmamistim sizlere bi kac sorum olcak

ben daha onceden psikiyatriye gidiyodum 7 8 cesit ilac kullandim devamli degil ama surekli tedavi olmadim hep aile zoruyla 2 3 ay kullandim biraktm kulagima sesler geliyo sanki kafamda insanlar konusuyomus gibi bi uultu gibi hep sinirliyim huzursuzum disari ciktimda insanlar bana degisik degisik bakıyor gibi geliyo kendimi eve kapadim evden disari cikamiyorum kafam basmiyo dusume yetenegimi kaybettim hep farkli seyler dusunuyom suphe ediyom farkli farkli seyleri kuruyom kafamda
suan doktorum solian yazdi onu kullaniyom evdekiler cok sigara iciyorum diye gunde iki paket sigara bitiriyorum hatta daha fazla ustume geliyo
engelli maasi baglanir mi yani bu maasi basvurmak icin ne gerekiyo na pmam lazim
Ilac tedavinin bitmesini beklemem lazim kendimi olduresim bile geliyo arada

Geçmiş olsun bipolar veya şizofren olabilirsiniz 6 ay en az tedavi sonra rapor çıkaracaksınız rapor da ne amaçlı olduğunu belirtmelissiniz 2022 maaşı veya istihdam veya engelli kimlik kartı diye ama sizin doktor tanı koymuştur size e devletten Bi bakın bakalım ne yazıyor tam tanı

İlaç rapor sorgulama var orada yazar beyefendi teşekkür ediyorum bnde kardeşim ne demek yardımcı olduysam

Dur bn bakayım sana nerden bn girdiğimi söylücem mutlaka yazr ama ilaç alıyorsun raporlu dimi onlar

Raporlu degil kagida yazdi eczaneden aldim daha yeni basladim solian diye bi ilac

Onu doktora söylemelisin ama yoksa çıkardı e devletten bnm raporlu verdi mesela ne isimleri ilaçların

Tek solian yazdi bana bide 16 17 yasimdan beri uyusturucu ictim ben kendi beynimi yedim annem bbam ayri kendimi onlarla teselli ettim.doktor ailede akrabada bu rahatsizligin aynisini yaşıyan varmi diye sordu alistim da zaten boyle yasamaya ben bakalm insallah iyi gelir ilacblar

Allah iyilik versin sizde cümlemize de ilaç rapor bilgisi sorgulama kısmında yazıyır orada yoksa doktora mutlaka söyleyin

tapasya

Soliyim ne soylicem tam olarak doktora kardes ilaci raparlomi alcam dicem

Amin cumlemize yok baktimda bisey yazmiyor valla

İlaçlarimi raporlu almak istiyorum deyin ssk veya bağkırlumusun yoksa yeşil kart falan var mı kardeş sizin

Çalışmıyorsunız sanırım o yüzden doktora söylemelisin mutlaka bunu ilaçlar çok para tutar ödersin yine birazda daha az ödersin kardeş

Evet calismiyom kardes calisamiyomki surekli ayaklarim bukuluyo kendi kendine yesil kart karsiliyo heralde okadar fazla bi para istemediler 15 tl tuttu bu aldim ilac soyleyim doktora dedin gibi raporla yazsin yazarsa sagol allah razi olsun

Yazr kardeş m etme ne kadar zamandır tedavi görüyorsun

1 hafta oldu daha oncede tedavi gordum ama hic uzun sureli degil 2 3 ay 1 ay 1 ay devami olamadi yani ara ara hep farkli ilaclar yazildi

Şimdi 6 ay gör anlat durumunu doktora rapor alıcam de o seni anlar durumunu izah et ama önce kardeş

Hayırlısı kardeş sen takma bunlara tedavini gör sağlık önemli daha çok

Allahtan herşey kader imanda sen sınanıyorsun Allaha bırak gerisini kardeş hepimizin sınavı var bu hayatta

Bu saate sorularima cevap yazdin vaktini aldim kusura bakma tesekur ettim

Önemli değil beyefendi yardımcı olabildiusek ne mutlu bize geçmiş tekrardan kardeşim

Nasilsiniyim
Soruyu dikkatlice okudum.
Şikayetlerin şizofreniyi tarifliyor, ancak şizoaffektif bozuklukta olabilir.
Engelli raporu için nasıl bir yol izleyeceğim sorusuna gelince, sürekli tedavi aldığın hastanedeki poliklinik kayıtlarını alın, yada varsa hastane yatışı, buna dair epikiriz rapru ile engelli raporu vermeye yetkili bir hastanede heyete girin.ben umuyorum ki bu şikayetlerinize göre en az %45 alırsınız/Geçmiş olsun...

Ben de senin gibi kendimi eve kapatmıştım , senin gibi sesler duymuyorum ama ben de sürekli huzursuz ve kaygılıyım , dışarı çıktığımda bende insanlar bana bakıyor gibi hissediyorum.. 7 ay önce doktorum Organik olmayan psikoz teşhisi koydu , Xeplion iğne yazdı ,7 aydır kullanıyorum.. %40-50 daha iyiyim ..

Ufak bir bahçe aldık ve ufak bir ev yaptırdık , oraya gidip geliyorum , orası sayesinde dışarı çıkmaya başladım .. İmkanın varsa tavsiye ederim , dışarı çıkmana yardımcı olur... Seni çok iyi anlıyorum , herkes dışarı çıkman gerektiğini söylüyor ama senin neler hissettiğini anlayamıyorlar..

Sen doktora derdini tam olarak anlat ve verdiği ilaçları kullan , kullanırsan düzelme şansın var ama kullanmazsan malesef düzelemezsin.

Sagolun verdiniz cevaplar icin ilaclari kulanniyorum bi fayda etmiyo ama kullaniyorum genede 6 ay kullanip sonra doktora derdimi anlatcam insallah anlar beni askerlimde hep dayak yemeyle gecti kafam basmiyo artik insallah duzelirim duzgun bi ise girip calisirim

Üst Alt