Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunlarımdan bahsetmek istiyorum.

hkozkan131

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ismim Hakan 2 ayda hayatımda değişen şeylerden ilk defa bahsetmek istiyorum çok araştırdım sanırım burası doğru bir yer.

Sesler ve anlamadığım gürültüler duyuyorum bazen bana uyumamam gerektiğini söylüyor duymadığımda ise çığlık atıyor.
sigara içtiğim için üstüme kustuğunu söylüyor ben ona kızıp bağırdığımda oda bağırıyor

gün içinde birşeye dalıp gittiğimde anlamsız şeyler gözümün önüne geliyor araba kullandığım ve kaldırıma çarpıp kaldığımı insanların arabayı ordan çıkarmaya çalıştığını hayal ediyorum ve bunu gibi birçok şey.

artık bilgisayar oyunlarıda oynamıyorum
arkadaşlarımla konuşmuyorum
evden dışarıya sadece markete gitmek için çıkıyorum

geceleri uyuyamıyorum genelde izin vermiyor uyumama uyusamda çığlık sesine uyanıveriyorum. sabah olunca susuyor güneş çıktığında rahatça uyuyabiliyorum

2 ayda 12 kilo verdim gün içinde yemek yemek hiç aklıma gelmiyor

psikiyatriden tedavi oldum ilk 1 ayımda selectra ve katepil sanıyorum bu ilaçlardan verdi
tanımın ne oldugunu bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz

hkozkan131

Doktorun bir teşhis koymadı mı?

Deneyimi olan arkadaşlar fikirlerini yazabilirse yararlı olacaktır

Yok abi 2.ay gidemedim sevk surem bitti simdide ayrica 1 ay hava degisimi vermisti onuda 2 gun geciktirdim askere geri donucem raporda travmaya bagli yaziyordu

Benim gibi problem yasayan yada yasamis birisi varmi acaba ozellikle aksamlari cok fazla ses duyuyorum cok sinir bozucu birsey 😔

hkozkan131

Sesli halusünasyon duyorsun. Bu şizofrenideki "pozitif" belirtilerin en öne çıkanlarındandır. Acilen psikiyatre gidip antipsikotik kullanmaya başla. Doktorun nasıl uygun görürse. Zamanla duydugun sesler kesilecek. Geçmiş olsun...

Doktora ses duydugumu anlatmamistim uyku nisanlimdan ayrildigim ve annemin rahatsizligindan icin uyuyamiyorum kendimi cok kotu hissediyorum demistim cok cekiniyorum birde siz ne kadar sure ses duydunuz ben artik dayanamiyorum

Hastalıkla ilgili hiç bir şeyden utanılmaması gerektiğini biliyor olmanız gerekir.Derdini söylemeyen derman bulamaz.Bence ihmal etmeyin ve doktorunuza durumunuzu herşeyiyle anlatın.

Hocam doktora git ve sorunun/sorunların ne ise çekinmeden anlat en yararlı sonucu böyle alırsın. Sağlığın utanması çekinmesi olmaz, ben de böyle zor zamanlar geçirdim ancak doğru tedaviyle atlatılamayacak bir şey yok. İnsan her bakımdan güçlü bir varlık çok çok daha kötü durumlara dayanabiliyor. Tavsiye istiyorsan ilk işin doktora gitmek olsun. Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

işitsel halisünasyon yaşıyorsunuz. şizofrenik belirtilerlerden bir tanesi.
doktorunla paylaş bence.

Üst Alt